Reklama

Reklama

Poslouchej

  • USA Listen (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh mladého páru, který vyráží na výlet, aby jejich vztahu dodali novou energii, protože se zdá, že už se vyčerpal a spěje k zániku. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný, ale nemá pro to důkazy. Partnerovo koketní chování vůči jiným ženám ji v tom však utvrzuje. Během cesty, kdy její partner spí, uslyší v autě hlas a jak se záhy ukáže, jde o hlas mužovy milenky. Ta se dokonce dívce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá daleko hrůznější tajemství, než jsou občasné zálety? Jak ubíhají kilometry, atmosféra houstne a ve chvíli, kdy dívka záhadu rozluští, jí začne jít o život. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já oceňuji už jenom to, že se někdo v Česku pokusil natočit film, který je nějakého jiného žánru, než se zde točí. A on dokonce nevypadá špatně - na české poměry. Například hudba je tam vybraná skvěle, kamera je (až na pár amatérsky působících záběrů) dost dobrá a když pominu nudnou a zbytečně utahanou první polovinu (která se sice snaží o pomalý vývin napětí, ale neúspěšně), je to i docela atmosférické a napínavé. Jenže největší průser přichází se scénářem. Postavy jsou představeny nedostatečně, divák nechápe, proč jsou ti dva pohádaní a ani mu není prozrazeno, kam ti dva vůbec jedou. V scénáři je ale i dost trhlin v chování postav, třeba když se ukáže, jak to celé je, tak SPOILER proč se ta holka nerozhodla zavolat policii? Proč nezdrhla už na tom hotelu? To byla tak naivní celou tu dobu? KONEC SPOILERU. A není to jen tohle. Navíc ten hororový prvek je absolutně odfláknutý a obzvlášť před koncem je to dost znát (klakson v autě), takže buď ho tam měli lépe zapojit nebo ho úplně vynechat. Zase ten nápad s mobilem se mi líbil, ale i tak, ten scénář je děravý jak řešeto a dost to kazí. Nebýt toho, mohl by z Poslouchej být celkem povedený film, takhle je u něj třeba hlavně ocenit tu snahu. A on se mi vlastně díky té snaze líbil, jen škoda, že vyšší hodnocení (i přes nadhodnocení kvůli netypickému žánru pro české filmy) jak slabé 3* dát nemůžu. Atmosféra totiž byla povedená a snad i víc, než u Tichých doteků (které taky trpí nepromyšleným scénářem). Tak jako tak, je to mnohem lepší než třeba Daria... A v rámci všech českých filmů by se snad mohlo jednat i o strašně mírný nadprůměr. Jo, až takhle špatně na tom jsme. Slabé 3* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Žanrově milenecká nízkoropočtová road movie dělaná podomácku, studie rozpadajícího se vztahu. Vidíme dusný vztah plný dialogů s malichernostmi, s hádkami, podezíráním, urážením. Dokonale divácky nesympatický pár. Nevypnul jsem to jen protože jsem čekal kdo bude iniciátor rozchodu, nebo snad autoři něco vymyslí. Přirozená zvědavost, jak to dopadne. Ale nic, kromě generačního jazyku „Přestaň hrotit!“. Něco začne viset ve vzduchu a film se žánrově překlopí do thrilleru. ne dost nelogické, proč jsou stále spolu. Objeví se nadpřirozené prvky, hrozivé stíny a zvuky. Žádný obvyklý žánrový dvojí zvrat, žádná pointa. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chápu rozčarování kolegů. Začátek je pecka s dialogy a chováním ze života, druhej takovej film neuvidíte! Oba herci jsou přirozenější než přirození, takhle to ve vztahu měl někdy snad každý z nás, a od tak desáté minuty je jasné, že ti dva se musí rozejít. Jenomže tvůrci v druhé polovině posunuli žánr někam ke Kruhu, a až hororové prvky tomu nesedí. Prostě když o tom přemýšlíte, den má 24 hodin, a pokud s někým žijete, tak SPOILER můžete spát jen na jednom místě.. Krístýna je přirozeně krásná žena. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Tento žáner je v našich končinách Bohom zapomenutý a neviem o filmu ktorého kvality by dosahovali vrcholu. Inak to nie je ani v tomto prípade. Možno, keby sa dej odohrával v komornejším prostredí a nebol by artovým road-movie, logike by to prospelo viacej, ako aj fakt, že zápletku divák pozná po cca 25 minútach. Čo ma osobne ale najviac iritovalo je to, že hlavný hrdina používa základné aspekty toho ako sa NEchovať a kde nefungujú klišé. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně z počátku mě to hodně bavilo. Je to film, který si dokázal získat mou pozornost od začátku do konce a přišlo mi strašně zábavné, snažit se předvídat další vývoj děje. Bohužel někde od toho momentu, kdy Eliška začne komunikovat s tou mrtvou holkou, se to zvrhne ve strašnou blbost, což je podle mě strašná škoda, protože mi přišlo, že ze všech možných vysvětlení Adamova chování si tvůrci zvolili asi to nejblbější (a nejklišoidnější). Kristýna Podzimková mě zde hodně nadchla, ale jinak byl můj dojem z toho filmu nakonec bohužel dost nevalný, mj. i kvůli debilním dialogům typu: Musí to vždycky, když je to pěkný, končit tím, že se chceš vystříkat? - Cože? Vždyť jsme spolu dlouho nic neměli. - No a ještě nejmíň tři dny mít nebudem. - Achjo. Ale ruce a pusu máš v pořádku ne?... - Sorry, já prostě nemůžu. - Co? Co blbneš? - Já si prostě nemůžu hrát s ptákem, kterýho strkáš bůhvíkde. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední píseň filmu zajistila britská skupina Morcheeba. (ČSFD)
  • Snímek se natáčel především v oblasti Chomutovska. Tvůrci tam našli lokality, které svým charakterem podtrhly syrové pojetí filmu. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama