Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík VB v přestrojení za dělníka hledá mezi pracovníky obsluhy kolesového velkorypadla vraha mladé ženy. Který ze zjištěných možných motivů je však ten pravý? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená kriminálka z prostředí velkorypadla a dělnického prostředí kde dojde k vraždě mladé holky.Hlavní podezřelý je samozřejmě její bývalý který jí té osudné noci dá sbohem po trošku ostřejší výměně názorů.Navíc i on sám si myslí že ji zabil on takže maskování před VB dlouho nevydrží.Supr krimi které neomrzí ()

YURAyura

všechny recenze uživatele

Ty puncochace jsem si pamatoval jeste jako ditko snad jeste ne skolou povinne - takova skoro eroticka scena. Zbytek jsem zapomnel a tak jsem si tu detektivku uzil i po letech. Spousta falesnych stop, Raz v kabatu a hucce jako prislusnik SS, naprosto nepochopitelne prostredi tezebni masiny - ano, vyjma zavalu o nicem. Skoda ze Pavlata nedostaval vic prileziotsti, asi nebyl stranicky uvedomely... ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tohle by se dalo nazvat dělnickou detektivkou (bez jakéhokoliv negativního zabarvení dobou), protože se prakticky celá odehrává v dole a hrdiny a i podezřelými z vraždy jsou horníci. Ti jsou skvěle typově obsazeni a s takovými herci snad ani nejde natočit vyloženě špatný film. Atmosféra je dobrá, pěkně temná, stejně jako obraz. Zpracování slabší, spíš televizní než jako celovečerní film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo když se pěkná ženská motá okolo bandy chlápků, se kterými koketuje – klidně se z toho může vyklubat pěkný průser. Zvlášť když má nejen prachy, ale poblázní i jim jejich hlavy. Sice jde o průměrnou detektivku, ale příběh rozhodně nepatří k nejhorším. Herecké obsazení je dobré, Ráž i Pavlata odvedli slušnou práci, Kostka jakbysmet a jeho manželka byla vážně kus. Byl jsem rád, že si tu zahrála i pohledná Jaroslava Schallerová, kterou si pamatuju hlavně z filmu Valerie a týden divů. Ideální filmeček na nedělní poledne. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Doba v roku 1973 bola jasne normalizačná. Už v titulkoch si prečítame, že hlavný dramaturg bol L.Toman. Preto to prostredie. Prvý dojem bola hudba k filmu, pri krimi je to dôležitá vec. Mňe hudba L.Fišera celkom sadla. Režisér nás doviedol až na koniec, kde sme odhalili vraha, lebo bolo úplne jasné , že to M.Pavlata nieje. No bolo to celkom v pohode. Dobré výkony M.Pavlatu, P.Kostku..... 55%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v hnědouhelném dole Obránců Míru v Komořanech u Mostu. Ostatní scény se točily v Teplicích a v Mostě. (skudiblik)

Reklama

Reklama