Reklama

Reklama

VOD (1)

Aby mohl bojovat proti zbytkům Impéria, musí Mandalorian vyhledat pomoc starého nepřítele. (Disney+)

Recenze (59)

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney+ || Konečně se do Mandaloriana vkradlo nějaké napětí. Můžu říct, že velmi intenzivní napětí. Celá epizoda je opět jedna velká akční scéna, tentokrát však lépe natočená než v úvodních dílech. Chválím spolupráci mezi postavami, které mezi sebou koněčně budují vzájemný vztah než jen "pomůžuti a už tě nikdy neuvidím". Sice by to chtělo na předposlední epizodu větší tah na branku, stále mám totiž pocit, že jsme teprve za druhou půlkou, no alespoň se nezpomaluje. Bohužel se obávám, že závěrečný díl skončí téměř stejně jako v první sérii a budeme muset zase čekat na třetí. Záporák, kterého už známe, má stále málo prostoru a až moc s ním šetří. Každopádně Rick Famuyiwa se zařadil mezi čtveřici nejlepších režisérů seriálu. 90%. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého názoru naprosto skvělá epizoda. Scéna s transportem mi připomněla westernové vlakové honičky, nebo například loupež coaxia z Solo: A Star Wars Story, scéna v jídelně pak zase nějaké špionážní/válečné filmy, třeba barové sekvence z Tarantinových Panchartů. Příběh nikterak nevázl, Hess sice rozhodně nebyl zrovna nejbystřejší, ale to už tak ve filmech a seriálech bývá, Din konečně otevírá oči a zbavuje se duševních pout, Boba naštěstí nijak nezastiňuje Dina, čehož jsem se trochu obával, no a samozřejmě Bill Burr ukázal, že opravdu umí hrát! Byl jsem velmi mile překvapen. A Fennec Shand, ač měla velice malou roli, byla také výborná. Její všeříkající výrazy při první scéně s Mayfeldem mě opravdu rozesmály. VFX se vrátily na špičku, rozhodně lepší, než byly v minulé epizodě. Akce plynulá, přehledná, výborně natočená. Samozřejmě plus punkt za seismic charger, potěšilo to mé uši. Klobouk dolu před Rickem Famuyiwou, zatím jeho nejlepší epizoda. Jen tak dál. A “jen tak dál” platí i pro Star Wars, tenhle seriál dal značce nový dech a včerejší Disney Investor Day vypadal velice nadějně a slibně. ()

Reklama

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále lepšie a lepšie.Perfektné od začiatku do konca. Celý diel bol napínavý. Vychutnal som si tento diel naplno. Od finále očakávam veľmi veľa lebo táto časť nás na finále dostatočne navnadila. A bol by som rád keby sa tieto postavy objavovali stále ako tým ostali pokope čím dlhšie lebo sa mi na nich veľmi dobre pozerá. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně kladně hodnotím postavu Billa Burra, která najednou dostala úplně jiný podtext a hloubku. Nicméně oproti první řadě tvůrci s charakterem pěkně zatočili. V první sezóně se Mayfeld choval úplně jinak, ale budiž. Kladně hodnotím i novou planetu, útok pirátů, sundání helmy pro někoho, na kom vám záleží, a samozřejmě ukázku, že i v Impériu jsou dobří lidi. Uvítání konvoje bylo nádherné. Přesto nedávám plný počet. Často se nadává na sequelové díly, že jsou nelogické. Tady to ovšem není jinak. Opravdu je úplně normální, že existuje jen jeden terminál, ke kterému může přijít kdokoliv, a on mu řekne polohu lodi jednoho z nejvíce postavených lidí v Impériu? A není nutné ani, aby to byl alespoň stormtrooper či jiný imperiální důstojník, ale informace to vydá komukoliv, kdo není hledaný? To je pěkná blbost. Druhá blbost je ta, že jakmile zjistíte polohu lodi, tak ta informace může být za pár minut bezcenná. Loď se přece pohybuje, může skočit do hyperprostoru a je fuč. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejvtipnější díl u kterýho jsem se dost nasmál. Jak zabijou toho velitele přímo v kantýně :D Bill Bur prokázal komediální talent. Čert vem logiku, proč je terminál s tajnými informacemi v nějaký jídelně vojáků.. a jaktože Mandův ksicht prošel skenem terminálu.. no blížíme se do finále a je to tuze znát. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Hrdinovia epizódy majú problém s preniknutím do priestorov Impéria, pretože by ich mohlo rozoznať ISB. Táto skratka znamená Imperial Security Bureau (Imperiálny bezpečnostný úrad) a označuje tajnú políciu Impéria, ktorá sa zameriavala na odstraňovanie nepohodlných ľudí a na umlčanie akéhokoľvek odporu. Členov tohto úradu sme mohli vidieť aj na Hviezde smrti. (ČSFD)
  • Boba Fett (Temuera Morrison) prohlásí v této epizodě, že se nemůže zúčastnit infiltrace imperiální základny, protože by mohli poznat jeho obličej. Není to samozřejmě proto, že by někdo znal obličej Boba Fetta, ale proto, že by starší imperiální důstojníci mohli poznat obličej, který měli všichni klonoví vojáci (Clone Troopers), kteří tvořili armádu Republiky a také Impéria (při jeho vzniku a ještě mnoho let poté), než byli postupně nahrazeni klony z jiných genetických zdrojů nebo častěji obyčejnými lidmi. (Sidarius)
  • Vůbec první epizoda seriálu, ve které se neobjeví malý Grogu (Baby Yoda). (TwoFace)

Reklama

Reklama