Reklama

Reklama

VOD (1)

Aby mohl bojovat proti zbytkům Impéria, musí Mandalorian vyhledat pomoc starého nepřítele. (Disney+)

Recenze (59)

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney+ || Konečně se do Mandaloriana vkradlo nějaké napětí. Můžu říct, že velmi intenzivní napětí. Celá epizoda je opět jedna velká akční scéna, tentokrát však lépe natočená než v úvodních dílech. Chválím spolupráci mezi postavami, které mezi sebou koněčně budují vzájemný vztah než jen "pomůžuti a už tě nikdy neuvidím". Sice by to chtělo na předposlední epizodu větší tah na branku, stále mám totiž pocit, že jsme teprve za druhou půlkou, no alespoň se nezpomaluje. Bohužel se obávám, že závěrečný díl skončí téměř stejně jako v první sérii a budeme muset zase čekat na třetí. Záporák, kterého už známe, má stále málo prostoru a až moc s ním šetří. Každopádně Rick Famuyiwa se zařadil mezi čtveřici nejlepších režisérů seriálu. 90%. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně kladně hodnotím postavu Billa Burra, která najednou dostala úplně jiný podtext a hloubku. Nicméně oproti první řadě tvůrci s charakterem pěkně zatočili. V první sezóně se Mayfeld choval úplně jinak, ale budiž. Kladně hodnotím i novou planetu, útok pirátů, sundání helmy pro někoho, na kom vám záleží, a samozřejmě ukázku, že i v Impériu jsou dobří lidi. Uvítání konvoje bylo nádherné. Přesto nedávám plný počet. Často se nadává na sequelové díly, že jsou nelogické. Tady to ovšem není jinak. Opravdu je úplně normální, že existuje jen jeden terminál, ke kterému může přijít kdokoliv, a on mu řekne polohu lodi jednoho z nejvíce postavených lidí v Impériu? A není nutné ani, aby to byl alespoň stormtrooper či jiný imperiální důstojník, ale informace to vydá komukoliv, kdo není hledaný? To je pěkná blbost. Druhá blbost je ta, že jakmile zjistíte polohu lodi, tak ta informace může být za pár minut bezcenná. Loď se přece pohybuje, může skočit do hyperprostoru a je fuč. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vždy super vidět Billa Burra, ten chlap je super. Měl jsem z epizody jiný pocit než celé dosavadní sezóny. Bylo to syrovější, ucelenější, zemitější. Akční složka byla oproti minulé epizodě také značně odlišná. Rodriguez hrál hodně na wow efekt a kašlal na nějaké propojení. Proto to za moc nestálo. Zde přišlo i na správné uchycení. Akce měla cíl, choreografii. Nebylo to jen bezduché naparování. I když ani tady se neobešli bez klasické záchrany na poslední chvílí, tolik mě to nerozčílilo. Dobrá práce a těším se na závěrečné zúčtování. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá skutočne vynikajúca epizóda seriálu (nie len série)! Postavená na postavách, na ich konfliktoch a príbehu, ktorého hnacím motorom sú ich rozhodnutia a nie nejaká vonkajšia sila. K tomu skvelá honička s pirátmi, ktorá predčí asi aj scénu s červom z prvého dielu tejto série, pár super záberov a Bill Burr, ktorý by si zaslúžil väčší priestor v ďalšej sérii. Presne takto som si pred rokom predstavoval, že bude Mandalorian vyzerať. Škoda, že už ostáva len jedna časť pred ďalším dlhým čakaním. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaváhání předchozího dílu odpuštěno. Nová lokace, zajímavé pojetí (vlastně chvilku kopali "za druhou stranu") a příjemný zvrat v jídelně. Opět se do 35minut podařilo vtěstnat skvělou atmosféru nové planety (vykreslit i vztah lidí k impériu/těžařům), tuny akce a přitom připravit základ pro (snad) velké finále! Extra se mi líbilo propojení úvodních (Moff) a závěrečných (Mando) slov. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Když jsou zneškodněni piráti, kteří chtěli zničit vůz převážející výbušniny, sleze Din Djarin (Pedro Pascal) dovnitř vozu. Poté se za ním poklop sám zavře. (Duoscop)
  • Boba Fett vyhlási, že členovia ISB (Imperiálny bezpečnostný úrad) by mohli rozpoznať jeho tvár. Je to logické, pretože Boba je klonom Jango Fetta, rovnako ako všetci klonoví vojaci, a tak má pravdepodobne najrozšírenejšiu tvár v galaxii. (ČSFD)
  • Mayfeld v konverzácii označí Dieťa (Grogu) ako „malého zeleného priateľa“ (little green friend). Rovnaké označenie použil Palpatine (Ian McDiarmid) na Yodu v Epizóde 3 - Pomsta Sithov (2005). (ČSFD)

Reklama

Reklama