Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osudy jedné z nejvýraznějších osobností populární hudby a jazzu, jednoho z otců swingu – Glenna Millera, se staly vděčným tématem pro Hollywoodské filmaře. V roce 1954 je režisér Anthony Mann zachytil ve svém filmu Příběh Glenna Millera. Neznámý, chudý, ale mimořádně talentovaný Glenn Miller se pokouší prosadit jako aranžér, popravdě se mu to dlouho příliš nedaří. Skutečný úspěch má až ve chvíli, kdy si založí vlastní orchestr a s pomocí neobvyklého výběru nástrojů, v orchestru amerického letectva, prosadí vítězství synkopy a swingu. Na vrcholu slávy ale nečekaně umírá, když se s ním při přeletu z Anglie do Paříže zřítí letadlo… Bylo mu pouhých 40 let (narozen byl 1. 3. 1904). Hlavní roli ztělesnil populární hollywoodský herec James Stewart. Ve filmu zazní původní Millerova hudba v podání Glenn Miller Orchestra a takových hudebních velikánů jako Louis Armstrong, Gene Krupa, Frances Langford a The Modernaires. Snímek byl oceněn Oscarem za nejlepší zvuk. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Je fascinující jak se změnilo americké pojeti filmové biografie - od veselého a barvitého Glenna Millera, přes cukrkandlové De-Lovely až po depresivní a diváka uzemňující Walk the Line nebo Ray . Děj filmu není nijak zvláště propracovaný - bujarý a velice jednoduchý nádech je nasazen od začátku až do hořkého konce, hlavním tahounem je jednoznačně Millerova úžasná bluesová hudba, na jejíž vlnách se divák může lehce pohupovat a odpoutat se od okolních strastí, ale i přesto je Příběh Glenna Millera hrozně příjemnou a zajímavou podívanou! Navíc těch pár minutek Louise Armstronga rozhodně stojí za to! ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Shlédnuto asi na třikrát, ani nechápu proč jsem se na to díval, super nuda s extrémě nudným Jamesem Stewartem, postrádající jakoukoliv mimiku a osobnost, trvající skoro dvě hodiny, což je utrpení, pokud vás nezajímá, tak jako mě, americký swing a podobné hudební vkusy 30. a 40. let a jejich historie. Příběh jednoho hudebníka, jeho pády a vzestupy, naprosto nezajímavý profesní i soukromý život, kolegové, oddaná manželka, žádná pořádná zápletka a plno teatrálního tlachání o ničem, který ovšem bylo v USA ve filmu v tomto období běžný. Souhrn filmu: Chci originální zvuk ve svých skladbách a né ho stále nalézt. Můj souhrn: A co má bejt, koho to má jako zajímat? ()

Reklama

Vencisak 

všechny recenze uživatele

Milá hollywoodská pohádka pro dospělé a hlavně pro fanoušky swingových big bandů aka Glenn Miller Orchestra. Z životopisně pojatého příběhu cáká pozitivno a veselo v každém záběru a divákovi nezbývá nic jiného než se celý film pobrukovat známé melodie a bouchat nohou do rytmu. Prostě příjemná oddychovka. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší Stewart i samotný film,ktorý je dôstojnou Millerovov biografiou s výbornou hudbou,scenárom,či oceneným oscarovým zvukom.June Allyson je opäť pôvabná ako v The Stratton Story,vtedy si zahrala tiež ženu hlavného hrdinu! Glenn Miller bol nadaný človek ako jeho herecký predstaviteľ,ale Glenn mal leteckú nehodu,pri ktorej zahynul,a tak nestihol pokračovať v rozbehnutej kariére,čoho James stihol viac ako požehnane! Vo filme vystupuje aj slávny černošský trubkár,spevák,skladateľ LOUIS ARMSTRONG,s ktorým má James vystúpenie. Tak potom vo filme je možnosť vidieť viacero zvučných MIEN. Preto to netreba premeškať,ale samotný film nefunguje tak dobre ako Glennove Millerove čísla. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Díky Glenne za Tvojí hudbu, kterou když poslouchám, tak jsem jak v jiné dimenzi, kde mohu snít a oddávat se příjemným myšlenkám. A to bylo důležité tehdy a je stále. Na Tebe nezapomenu, protože když jsem chodila v Praze s dětmi po Karlově mostě, tak tam jednou hrála nějaká parta mladých kluků právě tuhle muziku. Zůstala jsem tam jak přikovaná a poslouchala tu nádheru s nadšením a u mě je to vzácnost. Dnes Tě mám doma v jiné podobě a když na mě přijde splín, jsi vždy po ruce odehnat všechny moje chmury. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Slavnostní premiéry filmu se účastnila i matka Glenna Millera, která míníla, že její syn byl pohlednější než James Stewart. (Kulmon)
  • Harry Morgan, který hrál Chummyho, hrál v orchestru se skutečným Glennem Millerem. (Kulmon)
  • Druhý ze tří filmů, ve kterých hrál James Stewart a June Alysson manželský pár. (Kulmon)

Reklama

Reklama