Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (123)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to byla šleha. Naprosto fenomenální finále druhé série.  Spojlery !! Infiltrace křižníku Giancarla Esposita, jeho zajetí, skvělá akce, rozloučení děcka s Mandou, kdy Mando ukázal přede všemi tvář, jen aby si ho dítě zapamatovalo a on tak porušil v podstatě kvůli němu 2x mandalorský kodex, což vypovídá o jejich silném vztahu, i když Mando je chladně vyrovnaná postava, tak o to více jsou ty emoce vzácnější. No a ještě si pro dítě přišel sám Luke JediFallenOrder Skywalker v podání MLADÉHO Marka Hamilla :D který vypadal stejně jako v 70 letech, tomu říkám totální rachot. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po finále mám zvláštny pocit. Čakal som čosi iného. Samozrejme epizóda parádna, aj keď rozhodne nie najlepšia. Dúfal som v Ahsoku, no nečakane sa objavil Luke (k jeho vzhľadu sa fakt vyjadrovať nechcem). A skutočne to bol silný moment. Ale pravdepodobne sme sa rozlúčili s Groguom, aspoň čo sa seriálovej tvorby týka. Keby si ho vezme Ahsoka (a teraz sa budem opakovať asi už po miliónty raz), bola by pripravená fantastická pôdička pre jej seriál. No musím povedať, že tretia séria Manda je po tomto pre mňa veľkou záhadou. P.S.: Historicky prvá potitulková scéna v Star Wars bola podarená, avšak čakal som nejaký cliffhanger na pokračovanie, ktorý tu v podstate aj je, len na niečo iné. Nenechajte sa zmiasť názvom, malo by totiž ísť o seriál. Na Bobu sa veľmi teším! ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá epizoda je skvělá, ale těch posledních pár minut je tak esenciální fan service a nerdgasm, že se jim podařilo s přehledem zastínit asi úplně vše, co ten seriál zatím nabídl. Navíc to finále ani nepůsobí nikterak samoúčelně jako obdobná scéna v Rogue One. Prostě krása, z níž jsem byl nadšený a dojatý jako z těch nejlepších momentů filmových SW... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jistě tím namíchnu všechny místní uctívače, ale za vší tou vizuální parádou je hloupý příběh a vedle těch fan mrkanců je hromada detailů a nelogičností, které mi prostě nedovolí dát vyšší hodnocení. Ihned bych vyměnil Mandaloriana za animovaný seriál, kde by Filoni rozvedl postavy z CW. Někdo tady zase bude dělat rozbory, co všechno je v této epizodě skvělé. SPOILER: Troopeři by klidně mohli rovnou páchat sebevraždy, kdykoliv uvidí nepřítele...sice by to nebylo tak napínavé, protože jeden nikdy neví, třeba nechají tvůrci nějakého klaďase trefit aspoň do nohy. Ale výsledek by byl stejný, všichni troopeři padnou k zemi i po zásahu do ramene. Když máte skupinku, kde dva mají neprůstřelnou zbroj, není nic chytřejšího, než aby do místnosti plné nepřátel vletěly jako první jiné postavy. Ty, které chráněné nejsou a navíc je jedna z nich prostorově tak výrazná, že sotva proleze dveřma. Do té by se trefil pětiletý trooperáček. A co se týče darkbotů? Stačí aby přiletěla Superstár a oni se vším přestanou a čekají, až je rozporcuje. To je moc pěkný. A proč vlastně to celé? No přece abychom vytvořili situaci, kdy dostanou fanoušci vánoční dárek, ze kterého budou slzet až do další řady. KONEC SPOILERU. Předpokládám, že tak "hutnou" obsahovou prázdnotu, nemají ani Lego SW. Já vám všem rozumím, mám svět SW moc rád a po těch tragických celovečerácích je to fajn, ale tenhle svět má obrovský potenciál a není žádný důvod z něj dělat takto prostoduchou pohádku pro osmiletý děcka. Tolik skvělých postav by zasloužilo zhmotnění v živáku a Favreau udělá takové vlezdoprdelácké upšouknutí, které sice přivedlo zpět staré postavy a stvořilo jeden super merch, ale jinak ze světa SW jen bere a nic nepřidává. A potitulková scéna? WTF? Fanoušci si už samým blahem vyprázdnili močový měchýř do textilu při poslední pětiminutovce, tohle mrknutí zpět už snad ani nebylo nutný...leda by Favreau kul pikle do další řady... ach jo. PS: minulé epizodě jsem dal 5* právě proto, že postrádala vše, čím se "pyšní" tato. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Din Djarin (Pedro Pascal) pri súboji s Dark Trooperom prežije len vďaka tomu, že má nasadenú prilbu z beskaru. Keď sa mu snaží Trooper rozmlátiť hlavu, nedokáže prilbu rozbiť. Oberyn Martell, ktorého tiež hral Pedro Pascal, zomrel v Hry o tróny, keď mu jeho protivník rozdrvil hlavu. Zomrel preto, že si odmietol nasadiť prilbu. Zaujímavé je tiež, že v oboch súbojoch používal Pedro Pascal kopiju. (ČSFD)
  • Boba Fett (Temuera Morrison) povie, že Impérium zmenilo Mandalore na sklo. Tým chcel povedať, že Mandalore zničili. Jednalo sa totiž o púštnu planétu pokrytú pieskom a sklo vzniká práve roztavením piesku. (ČSFD)
  • Jediná epizoda v celé sérii, která má potitulkovou scénu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama