Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitný nemecký film? A dokonca horor? Neuveriteľné! Síce klame telom (postavy rozprávajú po anglicky, hlavnú postavu hrá Austrálčanka), ale ide každopádne o nemeckú výrobu s pohľadnou sexi hrdinkou, solídnym zlom a viacerými síce klišé strašiacimi scénami, ale zároveň aj dosť nepríjemnými, čo je v horore myslené ako pochvala. Hlavnou hrdinkou postupne odhaľované univerzum „čudáčky“ je príjemne originálne (zrkadlá, spolužiaci, čarodejnica, škola, osy...), takže sa nestíhate nudiť. Určite to nie je nič svetoborné, ale musím s príjemným prekvapením sucho skonštatovať, že som sa bavil a bol spokojný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Éra Facebooku si bere svou krutou daň. Svěřování se „přátelům“, co jsem měl k obědu, jak vypadala ranní stolice a jakou podprsenku si vezmu na party, dostává tak trochu jiný rozměr a hlavně přichází od docela nečekaného směru. Od našich západních sousedů. Režisér, který coby herec točil podle Rosamunde Pilcher a byl i u dalších televizních průšvihů, mile překvapil. Tak trochu nabubřelí študáci, jimž se jejich umělý svět začne rozpadat ve chvíli, co se na oné nablýskanosti cosi zvrtne, začnou dělat divné věci a jejich kámoška, jinak hlavní hrdinka vyprávění, začne jejich mordy zveřejňovat na sociální síti. Tedy někdo, kdo chce, aby trpěla. Začíná to náramně, první půlhodinka má šmrnc, sympaticky plyne a divák hned pochopí, že zahalená stalkerka má cosi za lubem. Pak přijde pár solidních lekaček, řada přehledných a velmi dobře natočených scén i bohužel rozplizlý závěr, který tak nějak vyšumí do ztracena. Vyděšenost postav je nicméně hmatatelná, o to větší je škoda druhé půlky, která příliš tlačí na pilu a odhalování už postrádá pořádný tah na branku. Jinak podruhé škoda, že dnes se měří až hystericky moc podle „lajků“, kdo není „lajkován“ může to rovnou zabalit. Každopádně je to atmosférické a hlavně funkční. A o to v tomhle žánru jde, ne? ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Moderní a hodně aktuální ,,téma" spojené a propletené do klasické tuctové duchařiny... člověk by čekal sračku ala Unfriended (2014), tady to ale příjemně funguje a i ty otřepaný klasický situace celkem dobře fungují. Pár lekaček opravdu vyleká, herecké obsazení v pořádku, film graduje, nenudí a i přes ten, pro mě pokažený, závěr, jsem si odnesl příjemných 90 minut ...a to i přes přihlédnutí k faktu, že německá hororová filmografie je skoro stejná bída, jako ta česká a proto každý příjemnější kus z jejich produkce, je zároveň dvojitá radost pro fajnšmekry. 3,5 * ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Německý Horor a taková pecka ?? Možná to bude tím, že režisér nevybral do role žádného němce nebo odpudivou němku. Jeden z nejlepších Hororů v cyber žánru (Facebook). Některé lekačky tak děsivé, až mě občas zabolelo u srdce a to už je co říct. Hudba perfektní - závěrečné titulky jsem si pustil rovnou dvakrát. Parádní, děsivý Horor, doporučuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Děcka, pojedeme do Německa! Proč?! Budeme zjišťovat, zda má německý talent Simon Verhoeven něco společného se slavnějším režisérem Paulem Verhoevenem. Simon bude muset povinně otevřít ústa a podíváme se, jestli mu na mandlích nezůstala nějaká biologická hmota pocházející z Paulových varlat. Ukaž, vyplázni jazyk, pěkně udělej ááá. Jak tak koukám, na jazyku jsem identifikoval jen zbytky Miller Mix, tak kde se, hergot donnawetter, vzal ten tvůj nesporný talent natočit za pár hadrů solidně vypadající a příjemně mrazivý horor na téma sociální sítě a jejich vliv na vaginu. Tak počkat, úplný zázrak na poli hororové tvorby to zase až tak není, scénář by určitě potřeboval lepší fazonu, jenže s ohledem na to, v jakém režijním ejakulátu se doposud zručný Simon rochnil, je to dílo přímo výstavní. Pěkný vizuál nechává rozehrát příběh dvou protikladných slečen, které pojí sociální síť. Nemá smysl příliš zabíhat do podrobností a vyzrazovat děj, ten je ostatně na německé poměry celkem inteligentně vystavěn. Speciální efekty jsou plně funkční, s hereckým obsazením není problém, tvůrci casting nepodcenili, určitě neuvidíte herce přeposlané ze zkalených filmů Rosahunde Pinčové. Zajímavá závěrečná pointa se postarala o dobré a nečekané vyznění filmu. Tenhle horor neobsahuje žádné extra drsné scény, s tím, co má, si vystačí. Režisér by se už neměl vracet do Německa, přece jen reálně hrozí, že svůj "zámořsky" vyhlížející kousek ve své domovině hned tak nezopakuje. 7/10 ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)
  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)

Reklama

Reklama