Reklama

Reklama

Maddyin otec se pohřešuje, takže se ho Maddy vydá hledat a doprovod jí dělá skupina kamarádů. Nikdo z nich ale netuší, že v lesích narazí na soukromou farmu, kde žijí krvežízniví ptáci... (TV Prima)

Recenze (31)

Janega 

všechny recenze uživatele

Tento pseudofilmový žáner, ktorý som nazval "tupopubertálna hororová fraška" snáď nemá konca. Takýchto podobných filmov je už asi viac než latinoamerických telenoviel a sú čím ďalej tým blbšie. Človek si síce tieto filmy pozrie, keď na to náhodou natrafí pri prepínaní, ale aj tak potom musím rozmýšľať prečo je niekto ochotný neustále pchať peniaze do takýchto filmov a čo primälo autorov sa podpísať pod toto dielo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skúsený ornitológ sa vyberie do prírody s cielom pozorovať vzácne druhy vtákov. V deň návratu sa však neozve dcére a táto situácia trvá niekolko dní, takže jej je jasné, že sa mu muselo niečo stať. Dá sa dokopy s priatelmi zo školy a vydáva sa ho hladať. Pri hladaní narazia na odlahlé sídlo, ktorého majitel chová krvilačné vtáky a začína sa tak boj o život. - Už som si za tie roky u hororu pomaly zvykol na to, že raz za čas som doslova nútený pustiť si podobné záležitosti so zmutovanými digitálnymi príšerami, pretože mi prirástli k srdcu. Terror Birds mi odporučil otec, pretože to minulý týždeň pozeral v TV a keďže už má taktiež skúsenosti so Sharknadami a podobnými záležitosťami, celkom sa mu to páčilo. Milujem jeho príbehy o tom, ako sa v detstve za komunistov potajomky preplížili na projekcie Jaws, The Birds a The Giant Spider Invasion, kde mladé dámy vrieskali od strachu. No a od tohto by som chcel rozvinúť môj komentár. Ako môže horor z roku 2016 pôsobiť vtipnejšie ako The Birds Alfreda Hitchcocka z roku 1963? Terror Birds dokazuje, že aj napriek obrovskému technickému rozvoju sa produkcia môže posunúť len vtedy, keď sa jej chce. Ale na druhej strane chápem, že pre tvorcov podobných hororov je tento amatérizmus trademarkom. Terror Birds je však tak katastrofálnym projektom, že ho ani vo vlastnej domovine nechcú, čo je vidieť na počte hodnotení na ČSFD a na IMDb. Ale fakt, že nie sú predabované stovky kvalitných hororov z posledných rokov a k niektorým neexistujú ani titulky, ma mrzí hlavne kvôli starým hororovým harcovníkom, ktorí potom posudzujú moderné horory podla týchto kúskov, ktoré ponúka televízia. + herečka z The Devil's Rejects a Halloween ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš.. Luxusní podívaná. Příběh sepsal během dvou přestávek nějaký školák, režisér na place zřejmě střídavě spal a blouznil, o trikovou stránku se postaral kroužek výpočetní techniky a casting probíhal v nějakém ústavu. Letmé úsměvy ale byly, o tom žádná. S dobrým vínem to šlo přežít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rád si z času na čas pozriem nízkorozpočtový filmový horror o nejakom zmutovanom zvierati, ktoré začne zabíjať ľudí. Mám celkom rád tieto lacné snímky, kde hrajú otrasní herci, kde sú použité nesmierne úbohé digitálne triky, a kde je scenár na úrovni pomocnej školy. Tento krát som natrafil na titul "Vtáčí teror" (Terror Birds), ktorý v roku 2016 natočil režisér Sean Cain. Doposiaľ som mal možnosť vidieť jeho dva filmy: "Piesoční žraloci" a "L.A. Apokalypsa". Oba boli totálne braky. Takže som presne vedel, čo mám od tohto filmára očakávať. Preto som nebol nijak zvlášť sklamaný, ba som sa aj trocha pobavil. Zhliadol som to, čo som predpokladal. Mizerný sci-fi animal horror o veľkých, agresívnych, zabijáckych, prehistorických vtákoch. Bola to poriadna vtákovina. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Keth Stern je ornitolog, co se rád vydává do obtížného terénu, aby objevil něco výjimečného. To se mu skutečně povede, jenže setkání s prehistorickým ptákem jménem Titanis se mu stane osudným. A něco podobného čeká i jeho dceru Maddy, která se ho vydá s kamarády a kamarádkami (i nekamarádkou) najít. Triky samozřejmě prachmizerné, jak jinak, ale obětí je dosti. Nejlepší je blondýna Taylor, která přesně naplňuje to, co se o blonckách říká. Jen divák může hádat, zda se naplní klišé, kdy blondýna přežije, či to druhé, kdy naopak zařve. Potěšilo mě, že obří loď i vrtulník byly skutečné, naopak závěrečné scénce s dodávkou pixely hodně uškodily, ale bylo to přirozeně lacinější. Film pro vymezený okruh diváků, které dozajista pobaví. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film samozřejmě dementní až hrůza, podobně jako kupříkladu jiná "perla" podobného ražení, V pařátech smrti (oba snímky ostatně krátce po sobě odvysílala stejná televize, jejíž dramaturgie je na podobných sračkách z velké části postavená). Celkovou stupiditu ještě umocnil mizerný český dabing a tragická úroveň trikových záběrů - je znát, že tenhle film byl hodně nízkorozpočtový a že nikdy ani nešel do kin. Osobně mi to ale prostě přišlo tak špatné, až je to vtipné, a celkem slušně jsem se u toho pobavil (nemluvě o tom, že na Lindsey Sporrer ve spodním prádle se dívá velmi dobře). Ten film snad ani nikdo nemohl nikdy myslet vážně, je to prostě odpočinková věc na jedno použití, která se ideálně nejlíp sleduje s nějakou tou hladinkou v krvi. Ještě teď se směju tomu, jak je ten film debilní - takže u mě vlastně dobrý. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Amatérská kokotina, ve které je všechno špatně... Od příběhu, přes režiséra, herce až po triky... Ale párkrát jsem se zasmál několika vtipným hláškám a situacím a protože jsem od filmu vůbec nic nečekal a měl ho jen jako kulisu, dám tomuto kousku s klidným svědomím 2 kusy... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pro večer s kamarády a alkoholem film jako dělaný. Tvůrci se ani nesnažili o nic víc, prostě dali divákům to, co na tomhle žánru mají tak rádi – směšné efekty, zábavná úmrtí, nelogický scénář a tupou blondýnu. (1 245.) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film jako celek je totální tragédie. Nejhůře trpí, jak to tak bývá, logika, o ubohosti výpravy a trikové stránce nemluvě. Dokud se ale holky svlékaly a žila chytrá blondýna v růžovém, jejíž postava byla alespoň vtipná, dalo se na film i chvílemi dívat. Jinak se jedná o naprostou ptákovinu. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem očekával hororovou podívanou, kde vám vrána vyklovne oko, hejno rozcupuje kuži na těle a namísto toho se ve filmu objeví dvě přerostlé obludy, které drancují na koho přijdou. 0% ()

Heero odpad!

všechny recenze uživatele

Stačilo 20 minut, abych mohl potvrdit hodnocení zatím nejhůře hodnoceného hororu roku 2016. Strašnej terror... ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Jako fajn, hrůzoptáci jsou pro ekohorror (a vlastně filmy obecně) sympaticky neokoukanými aktéry. Vzpomenu si na Cestu do pravěku, Harryhausenův Mysterious Island a pár dílu Primeval, a tím jsme jejich kariéru ve filmovém byznysu nejspíše kompletně shrnuli. Škoda, že všechno ostatní krom "záporáka" je zde složeno z totálních prefabrikátů žánrových stereotypů, kterým chybí styl, nápad a koření. Upřímně - aby nejzábavnějším (či dost možná jediným aspoň trochu zábavným) aspektem filmu byla parodicky stvárněná postava hloupé blondýny, to je sakra málo. Tenhle sériově vyráběný brak nemá duši, a obsazení béčkových pseudoikon Evigana s Easterbrook a pár docela zábavně vypointovaných killů to nemá šanci zachránit. ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Čistokrevný odpad, který se za sebe nijak nestydí. To je na něm asi také nejvíce sympatické. Je tak špatný, že se u něj lze i pobavit. Nejvíce překvapivé bylo za mě pořadí úmrtí, aneb blondýnka není první na ráně. Vypněte a pobavte se, pokud Vám guilty pleasure není neznámé. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu, ďalšia obmena Jurského parku, v ktorej hlavnú úlohu prevzali po dinosauroch prerastené, na steroidoch chované sliepočky a hrozné špeciálne efekty. Tento Kurací park som však na moje veľké prekvapenie dal na jediný pokus, bez toho aby som niečo pretočil, alebo vypol a nazbieral do pozerania ďalšie psychické sily. Aj keď sú vtáci z rodu Phorusrhacidae neskutočne lacno prevedené a v scénach so živými hercami kolú oči, film z pomysleného dna dvíha výkon starých harcovníkov Grega Evigana (boháč Harvey) a Leslie Easterbrook (Dr. Slater) ako aj poniektorí šikovní mladí herci ako napr Lindsey Sporrer v úlohe blonďatej Taylor. A aby sa nezabudlo, svoje miesto tu má aj humor, tvorcovia sem tam na diváka pomrkávajú a vravia:"Nebojte sa, veď viete, že my to tu s tým nemyslíme tak smrteľne vážne!". Samozrejme, spomínané odfláknuté triky a veľa nelogickosti (chlap uteká rýchlejšie ako idúce auto, zadné dvere na dodávke sa zatvárajú samé od seba a pod) zrážajú film na kolená, ale aj tak sa dá táto varianta Darwinovej evolučnej teórie (prírodný výber totiž určuje veľa vecí, aj to kto bude žrádlom pre obrovské sliepočky a kto nie) pozrieť a prežiť. ()

Reklama

Reklama