Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a Dítě cestují na místo, kde stával prastarý chrám. (Disney+)

Recenze (73)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavi me, kam se posunul dej. Ale ta akce byla teda binda. Ze, se trooperi netrefuji, jsem si zvyknul. Ale to, jak nabihaji na smrt jedne pani, jak ona debilne beha po hrebenech pod palbou, jak trooperi zazracne zacnou trefovat brneni, kdyz se objevi mando, to me fakt nebavilo. Tohle byla akcni bida! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodriguez je z epizody znát. Akcí nabitá epizoda ale vůbec nepřesvědčila, protože to bylo až příliš hnaný na cool záběry. Mando běhal sem a tam, Stormtroopeři běhali a lítali sem a tam a celé to nemělo ani hlavu ani patu. Akce nudila, byla tam přidaná jen pro wow efekt. Na konci místo nadšení přišla spíš úleva, že už to mám za sebou. ()

Reklama

loki5

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ming-Na Wen vypadá v 57 skvěle. A to je tak asi vše. Ta recyklace už mě tak nějak nebaví. Disney stihl oživit všechny postavy, které kdy ve SW světě zemřely. A na mě už je to prostě moc. Galaxie k dispozici a stejně se vše točí kolem asi 10 lidí. A Dart blabla bude opět někdo koho známe (asi někdo kdo zemřel a zase ho oživili). A neschopnost storm trooperů je už poněkud přehnaná. Jak musela vypadat droidí armáda z klonových válek :-D tu museli porazit i děti s prakama. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se mi splnil zase jeden dlouholetý sen. Prostý muž, razící si cestu galaxií, dokazuje, že je i na stará kolena stále ještě klasa. Lovec odměn je sice komplikovaná profese, ale zjevně ne pro toho nejlepšího, který se tím živil ještě dřív, než si Din Djarin poprvé hrál v kotelně mandalorianského sirotčince na horníka. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, jeden ikonickej frajer se vrátil a je to přesně tak cool, jak asi bejt mělo. Celkově je moc fajn sledovat, kterak tvůrci šimraj brady SW geekům - ono to totiž není těžký a přitom je tu tolik prostoru! Producenti si jsou vědomi faktu, jak moc leží mnohým fandům v žaludku filmový epizody VII. - IX., takže se nenápadně žehlí ostošest a testuje se, do jakých vod se v tomhle masivním univerzu vydat. Vědom si je i Favreau, kterej má zjevně svěřený téma rád a nabízí příkladnej přístup... a totéž se dá říct o seznamu dosavadních režisérů, na němž je už hezká řádka zajímavých jmen. Podobný věci blábolim skoro u každý epizody, tak už jen dodam, že přihazuju pomyslnou půlhvězdičku za Ming-Na Wen. Střihnout si takovou roli skoro v šedesáti letech, to je na klobouček. (edit duben 2023: kdyby tak chudák Jon věděl, kam ho začnou v budoucnu tlačit...) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Boba Fett (Temuera Morrison) v tomto díle o sobě prohlásí: „I'm a simple man making his way through the galaxy,“ což je téměř stejná odpověď, kterou řekne jeho „otec“ Jango Fett (Temuera Morrison) Obi-Wanovi (Ewan McGregor) ve Star Wars Epizodě II (2002), konkrétně: „I'm just a simple man trying to make my way in the universe.“ Oboje je to reakce na zjišťování hlavních kladných postav, co jsou zač. (Sidarius)
  • Kameny v ruinách starých Jediských chrámů mají ve světě Star Wars velkou moc a význam a jsou inspirovány podobnými kamennými útvary v našem světě (jako je například Stonehenge). Ostatně rozestavění mnoha Jediských staveb i kamenů v jejich ruinách tyto útvary připomíná. Nejinak je tomu i v ruinách chrámů na Tythonu a Ahch-To, kde je možné pomocí meditace na ústředím kamenu spojit svoji mysl se silou, jako to udělal Luke Skywalker (Mark Hamill) ve Star Wars Epizodě VIII (2017) a Grogu ve 14. kapitole seriálu Mandalorian. (Sidarius)
  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou Jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány grafickým konceptem od Ralpha McQuarrie, který vytvořil již pro Star Wars Epizodu IV (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)

Reklama

Reklama