Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bill Rago má vynikající vzdělání a ve své profesi reklamního textaře sbírá jeden úspěch za druhým. Jenže stačilo jedno menší zaškobrtnutí a Bill je propuštěn ze zaměstnání. Po ponižujících a nekonečných návštěvách na pracovním úřadě dostane konečně zaměstnání jako učitel anglické literatury na kurzu pro vojáky v kasárnách. Ze začátku si neví rady se skupinkou vojensky myslících i chovajících se mladíků, ale časem se mu podaří je přesvědčit, že vzdělání má smysl. Zaujme je Shakespearovým Hamletem a při následujícím sbližování projde sám značnou proměnou. Od nich se naučí smyslu pro disciplínu, který mu chybí, cvičí občas s nimi a získá si jejich respekt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Danny deVito v další výtečné komedii, ve kterém byla v podstatě použita dějová šablona ze snímku „Sestra v akci“ (1992) a která se používala i později, jako například „Škola ro(c)ku“ (2003). Jen se měnilo prostředí. Danny deVito svou rolí nijak nepřekvapil, ani nezklamal. Pojatou charakteristiku své postavy renesančního člověka, jak se ostatně v originále nazývá tento snímek, předváděl v každém svém filmu na přelomu osmdesátých a devadesátých let, a tak i tentokrát se předem vědělo, co od něho očekávat. Zbrklost, nadšení i vážnost. A záruka dobré zábavy to stále je. Vojenská armáda a Hamlet od Shakespeara. Že to nejde dohromady? Od pohledu zřejmě ne, ale danou filozofií ano. A právě o tom nás humornou cestou přesvědčí tento film, který nestárne a svou výpovědí nejen pobaví, ale mnohé poučí i dnes. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začnu negativy - zbytečně dlouhá a na konci příliš slzopudná záležitost. Pozitiva - přesto příjemný film, který si určitě někdy ještě rád pustím. Je škoda, že Danny DeVito nebývá moc často v hlavní roli, spíše sekunduje ostatním. Tady ukázal, že v pohodě utáhne celý film. Mírný nadprůměr a s přivřeným okem 4 hvězdy. :) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takmer celý dej filmu sa odohráva na vojenskej základni, kde prebieha výcvik vojakov zalenáčov. Osem z nich musí okrem tvrdého a náročného cvičenia prejsť aj vzdelávacím kurzom. Režisérka Penny Marshallová vo filme rozvíja svoje obľúbené témy o duchovnej sile, skryté v každom človeku, o sebauvedomovaní, o priateľstve a o "tímovej" spolupráci. Patetický humanistický náboj je podporený idylickým obrázkom armádneho života, iste veľmi vzdialenej prozaickej skutočnosti. Snímok by pokojne mohol byť použitý pre náborové akcie americkej armády a nepochybne prispieva k jej pozitívnemu obrazu. Stojí predovšetkým na výkone Dannyho DeVita a hereckých predstaviteľov jeho žiakov. A rozprávam o veľmi mladom Markovi Wahlbergovi, ktorý už v tak mladom veku hral výborne. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

V zásadě vtipná ptákovinka, která by bez účasti Dannyho stála za prd. Viděl jsem to jen dabované a vznáším zcela zásadní a obecný dotaz: kdo, PROBOHA, dospěl k závěru, že Petr Štěpánek je herec, potažmo dabér? Něco tak afektovaného, a v jeho případě zcela bez výjimky, jsem opravdu nikdy v životě nezažil. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to ještě neběželo v normální televizi!? Tenhle film jsem objevila náhodou a náramně mě pobavil. Dobře, některé scény jsou hodně předvídatelné (viz. výcviková zeď ,atd.), ale množství výborných gagů to vynahradí. Ačkoli Dannyho DeVita moc nemusím, role učitele vojáků ve výcviku mu sedla. Brala bych i větší prostor pro mladého Marka Wahlberga. Ale musím říct, že jako celek to působí moc dobře a průměrného diváka to rozhodně neurazí…Prostě skvělý film na sobotní odpoledne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Film byl původně označen jako komedie, avšak po finančních ztrátách byl stažen a znovu uveden jako drama. (Courtemanche)
  • Film dokázal vydělat asi jen polovinu částky, která byla do produkce vložena. Samotný film nákladný nebyl, problém byl především ve vysokých finančních nárocích protagonistů. (Courtemanche)
  • Fiktivní základna McClane se natáčela na vojenské základně Fort Jackson. (Ampi)

Reklama

Reklama