Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán kriminální policie Amálie Drápalová řeší případ znásilněné studentky na kolejích Vltava. Tyto koleje patří pod univerzitu, kde přednáší její bývalý profesor kriminologie, Profesor T. Amálie je na rozdíl od svých nadřízených přesvědčena o tom, že má toto znásilnění spojitost s jedním deset let starým případem. Rozhodne se Profesora T. kontaktovat a poprosit ho, aby jí s vyšetřováním pomohl. Ten nejprve odmítá, ale jeho profesní zvědavost je nakonec silnější. Na spolupráci kývne. Netuší, že se z ní stane pravidlo. Potvrdí Amáliino podezření, že se jedná o jednoho a téhož násilníka. Při vyšetřování se rozhodne přistoupit k neobvyklé metodě, při které studentku uvede do stavu, kdy je schopna znásilnění vidět ne jako jeho účastník, ale jako pozorovatel. Vybaví si dívka nějaké konkrétní znamení, které pomůže odhalit pachatele? Podaří se jim vypátrat násilníka dřív, než znovu udeří? (TV Nova)

(více)

Recenze (30)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Češi už asi nejsou schopni napsat scénář, když už asi po miliónté přetáčí zahraniční seriál s českými herci. Uniká mi smysl tohoto počínání. Ale konkrétně k tomuto seriálu. Úvodní případ byl moc jednoduchý, ale budiž, je to expoziční díl, kdy se seznamujeme s postavami. Hlavní hrdina by fungoval, kdyby Pavel Řezníček byl dobrý herec, což není. Řezníček hraje všechny role stejně, a když má zahrát odlišný typ role, žalostně selže. Tak špatný výkon jsem neviděl od té doby, co Pavel Kříž hrál Hitlera. Sarah Haváčová je půvabná a jsem rád, že konečně dostala velkou příležitost, ale ta její ledabylá výslovnost mě štve. Chtělo by to pár lekcí hereckého přednesu. Luboš Veselý je fajn, ale jeho role podrážděného šéfa je jedno velké klišé. No ale dám tomu seriálu ještě šanci. ()

ESNYR

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí po prvním díle, ale myslím že histore v tomto případě ukazuje, že valná většina seriálů po pár dílech sklouzne níž, než je nastavena laťka prvních dílů. Klidně si zavěštím, protože počítám že okolo 5 , 6 dílu, se kriminální případy odsunou stranou a začnou se řešit osobní vztahy a rodiné problémy, protože česká seriálová tvorba, nic jiného neumí. Sledovat nadále nehodlám, a pokud mám možnost hodnotit jednotlivé díly, tak tento díl stál za starou bačkoru. Nesympatické postavy jsou tady asi ten menší zádrhel v celém konceptu seriálu. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Řezníček, Bareš a další dospělí herci jsou cool. Ale co děti? Té holčině, ač má 28, bych bez občanky pivo nenalil. Věřil bych jí postavu nerdky ze střední, ale kriminalistku fakt ne. A ten její zrzavý parťák... Kluk je v reálu stopro gay a vůbec se mu nedaří hrát heteráka, natož figuru jako takovou. Samotný seroš podle licenční předlohy je fajn. Na obrazovkách Novy rozhodně nadprůměr. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi uživatelé, kteří nehodnotí dílo, ale jeho vyznění, nebo případně umístění díla do kontextu dalších děl. O tom to tady myslím není. Hlavní hrdina je mimoň a o tomto je tento seriál. Pro mě rozhodně lepší průměr a Řezníček mi jako Tauber dost sedí (rozhodně víc jak Matschke aka Thalheim). ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

seriál nevybočujúci z priemeru, držiaci sa predlohy..iste, prenos do českých reálií môže niektorým spôsobovať podaktorým opozitnú erekciu, vedúcu k exhibovaniu, ba priam ejakulácii..ale "odpad"..? tak to snad né, soudruzi..práve preto aj tretia hviezda.. ()

pindruche 

všechny recenze uživatele

Docela jsem byla na tenhle seriál zvědavá, ale velké zklamání. Řezníčka mám celkem ráda, ale ne v téhle roli. Je to nějaké celé přehnané. ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Pro Řezníčka to musí být těžké, zvlášť pokud měl možnost vidět originální (původní) verzi. Hrát tak, aby úplně neopisoval, ale nevědět jak roli uchopit, aby to nebylo trapnější. Problém je i s dodržením jeho fobie, aby se jí dalo věřit. Například si nejsem jist se závěrečnou scénou, když dává Barešovi mat. Jednak Bareš asi není žádné ořezávátku, tak proč na šachovnici ještě plné figur minulým taheh do oprátky vlez, nebo proč to nevzdal, když věděl, že není vyhntí. Druhak je divné, že Řezníček hraje vůbec šachy, kde je riziko, že soupeř, nebo jiní před ním, ošahával všechny figury. Při matu taky nevzal střelce do ubrousku! ()

GoodStenly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemný název "profesor T" vypadal nezařaditelně, ale nakonec je z toho 30% Monk, říznutý kapitánkou policie s permanentním batohem na zádech, též zvanou "husičkou par excellence"... A já se tak těšil, hm... PS: Kdo je pro genderovou vyváženost v českých kriminálních seriálech stačí si přečíst koment od "Lukrecie", ty kráso... ()

Reklama

Reklama