Reklama

Reklama

Když andělé spí

  • Španělsko Cuando los ángeles duermen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavný hrdina cestuje večer z práce domov uprostred ničoho, aby stihol narodeniny svojej dcéry a únavou zavrie na pár sekúnd oči, ale nešťastnou náhodou zrazí opitú tínedžerku, ktorá sa motala pri ceste. Problém nastane, keď sa objaví jej kamarátka a hlavnému hrdinovi zostávajú iba dve možnosti. Priznať sa a ísť do väzenia, alebo zabiť obe a zachrániť rodinu... (dixx)

(více)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak, jak se zachoval hlavní hrdina, by se zachoval asi jenom blázen…nebo psychopat. Nevím, úvod filmu jsem úplně nepochopil, ale je pravda, že bez něj by se průběh filmu neodvíjel. Pak už se to sralo solidně a z realistična se to přesunulo na zajímavý komorní thriller. Lidi se už nechovali tak, jak byste předokládali sami, ale za to bylo na co koukat a napětím jste nedutali. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé přichází s dalším mrazivým a nepříjemným Thrillerem! Hlavní hrdina cestuje večer z práce domů uprostřed ničeho, aby stihl narozeniny své dcery a únavou zavře na pár sekund oči, ale nešťastnou náhodou srazí opilou teenagerku, která se motala u cesty. Problém nastane, když se objeví její kamarádka a hlavnímu hrdinovi zbývají pouze dvě možnosti. Přiznat se a jít do vězení, anebo zabít obě a zachránit rodinu. Velmi nezáviděníhodná situace, kterou Španělé zvládají s mrazivou atmosférou. Napínavé, bezútěšné, poměrně nepříjemné a byť to nepráská zvrat za zvratem jak je u Španělů zvykem, tak i tohle je velmi slušná podívaná. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si unavené hovado sedne za volant a nezviklají ho ani poldové. Germán sice o sobě tvrdí, že je hodný člověk, ale není, je to ulhaný hajzl. A pochybuji, že by se našel divák, co by s ním sympatizoval. Já tedy čekal, kdy ho konečně čapnou. Nu a děvenky...škoda mluvit, a tak jedinou kladnou postavou tu zřejmě byla malá Estela, o níž se ale zase toho divák tolik nedozvěděl, aby ji mohl hodnotit. Solidně natočené, po formální stránce není co vytknout. A ten konec...vážně? Nu ano, protože v tu chvíli už nešlo o film, nýbrž o skutečnost, takže o nějaké spravedlnosti není řeč. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když andělé spí, benzín v nebi čpí." BESIP varuje: SPOILERY! Drsné jako válec v zadřeném motoru, kruté jako dopravní policie ČR a nasírací jak stojící kolona v pátek odpoledne. Ve Španělsku jako u nás, motory a manželky vrčí všude stejně. Smolaři pak sráží jeleny, smolařky bezďáky a spořádaní taťkové rodin tu a tam drcnou do mladé slečny. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Jakým způsobem musí slušně vychovaná mladá dáma, resp. nevychovaný zfetovaný spratek, požádat hodného pána, aby ji konečně zabil? A) Stačí říct jednou. B) Stačí říct desetkrát. C) Musí mu to dát písemně. D) Může požádat vytočeného Omnibuse, ten to udělá za něj a rád. [][]  Dobré je taky podpořit svou žádost nepřátelským hysterčením, přátelským popichováním (nožem) a lahví rozbitou o hlavu hlavy rodiny. Taťka však nedbal ran jejích, ani ran osudu a stále kikinu, diváky i mě ujišťoval, že je hodný člověk a přestože už krvácel jako prase na porážce, imrvére nabízel telefonát rodičům, odvoz domů a další sociální jistoty. Až se ucho (i s kravatou) utrhlo... Pročež se ve dvojce na narozeninové párty objeví temná postava s kapucí a hákem a zavrčí: "Vím, co jsi dělal loni v řece." Řadím čtyřku a rychle pryč, od zodpovědnosti a od toho přejetého psa. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabší napínák španělské produkce, který trpí hlavně na scénář a tím spojené podivné chování většiny postav. Zápletka není úplně marná, zpracování bohužel ano. