Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian přijímá nabídku ke smíru s nadějí, že zamezí dalšímu krveprolévání. (Disney+)

Recenze (57)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda. Zpětně jsem musel plně docenit i předchozí dějové odbočky, díky kterým všechny postavy dostaly dostatek prostoru pro představení i jednoduchou charakteristiku, příběh i vesmír, ve kterém se odehrává, získal na rozměru a Mando a dítě měli dost času na postupné rozvíjení vztahu i odhalování náznaků budoucích věcí (v případě dítěte bylo důležité také množství neskutečně roztomilých momentů, kdo by proti tomu něco měl). Tato epizoda z toho hodně těží, postavy mají mezi sebou vybudovanou důvěru, případně respekt a jejich interakce jsou rozvíjeny logickým směrem; vše stojí na základech, které vytvořily předchozí epizody. Malý zelený přítel si tentokrát krade momenty jiným, pro vesmír a pro jeho malinkatou postavu mnohem zajímavějším způsobem (zůstává zábavnost i roztomilost). A ústřední zápletka přinese výbornou, napínavou a dobře napsanou cestu až k výbušnému a překvapivě emotivnímu finále, dialogy jsou tentokrát zcela bezproblémové (někde jsou přímo skvělé) a nemusel jsem ani nikde přivírat oči nad divnými rozhodnutími postav. V neposlední řadě dojde na doposud asi nejlépe vybudované momenty a situace (včetně skvělého flashbacku, jehož význam je větší než by se na první pohled mohlo zdát), které ztělesňují to, co na tomto vesmíru milujeme. Člověk si v takových chvílích říká, že ani v Disney éře není ještě esence SW úplně ztracena. Celkovému silně pozitivnímu dojmu z této epizody nakonec napomáhá i sebevědomá, pevná režie Debory Chow. Ze tří nejlepších epizod Mandaloriana natočila dvě. Obi-Wan je v dobrých rukou. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Lando Kalrisian ponúkne Mandovi možnosť raz a navždy uzavrieť kapitolu s prenasledovaním kvôli odcudzenému pokladu v podobe Baby Yodu. To ale ešte netuší do akej pasce Impériu padne. V Landovi sa nakoniec pohne svedomie ale naši hrdinovia sú obkľúčený a cesty von niet.  Prevedenie: Všetko bolo super a cítiť, že sa dostávame do veľkého finále iba tá cesta k Landovmu precitnutiu bola dosť slabá ale zrejme kvôli krátkej stopáži nám ako divákom to musí stačiť. 92% ()

Reklama

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo se to očekávat, ale skutečně první a dvě poslední epizody budou ústředním motivem seriálu a ty mezi nimi dotvářejí charaktery, prostředí a obecný narativ. Tato epizoda má největší hloubku a dopad a pokud to vydrží i do finále, pak z doposud 80% seriálu udělá pravděpodobně mistrovské dílo ve SW světě, které nemá konkurenci ani mezi filmy. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh první série se chýlí ke konci a tak nám děj začíná gradovat, ovšem že to bude takto kulervoucím způsobem, to jsem nečekal. Vždy jsem Star Wars považoval proti Star Treku za infantilní, ale s příchodem Rogue One jsem byl přesvědčen o opaku a Jon Favreau mě definitivně utvrdil v tom, že i Star Wars vás mohou přikovat do sedačky, pokud je má na starosti někdo, kdo má znalosti a hlavně KOULE! Kdo nedá 5 hvězd, nemá rád Star Wars. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po predošlom poklese kvality celkom slušný diel, v ktorom sa mohli diváci azda prvýkrát báť o hlavných hrdinov. Keď sa tvorcovia oprostia od stereotypných epizód so žoldnierskymi akciami a záverečnou časťou konečne rozbehnú kvalitný príbeh, druhá séria by mohla stáť za to. No uvidíme. Škoda len, že s tým nezačali skôr. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama