Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ako druhá séria pripomína zásadné sci-fi, či iné žánrové klasiky. Prvý diel odkazoval na Dunu, druhý okrajovo na Votrelca a Impérium vracia úder, tretí na všakovavé vesmírne vodné planéty a ich príšerky (Cthulhuovské postavičky vo veľkosti dospelého človeka, či nebodaj i Costnerov Vodný svet?), piaty na samurajské filmy, šiesty na klasické westerny a siedmy bol vojnovou drámou pripomínajúcou infiltráciu do nacistického tábora. Štvrtý diel pripomenul zápletku epizódy 9 z nešťastnej Disney trilógie. Posledná časť série priamo premostila na staručkú epizódu 6 a nejeden fanúšik v závere ujúkal blahom, či slzičku vyronil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně se mi líbí koncept Mandaloriana, který díl za dílem vypráví vedlejší příběhy, které postupem času posouvají i příběh hlavní. Díl za dílem jsem se těšil, co Baby Yoda s Mandem zažijí. Díl za dílem jsem se kochal nádhernou atmosférou Hvězdných válek, kterou jsem, a teď už to mohu říct, zažil naposledy v době, kdy mi snad nebylo ani -náct a já poprvé viděl první trilogii Hvězdných válek. Tohle se tvůrcům prostě povedlo. Na konceptu se střídá bezbřehé množství lidí z Hollywoodu a v případě tohoto seriálu dělají to nejlepší, co z Ameriky aktuálně vychází. Dobré příběhy, dobré efekty, roztomilost na absolutní rovině a napětí, které by dokázalo krájet máslo na plátky o tloušťce mikro metru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorianovi je často vyčítána epizodičnost,kdy se děj neposouvá a některé epizody co mohou zdát zbytečné,ale co naplat když i tyhle "zbytečné" epizody dokáží nabídnout fanouškovi SW víc než celá poslední trilogie (a část té prostřední).Mě osobně to vyhovuje a druhá řada se mi líbila ještě víc než ta první a to co předvedli Favreau a spol v poslední epizodě mě regulérně dostalo a po delší době mi připomnělo proč miluju SW a proč sem byl na New Hope asi 6x v kině.Závěrečných cca deset minut sem si pustil asi 3x za sebou a nebylo to zřejmě naposledy.Jestli někdo Mandovi vyčítá,že je to laciné podbízení fanouškům,tak ať.Já sem fanoušek a přesně takový fan-service od SW čekám (a tím nemyslím ten splácaný jakože fan-service co předvedlo Rise Of Skywalker)...90% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší Star Wars od Rogue One před Andorem (aniž bych znal Klonové války). Má to seriálové parametry, ale zachází to s rozpočtem tak inteligentně, že to jen a jen příjemně překvapí. Výborná série mezi mnoha jinými sériemi. Co na tom, že to občas působí jako Xena s Herculem z devadesátých let. Když se rozjede akce nestačí se člověk divit, co všechno J. J. Abrams s prvním a třetím dílem zahodil za příležitosti. Druhá půlka posledního dílu byla čirá radost. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Keď sa Din Djarin (Pedro Pascal) pýta Boba Fettu (Temuera Morrison), či je Mandalorian, ten mu odpovie: „I'm a simple man making his way through the galaxy.“ Tieto slová sú veľmi podobné tým, ktoré povedal jeho „otec“, Jango Fett (tiež Temuera Morrison) v Star Wars: Epizoda II - Klonovaní útočia (2002). Obi-Wanovi na jeho otázku, či je na svoje klony hrdý, odpovedá: „I'm just a simple man trying to make my way in the universe.“ (ČSFD)
  • Zločinci, s ktorými v úvode bojuje Cara Dune (Gina Carano), patria k druhu Aqualish. Ten nám bol predstavený už v Star Wars: Epizóda IV - Nová nádej (1977), kde sa v kantýne jeden z príslušníkov tohto druhu pokúsil napadnúť Lukea Skywalkera a Obi-Wan mu pritom odsekol ruku. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama