Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (123)

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, když poslední díl seriálu strčí do kapsy všechny tři poslední Star Wars filmy dohromady. Není to přitom nějaký úžasný příběh bez logických lapsů, ale jsou to prostě Star Wars. Kombinace starých známých postav (které jsou takové, jak si je pamatujeme a nikdo se nesnaží o žádné nesmyslné twisty) s novými funguje skvěle, fan service je dávkována tak, aby to nebylo otravné, ale hlavně atmosféra a feel jsou 100% Star Wars, což Epizodám VII, VIII a IX prostě chybělo. Je tu vidět obrovský rozdíl mezi sice skvělými režiséry, ale "obyčejnými" fanoušky Star Wars, kteří se navíc do filmu snaží otisknout něco ze sebe a perou se o směřování a vyznění filmů jak malí kluci (sorry ale myslím vás Abramsi a Johnsone) a skutečnými milovníky a znalci Star Wars, kteří spolupracují na tom, aby skutečně rozvíjeli svět Star Wars a vyprávěli ho fanouškům. Protože to je to, co skutečně chceme. Nechtěli jsme předražené blockbustery, chtěli jsme jen staré dobré Star Wars s mixem nových a starých postav, nové planety, nové příšery a nějaký originální nový příběh. Bylo to přesně naopak a Mandalorian je první hrané dílo od Star Wars VI, který nám to dal a díky moc za to patří hlavně dvojici Favreau a Filoni, kteří to na rozdíl od výše jmenovaných skutečně zvládli! ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co o tomto sáhodlouze psáti, páč jsem z toho totálně v prdeli. Ale něco již vymyslím. Tenhle díl mě míti gurwa! 50min. a ne ta úvodní chujovina z Tatooinu. Já bych to natáhl na 2h, vrazil to do kin a bezpečně bych tím smetl ze stolu celou novou trilogii i s Ebremsem a kozatou Kennedyovou v nanosekundě, byť mám SW VIII hodně rád. V tuto chvíli mě nenapadá, čím by to šlo ve 3.s. trumfnouti. Dark Troopeři byli hroziví a nezastavitelní a byla to kůl kombinačka, Terminátora, C.y..l.o.n.a, Železného Obra, robota dr.Tottenkopfa a kdo ví, čeho ještě. Přítomnost již v předešlých dílech lehkého křižníku z tuším SW Rebels, byla samoz. žůžo. I když vraziti do této série nekompromisně star destroyer, by bylo asi už na infarkt, hehe. No a rozplývati se nad nepopsatelným pocitem z razantního příchodu Luka Skywalkera (než ho tak zle podělali v nové shitlogii) je nošením beskaru do lesa na Endoru. Jen pozn. k němu, je stále fascinující, že chodí i 5 let po SW VI v černé jako nějaký Sith. Okamžitě jsem si připoměl Battlefront II z 2017. Potitulková scéna je překvapivá a klasicky cynicky ftypná i s poněkud nakynutým Bibem Fortunou. Trochu jsem doufal, že tam tak opět vrazil Luke, ale člověk nemůže míti všechno.;-) Tohle se s finále 1.s. nedá vůbec srovnávat. Pochopitelně. Uf, bolí mě hlova. Tolik nářezů naráz, to už je v mém věku, rizikové, checht. Pozn. jak 1. tak i 2.s. jsem samoz. již tradičně sjel jako příležitostný SW feťák v kuse. Nedovedu si představit, že bych na to čučel po dílech. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Zcela parádní zakončení série, která odsýpala razantně, měla jedinou nevýhodu že po shlédnutí předchozích dílů jsem na ni musela čtyři dny čekat, ale stálo to za to. Gina Carano teďy v druhé řadě dost přibrala, ale u téhle žoldačky to ani nevadí, je vidět že ji zápasy MMA hodně zocelily a navrch je na ní vidět jak si to opravdu užívá. No a sympaťák Pedro, ten hubený policista z Narcosu se svou ostře řezanou tváří, který přibral svalovou hmotu a nějakou vrásku, i když byl málo vidět, ta jeho tvář stejně byla v mojí mysli. Užila jsem si to, od triků až po závěrečné malby v titulcích a doufám, že tvůrci budou pokračovat, neboť TO JE CESTA! ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW, tohle je naprostá paráda, kde se bohužel nová filmová trilogie tváří jako méně povedený bratr. Akce, příběh, postavy v plné parádě + třešnička na konci, na kterou tak nějak všichni čekali a ona opravdu přišla. Jsem velice zvědavý na pokračování v třetí řadě, velmi mě zajímá, kam se příběh bude dále ubírat. 5*. ()

Naty94 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu se Lucasfilm neustále vrací k CGI tvářím starých herců, přestože na to schopnosti studia absolutně nestačí. Je to cringe, ruší to a záběry jsou potom zbytečně useknutý hned pod bradou postav, což vypadá fakt hrozně. Celej díl super, ale ten konec to zabil. Naprosto předvídatelně přijel na bílym koni náš oblíbenej hrdina a všechny zachránil. Tohle nemůže náročnej divák ocenit. Napětí zmizelo během 5 sekund. Dost antiklimatickej konec závěrečnýho dílu druhý série. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Din Djarin (Pedro Pascal) pri súboji s Dark Trooperom prežije len vďaka tomu, že má nasadenú prilbu z beskaru. Keď sa mu snaží Trooper rozmlátiť hlavu, nedokáže prilbu rozbiť. Oberyn Martell, ktorého tiež hral Pedro Pascal, zomrel v Hry o tróny, keď mu jeho protivník rozdrvil hlavu. Zomrel preto, že si odmietol nasadiť prilbu. Zaujímavé je tiež, že v oboch súbojoch používal Pedro Pascal kopiju. (ČSFD)
  • Lukea Skywalkera si zahral samotný Mark Hamill, pričom jeho tvár bola digitálne omladená. (ČSFD)
  • Keď Din Djarin (Pedro Pascal) porazí Moffa Gideona (Giancarlo Esposito), vezme mu Darksaber, ktorý svojmu vlastníkovi dáva právo vládnuť na Mandaloreom. Keď ho chce darovať Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff), Gideon mu povie, že ona ho nemôže prijať ako dar, musí ho vyhrať v boji. To však spôsobilo určité nejasnosti, nakoľko v seriáli Star Wars Rebeli (2014) ho Bo-Katan prijala ako dar od Sabine Wren. Jedným z dôvodov, pre ktoré ho možno teraz nemôže znovu prijať ako dar, je, že oň prišla, čím sa stala nehodnou vlastnenia Darksaberu. Keby ho získala späť v súboji, dokázala by, že si ho zaslúži. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno