Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ale sakra proč by ne? Já se bavil, jen jde prostě o to, přistoupit k celé této podívané jako k naivnímu, nenáročnému akčnímu béčku, a myslím, že pak se divák snad ani nemůže nudit. Samozřejmě to je tuctové, nepřekvapivé a v závěru hloupoučké a kýčovité, až až, ale zároveň se tomu nedá vytknout prakticky nic, proč by to jako právě zábavné, přímočaré béčko nemohlo fungovat. Zápletka je sice předvídatelná a výsledek jasný od prvních minut, ale zároveň jde o svižnou, chvílemi napínavou, v závěru slušně vygradovanou a docela často i akční podívanou, kde ona akce navíc působí dynamicky, našláple a nejednou dokonce i dost nekompromisně a krvavě, jen tedy škoda její nepřehlednosti, ale i tak dobrý. Obsazení je pak také těžké nějak vyloženě kritizovat, Bautista je hora masa, která sice možná neumí moc hrát, ale své charisma a sympatičnost má, Stevenson se v těch záporácích vyžívá a divák mu je věří a Brosnan je tam jinak spíš jen jako lákadlo do titulků, ale co na tom, i ostatní jsou výrazní týpci, co filmu rozhodně přispívají. Navíc tu nechybí ani momenty humoru, které dopadli též vesměs fajn a v neposlední řadě určitě musím jako obrovský fanoušek fotbalu zmínit i prostředí, kde a na pozadí čeho, se film odehrává, což ve mně také neskrývaně vyvolalo ještě o něco pozitivnější dojem. Finální zúčtování mě tak zkrátka upřímně bavilo, a to i přestože nejde o nějakou akční pecku, jízdu, či nářez, ale prostě jako příjemná, nenudící filmová zábava to funguje vážně dobře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale k čertu se vším já se bavil. Tenhle film si bere hodně ze Sudden Death se Žánem kde mi pár věcí nesedlo, tady je však o třídu líp vše vyladěno. Ano jistě je to totálně klišoidní a předvídatelný akčňák postavený na Die Hard konceptu, kdy dokážete v každé scéně odhadnout další vývoj filmu, ale možná, že právě něco takovýho jsem chtěl letos na poli akčních filmů po těch překombinovaných slátaninách vidět. Hloupej, béčkovej a na nic si nehrající kousek jak vystřiženej z devadesátých let. Scott Mann se opět ukazuje jako schopný tvůrce a servíruje slušnou porci zábavy které dominuje souboj dvou hovad Bautisty a Forda v kuchyni. Pravda bitky nemají žádnou extra choreografii jsou spíš živelný a brutální a občas trochu zběsile sestříhaný. Každopádně Bautista uvěřitelný hovado s respektem. Jeho neteř v rámci žánru přijatelná, teroristický komando super (opět je v něm jedna vražedná kundička, jak žánrové klišé vyžaduje) jenom pravda ten Brosnan je tu trochu do počtu a na plakát. Jinak je fajn, že se to celý nebere zbytečně vážně vtipný narážky okolo fotbalu super jo a když potřebujete evakuovat lidi z tribuny kde je bomba, tak stačí zařvat jenom Alláhu Akbar!75% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Náhlá smrt byla kinobéčko za 50 mega, tohle je její videoklon za 20, přičemž většinu rozpočtu si nejspíš rozebrali herci. NS mám docela rád, ale tohle je tak zoufale přes kopírák (jediná věc, kterou si lajzli navíc, byla honička na motorkách) jen v mnohem levnějším aranžmá, že mě to prostě nebavilo. I když je Bautista docela sympaťák. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to nenudilo. Navíc mám rád thrillery odehrávající se během nějakého sportovního zápasu (Náhlá smrt, částečně Fanatik), a i když tady toho fotbalu zas tak moc není a u některých prostřihů je znát, že se točily na prázdném stadionu a hřišti, u jiných jsem se skvěle pobavil, jak dovedně byly natočené - skok motorkou nad hlavami nic netušících diváků a hráčů nebo skok na fanouškovském transparentu ze střechy na světelnou tabuli. Vůbec se mi líbilo, jak tvůrci důsledně dbali na vnitřní temporytmus příběhu, jak si hlídali i čas na časomíře (který zde hraje důležitou roli) i některé další detaily. Dave Bautista sice vypadá, že se každou chvíli rozbrečí, a ta jeho neteř je jedna z nejošklivějších puberťaček, které jsem kdy ve filmu viděl, ale celý příběh šlape, jak má a moc se mi v rámci žánru líbil, hluchých míst bylo minimálně, a navíc se hlavní hrdina i záporáci chovají tak nějak logicky a rozumově, a každou chvíli má navrch někdo jiný (no považte!). Třešničkou na dortu je účast Pierce Brosnana, který má takové charisma, že tady sice řekne asi tři věty, a jeho role je vlastně štěk, kdy se pasivně nechá tahat z kouta do kouta, ale stejně si všechny tyhle scény ukradne pro sebe. A mimochodem, velmi mne pobavil vtip s Alláhu akbar. :-) ()

Allecto 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si krátce po Mrakodrapu pustil i jeho takového schovanějšího levnějšího bratříčka. V podstatě co jsem tam vytknul tady bylo dobře. Hlavní hrdina je uvěřitelný a celkově to tak nějak dává smysl. Jeho přítomnost v ději, jeho vztah k Danni. V podstatě ho ženou výčitky a kvůli nim mu tak záleží na té holce, která není tak na ránu jak to vypadala a začátku. Bitky jsou uvěřitelnější, žádná přehnaná choreografie, prostě syrová akce, která by snad zasloužila lepší kameru místy. Teroristi mají relativně uvěřitelný motiv a ani mi nepřijde moc přehnaný ten konec. Ať už jde o Brosnanovo řešení nebo o to video. Většinou bych si asi říkal.. nojo Amíci a jejich happy endy plný patosu, ale tady mi to nějak sedělo, možná díky minulosti postav, která byla propracována dost na to aby člověk chápal jejich jednání nebo proto, že si ten film prostě na nic nehraje. Nebere se vážně v těch správných místech a ve výsledku tak působí mnohem seriózněji než na začátku zmíněný Mrakodrap. Ale už se zas nějak moc rozkecávám a nevím jestli to ještě dává smysl. Takže prostě za mě zábavná akční jednohubky, která dává smysl, má dobrou akci, i postavy, přesvědčivě zahraná v rámci možností a možná i to i někdy dám znova. Takže ***..... Jo a tu 30 kilovou nasranou pipku, která tam je aby feministiky měli pocit, že jejich životy dávají smysl, by tam fakt být nemusela. NA druhou stranu nedostala tolik prostoru aby to působilo přehnaně, lacině a otravně jak se to tak běžně u postav tohohle typu stává takže v pořádku :D ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • V úvodu filmu jsou použity záběry z filmu Bunkr smrti (2008), kde je vyobrazen šéf teroristů (Ray Stevenson) jako bojovník revoluce v Rusku. (SsgtJira)
  • Vo filme je zápas West Hamu proti fiktívnemu tímu Dynama označovaný ako posledný zápas na štadióne Boleyn Ground. V skutočnosti bol posledným zápasom West Hamu na tomto štadióne 10. mája 2016 ligový súboj proti Manchesteru United, ktorý londýnsky celok vyhral pomerom 3:2. (GTS_PUNK)
  • Natáčanie prebiehalo ešte v roku 2016 na štadióne Boleyn Ground, bývalom štadióne týmu West Ham United. Počas premiéry filmu už štadión neexistoval, pretože bol medzi rokmi 2016-2017 zdemolovaný. (Ubi123)

Reklama

Reklama