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ta pointa je sice hezká, ale na tu to nemuselo mít hodinu čtyřicet. Je to prostě příběh jak z nějakého černohumorného seriálu se thrillerovými prvky, jako byly třeba Černá sanitka, Černí andělé nebo Okno do hřbitova. A 40 minut by na to úplně stačilo. Jinak ta scéna v řece, jak ji furt znova a znova nahání, už mi přišla fakt směšná, nechtěně. Nu a ponaučení z filmu zní - ženy, pokud chcete, aby váš manžel byl častěji doma než v práci, tolerujte mu jednu neškodnou vraždičku. Sice je otázka, z čeho pak zaplatíte barák, ale důkazy v ruce proti němu k případnému vydírání máte vy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tendenční a tak silně protiženský film, že snad i z feministy udělá misogyna. Hned začátek musí vytočit každýho pracujícího chlapa - ubohej týpek hákuje od nevidim do nevidim, aby si jeho stará mohla válet šunky v baráku s bazénem a rozmazlovat její (ale kdo ví jestli i jeho) dcerku. A ještě od tý megery dostává přes mobil čočku za to, že kvůli přesčasům není furt doma a nestíhá nějakou přiblblou narozeninovou párty (kvůli který bych si já osobně dal radši vyndat slepáka nebo se nechal zabásnout, abych se jí vyhnul). No a pak ten vystresovanej unavenej chudák sedne za volant a frčí domů a... shit happens. Asi takhle - v normální společnosti by vodkráglování jistých zfetovaných kurvoidních blbek mělo bejt beztrestný, takže týpek by vůbec nic řešit nemusel (mch. na vodkráglování byla většinu času i jeho zpruzená protivná fúrie doma, o který se režie snažila divákovi namluvit, že čte po večerech Nietzscheho). Na druhou stranu je ovšem týpek tak nemožnej pitomec, že vám ho postupně úplně přestane bejt líto a říkáte si "K čertu s ním!". A nebo se mnou vůbec nebudete souhlasit a uvidíte to úplně jinak. Ale to není podstatný; podstaný je, že tenhle film ve vás určitě vyvolá nějaký emoce, ať už takový, nebo onaký. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Parádní Španělský peklo, film, ve kterým je všechno na ruby. Celý film visí ve vzduchu otázka, kdo je vlastně agresor a kdo je vlastně oběť?! Nevím, nepamatuji si, kdy naposled jsem u filmu cítil tak zajímavou a spletitou změť emocí. Kdy jsem si vyloženě přál smrt obětí a fandil agresorovi, který vlastně ani není zloduch, jen má kurevsky špatnej den (tedy spíš noc). Mohlo by to být trochu líp zahraný možná, některý postavy mi byly TAK STRAŠNĚ nesympatický a nepříjemný, že to ve mě fakt probouzelo úplnou nenávist a nechuť vůči nim. Jenom je otázka, kolik moc to hrály, nebo takový jsou i v reálu. Napínavý, temný, uvřeštěný, agresivní, Španělský ... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek jede z práce na narozeninovou oslavu své dcery. Jelikož je unavený a nesvítí mu jedno světlo (někdo mu ho naboural a ujel) tak srazí jednu štětku a lesbu (soudě podle chování) zrovna, když ji chce odvézt do nemocnice narazí na její lesbickou kamarádku (soudě podle toho, že jí vadili chlapi) , která ho chce udat policii on naopak nechce sedět. Nadprůměrný thriller, který by se klidně mohl i stát , který, ale v jednu chvíli nabídne možnost, že to nebyl on kdo ji přejel, ale někdo jiný. Škoda, že se to nepotvrdilo pak by se mě líbilo ještě více. P.s. 1 Ti chlápci byli dobří týpci navíc nejspíše jelikož půjdou do vězení asi si tam fakt budou leštit klobásy jejich slova :- ) P.s. 2 S tím chováním té ženské se divím, že jí natáhl až na konci já bych jí natáhl už tak po 20 minutách. Díky za titulky pozorovatel ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Napriek horúcemu Španielku k nám odtiaľ prichádza pravé chladnokrvné až mrazivé dramatické napätie....Skvelé len mierne pretiahnutý čas...nebolo to až tak za hranou ale viac ako 65 % tomu nemôžem dať...konečne záver ktorý sa nebojí ničoho... ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Parádny nárez ako sa môže všetko lusknutím prstu zmeniť. Stačí málo. Skvele natočené, skvele zahrané a priznám farbu, držal som palce tomu nešťastníkovi. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Poriadne mrazivá dráma z Španielskej koprodukcii v európskom štýle. Dej hovorí o výstrelkoch tínedžerov, medzi ktorých sa pripletie otec rodiny vracajúci sa z práce značne unavený a dostáva sa do bezvýchodiskovej situácii, kde sa musí rozhodnúť. Tieto skutočnosti sa odohrávajú v strhujúcom a skvele premyslenom deji, navyše výborne herecky prevedenom. Ostáva už len otázka, či sa niečo také môže skutočne stať. Ďalšie zamyslenie, pre každého, či by konal v danej situácii podobne, alebo inak. Či sa dokáže normálny človek, nielen, ako obeť skutku, ale aj manželka, preniesť cez to všetko, len tak. Kto túto skvelú drámu videl, určite ma čo, nad tak cynizmom premýšľať, pretože v skutočnosti, koľkí už z miesta činu ušli a dodnes sa pohybujú medzi nami. ()

vojacekr 

všechny recenze uživatele

Děj se nelogicky opakoval, jako by Bendala nevěděl, jak vyplnit filmový prostor mezi počáteční zápletkou a finální pointou. ()

Reklama

Reklama