Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Netuctový film poskytne netuctový zážitek. 1)  Komentář obsahuje mnoho spoilerů. Čti až poté, co jsi dílo viděl. Čím méně budeš o filmu vědět před jeho začátkem, tím lépe pro tebe._____ 2)  Spoiler. Kvalita snímku spočívá v tom, jak si tvůrci pohrávají s divákem. Jeho vnímání věci se během sta minut několikrát změní stejně jako sympatie k postavám a vůbec vnímání toho, kdo jsou ti hodní a kdo ti zlí. Postupně zjistíme, že na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět a že je všechno složitější, než se zdá._____ 3)  Spoiler. Monstra umějí létat, umějí přimět druhé, aby udělali, co chtějí včetně zabití a umějí dokonce zastavit čas. Ve světle těchto skutečností, které se vyjeví až ke konci, mi zápletka připadá kapku nesmyslná._____ 4)  Tuctový příběh je ozvláštněn optikou sedmiletého dítěte, což ději zvláště zpočátku dodává jakýsi až mysteriózní opar._____ 5)  Protože nesnáším agresivní holčičky, tak jsem Chloe příliš nefandil._____ 6)  Snímek jsem sledoval se zájmem a bez nudy, což se počítá._____ 7)  Líbil se mi 33letý Emile Hirsch (otec)._____ 8)  Můj dojem z filmu nejlépe vystihuje stručný koment JohnaCZ*****. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aby jste si tuto kanadskou lahůdku užili beze zbytku, stačí nemít žádná očekávání...tzn. nečíst synopse a nedívat se na trailery... . Možná budete prvních dvacet minut zmatení, ale odměnou vám bude společně s pochopením oč jde, také gradující akce, emoce i herecký výkon Lexy Kolker...v té době devítileté superherečky. A dohromady s pěknými trikovými scénami, to udělá sice nízkorozpočtové, ale vysokojakostní sci-fi. Společně s australským Upgrade, jde o filmy, které jsou jasným důkazem, že na dobré sci-fi netřeba stovky milionů dolarů, ale "stačí" kvalitní scénář a nechat tvůrce pracovat bez zásahů kravaťáků s kalkulačkami. Originální přístup k látce, je tady zásadní. Velká radost pro fanoušky nejen žánru, ale i dobrých filmů. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Freaks" bude jedno z najväčších filmových prekvapení roku 2019. Nielenže tu máme fascinujúci príbeh s veľmi dobrými momentkami, ale okrem toho je to skvelý thriller, ktorý od začiatku až do konca nepustí. Nemôžem povedať, že by to bol úplne originálny film. Myslím si, že podobné témy už sme mali spracované aj filmovo aj literárne. Mali sme tu Stephena Kinga so svojim "Firestarter", mali sme tu seriál "Heroes" a niekoľko ďalších projektov. Tento film má však veľmi zaujímavú stavbu a v niektorých aspektoch sa líši. Kým v niektorých iných je to veľmi známe. Ale platí, čo som povedal na začiatku. Je to veľmi fascinujúci príbeh. Sledujeme malú 7-ročnú Chloe, ako sa snaží naučiť byť normálnou, aby mohla prežiť vo svete vonku. Pripravuje sa na to, že bude žiť život s normálnou rodinou. Mať mamu a sestru. Lenže dlhé roky, ktoré bola uzavretá od sveta ju stále viac a viac presviedčajú, aby skúsila spoznať svet tam vonku. Nebudem hovoriť viac, lebo myslím si, že najlepšie bude, aby ste si film pozreli a zistili sami čo sa bude diať ďalej, no každopádne platí, že rozhodne to nepôjde cestou, akou by ste si možno sami predstavili. Ja som bol sám prekvapený niektorými scénkami, ktoré nám film priniesol. A hlavne to skvele dáva jednu otázku. Kto je reálne dobrý a kto je ten zlý? Z informácií, ktoré dostaneme a jednotlivých udalostí to nebude úplne jednoznačne jasné. Môžeme to povedať o oboch stranách. A to ma na filme asi najviac fascinuje. Moja prvotná myšlienka po dopozeraní bolo, že takto som si reálne predstavoval, aby vyzeral film "Brightburn". A myslím si, že by to fungovalo. Tento film ma presvedčil. Bol silný, bol dramatický a miestami skutočne prekvapivý. Ak máte radi dobré thrillery, toto určite oceníte. Hodnotenie: A ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Takovejch skvostů je pomálu. Opravdu mysteriozní scífko, už jenom tyhle dva žánry spolu jsou top, který vás v průběhu filmu naplní tolika otázkama, že je jedině dobře, že se dozvíme i odpovědi. Respektive na dost věcí si přijdeme i sami, ale to zásadní tam je. Chvíli jste na straně holčičky, chvíli táty, vždycky k tomu je pádnej důvod, promyšlený. Každej je něčím speciální, nic nezjišťovat a koukat. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma bavila prvá polhodinka, počas ktorej je divák dezorientovaný a pomalým, postupným dávkovaním informácií si musí skladať podobu a pravidlá fiktívneho sveta. Sklamalo ma preto, do akej x-menovskej banality príbeh vykryštalizuje. Najzaujímavejším prvkom tohto filmu je napokon mimoriadne (!) nízky rozpočet 2000 dolárov, ktorý mi príde ako najväčšie sci-fi. Je naozaj možné natočiť za takú sumu takýto indie veľkofilm?? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama