Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci jsou obklíčení. Jejich mocný nepřítel zná minulost každého z nich. (Disney+)

Recenze (74)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have suffered damage to your central processing unit." "You mean my brain." "That was a joke. It is meant to put you at ease." Áno, malo to niekoľko klišé a záverečnú scénu som presne očakával, ale ono sa na to celkovo tak krásne pozerá, že tomu nemôžem dať menej ako plnú paľbu. Úvodná scéna so scout troopermi bola božia. Svižná akcia, stále rovnako roztomilé The Child aka Baby Yoda a niekoľko emotívnych momentov. Sila Star Wars je tom, že dokáže diváka citovo pripútať aj k droidovi. Táto schopnosť súcitiť s (aj neživými a nie ľudskými) postavami žiaľ posledným filmom chýbala, no seriál to zvládal dokonale. Už sa teším na pokračovanie... ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda a ukončení 1.série. Výborný droid IG-11 a mandalorianský kovář. Přímo otřesná je ale Gina Carano, na kterou jsem se moc těšil. Odpustil bych jí, že je vyžraná jak to prase, protože její dny v UFC jsou dávno sečteny, ale spíš mi vadí, že po herecké stránce je úplně nulová. Každá replika, každý výraz tváře = utrpení. Snad ji nahradí někdo jiný. Jo a světelný meč na úplném konci vypadal otřesně. Naopak, úvodní debata stormtrooperů je vrcholem epizody a možná i celé série. ()

Reklama

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedro Pascal ukázal na 10 vt svou tvář ale stejně zdaleka byl až čtvrtou nejlépe hrající postavou po Gině Carano, Wheatersovi a bojovém droidovi. Asi nejlepší akční scény celé série a zase musím konstatovat, že kde díly je delší čas na rozvoj postav jsou prostě lepší. Nechápu proč ze začátku byly díly jen 30 minutové. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se mezi zdejšími komentáři opakovat... ale prvotní scéna se stormtroopery je dokonalá. Nejdokonalejší, co jsem kdy viděl. Nejen, že nic netrefí - to je vesmírný evergreen... ale ještě jsou správně vtipná. Správně -vtipní, ne trapně "vtipní", jako byl "humor" ve filmech 7-9. Přestože pohled na vytlámeného baby Yodu při "projížďce" městem byl fascinující, celá ta následující bojová scéna působila trapně. Velmi trapně a levně. Opět jsem ztratil iluze o nějakém věrohodném světě. Supermani kosí impérium. A proč zrovna plamenometník je jediný voják, kterého nedokážou jednoduše sejmout tomu také nepřidává. Ale to největší zklamání ze všech, bylo odmaskování Manda. Přesto mě překvapuje, že se zřejmě poměrně často holí a udržuje. Což je fascinující.  Scéna s Mandalorkou byla fajn, ale celý konec byl zase zbytečně trapný. Předvídatelný a zcela viditelně levný. Také si nejsem jistý, že by vibročepel uměla prořezávat slitiny na stíhačce Tie jako světelný meč. Poslední scéna filmu ukazuje hlavního záporáka, kterak stojí jako velký frajer. Ale přitom celý díl nám ukázal, že on i celá armáda jsou jen tuctové nic neschopné jakéhokoli úspěchu Za mě je tohle ten nejslabší díl celé série. Škoda. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrné finále. Jak už tu mnozí zmínili, nejlepší částí byl úvodní rozhovor stormtrooperů, zbytek však alespoň pro mě celkem o ničem, včetně souboje Manda s Tie Fighterem... Čekal jsem, že dojde na nějaké větší odhalení zejména ohledně Baby Yody, o kterém tak po první sérii víme stále jen to, že to je nejgeniálnější marketingový tah posledních x let a Disney si skvěle namastí kapsu prodejem jeho panenek... Taky se mi nezamlouvala scéna se sundáním helmy, Mando bez ní vypadá charismaticky asi jako Kylo Ren, prostě seriál má své mouchy, ale celkově to tak nějak funguje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Meč, který má v ruce Moff Gideon (Giancarlo Esposito) na konci epizody, je Darksaber, který se objevil v obou animovaných seriálech ze světa Star Wars a byla o něm zmíňka i ve filmu Rogue One (2018). Mandaloriané Darksaber berou jako znak moci a ten kdo ho vlastní, vládne všem Mandalorianům a určuje směr „Cesty Mandaloriana“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama