Reklama

Reklama

Zapadákov

  • Česko Badlands (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1959, Kit (Martin Sheen) zavraždil několik lidí a jeho nová přítelkyně Holly (Sissy Spacek) byla při tom. Aby unikli trestu, prchají přes Jižní Dakotu a Montanu a předstírají, že se nic nestalo. Pocit viny je však příliš velký a dokáže pronásledovat na každém kroku. Zapadákov je první ze tří významných filmů scenáristy/režiséra Terrence Malicka (Nebeské dny, 1978 a Tenká červená linie, 1998) inspirovaný skutečným, děsivým příběhem vraždění na americkém středozápadě roku 1958. Malick nápaditě proměňuje příběh do provokativní studie lidí odcizených od běžného života. Krásně natočený a nezapomenutelně zahraný, to je filmová pouť Zapadákovem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Webb 

všechny recenze uživatele

Působivý Malickův debut na který si sám napsal velice dobrý scénář o dvojici protichůdných lidí a jejich společné cestě před spravedlností, která je tíží. Kit po vzoru svého hrdiny Clydea a Holly, která jen nečinně přihlíží bez vlastního uvažování s ním po boku. Zajímavé přírodní kontrasty s psychikou hlavní postavy na mě udělali dojem, stejně jako vedení kamery s použitou situační hudbou. [8/10] (Badlands, Pressman-Williams) (Barevný /// Produkce: Jill Jakes, Terrence Malick, Edward R. Pressman, Louis A. Stroller /// Scénář: Terrence Malick /// Kamera: Tak Fujimoto, Stevan Larner, Brian Probyn /// Hudba: Gunild Keetman, James Taylor, George Aliceson Tipton, Carl Orff, Erik Satie) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Thriller? Kde? Bol to len príbeh o dvoch neuveriteľne blbých a citovo zakrnelých individuách, naviac podaný tak nudne, že so priam fyzicky trpela. Jeden z najhorších bludov, čo som mala tú smolu vidieť a hudba, nech bola akokoľvek dobrá-to nezachránila. Jediné na čo som celý čas čakala bolo, kedy už konečne tých slabomyselných trotlov chytia a posadia do elektrického kresla, alebo aspoň zavrú a zahodia kľúč. K môjmu sklamaniu, dostal kreslo len jeden z nich a slečna si veselo odkráčala, zrejme sa nezdala dostatočne nebezpečná.. Strata času! ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Venkov nabízí to, co město nemá: krásnou přírodu. Můžete zde pěstovat kravičky a jiná ušlechtilá zvířátka, ale člověk se někdy diví, že tam ještě vůbec někdo žije, když se podívá na film jakým je třeba Zapadákov. Venkov zde funguje jako krásné peklo na zemi, které brání mladým lidem v rozletu a osvobodí je až láska. Když se jednoho dne přestane okouzlující mladík Kit hrabat v popelnicích, tak potká mladou zrzku a přeskočí jiskra. Jenže Kit je příliš pohodlný, aby řešil problém jinak než kulkou. Terrence Malick nabízí pro sebe typicky krásné záběry okolní přírody v dojímavé road movie, která má skoro všechno: dobré herce, chytlavý příběh, ale naprosto jí schází lepší psychologie postav a já jsem hlavním hrdinům prostě nemohl věřit. Jen tak pro zajímavost. Stejná hudba byla společně s voiceoverem hlavní hrdinky použita ve Scottově Pravdivé romanci, že by Tarantinovo přihlášení se k tomuto snímku? Podobné filmy: Thelma a Louise (1991), Pravdivá romance (1993), Natural Born Killers (1994) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto sa tak často nevidí. Chlapec bez emócií ... kto mu zavadzia, ten ide. Dievča síce rozumné, ale strašne naivné. Oni vlastne chceli žiť svoj život pekne osamote v symbióze s prírodou. Chyba lávky, že sa im ostatní priplietli do cesty. Ak domček na strome bol tiež podľa skutočnosti, tak klobúk dole. Herecké výkony super ... skvelo vyzerajúca Sissy a úžasný James - Martin - Dean boli veľmi prirodzení. Hudbu a kameru chválim. 3,5* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem v životě neslyšel a to samý platí o jménu režiséra, takže jsem vůbec nevěděl, co mam od toho čekat. Výsledek neni špatnej, ale je to prostě jenom další z mnoha filmů o útěku. Nic, čim by mě Zapadákov nějak výrazněji zaujal, mě nenapadá. Prostě už jsem viděl lepší a zároveň teda i horší filmy na podobný téma. Martin Sheen roli frajírka zahrál celkem uvěřitelně, Sissy Špaček jako naivní pipka zdatně sekunduje. Problém je v tom, že obě hlavní postavy mi postupem času začaly dost lézt na nervy a nejradši bych je oba nakopal do prdele. Jinak film je inspirován skutečnou událostí. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (30)

  • Při natáčení se Sissy Spaceková potkala se svým budoucím manželem Jackem Fiskem. (Vampireman)
  • Natáčelo se po dobu 16 týdnů. To však znamenalo, že se již výrazně projevilo střídání ročního období. A tak se výtvarný režisér Jack Fisk ocitl v situaci, kdy lepil listy na stromy a natíral je na zeleno. (Borrtex)
  • Kit (Martin Sheen) používá revolver Hi-Standard Sentinel v ráži .22 (na náboje Short, Long i Long Rifle), bezkohoutkovou pákovou opakovačku Savage 99R na náboje .300 Savage a pumpovací brokovnici Remington 870. (J.F.B.)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reklama

Reklama