Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (946)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Delikátní detektivka, která se ubírá směry, které byste v průběhu filmu (a rozhodně ne po traileru) neočekávali. Všechno je navíc zabalené v elegantním kabátku s fantastickým hereckým obsazením a hudbou. Craig ve filmu skáče od mistra detektivního umění k mírné naivitě policejního nováčka, ale celkově je dost sympatický a pokračování s dalším jeho případem bych se nebránil. Knives Out bezpochyby naplnilo očekávání, které ještě o něco málo překonalo. (SF Cinema Bangkok) - Mobilní verze recenze. Časem ještě určitě rozepíšu na počítači. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohl bych film hodnotit čtyřmi hvězdami a tvrdit, že se jedná o hodně zábavnou, chytrou a vtipnou detektivku. Jenže Rian Johnson film nejen natočil, on si napsal i samotný scénář. A napsal ho s úctou k Agátě Christie, která svoje detektivky pojímala v podobném duchu. Od začátku musíte úpěnlivě sledovat, co se na scéně děje. I ten nejméně zásadní moment může mít jasný průběh ve vyšetřování případu. Kdybych řekl cokoliv, mohl bych spoilerovat, a tak to zakončím jen tím, že pokud máte rádi Hercula Poirota a jeho vyšetřovací průběhy, tak se snažte si o tomto filmu zjistit co nejméně a těšte se na herecký výkon Daniela Craiga. Ač tu všichni herci hrají perfektně, tak poslouchat Daniela v jeho geniálně utlítlé angličtině byl totální balzám na uši. Já si to užil a právě proto dávám pět hvězd. Na nože je detektivka, které se už netočí a nabízí originální příběh, který se už jen tak (pokud nenarazíte na knižní základ) nepíše. Za mě totální filmařská orgie. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Luxusní práce. Společně s Tenkrát v Hollywoodu a Irčanem jediný film roku, u něhož mě tak moc bavil samotný proces dávkování informací a okázalého odkrývání fabule. A není to opravdu jen záležitost na jedno zhlédnutí, jejíž půvab by po znalosti vyústění uvadal - v krátké době jsem film viděl dvakrát a právě na podruhé jsem si ještě více užíval celkový koncept, žánrové odkazy a jednotlivé vtipy, které často tvoří perfektní střih a promyšlené střídání zamlčovaných a obměňovaných hledisek vyslýchaných aktérů. Ona také není dominantním vypravěčským prvkem zvědavost nad identitou vraha (přeskočte závorku kvůli spoileru - což podtrhuje fakt, že ve finále onu vyšetřovanou vraždu vlastně nikdo nespáchal), nýbrž zábavné vedení pozornosti skrze flashbacky, ironicky laděné vztahy mezi aktéry a odhalování samotného pozadí, nikoli pachatele. A rovněž díky úžasným hercům a chytlavým dialogům nemám obavy, že to nebude srovnatelná sranda i při dalších projekcích. A nebo v rámci pravděpodobného pokračování.. 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená a dosť netradičná detektívka. Musím vyzdvihnúť málo zaužívaný postup, kde pomerne skoro vieme kdo a prečo, ale film má do konca stále čím prekvapovať. Ono veľkým prekvapením je aj bohaté a hviezdne obsadenie. Ani si nespomínam kedy som videl toľko hviezd v jednom filme, naposledy snáď Tenkrát v Hollywoodu. Ch. Plummer vie aj na malom priestore vytvoriť úžasnú energiu, strašný sympaťák vzhľadom na svoj vek. Dabing film dosť zabije, Craigova zvláštna angličtina rozhodne stojí za to, aby ste si zvolili originálnu verziu s titulkami. 80%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson přinesl velmi zábavnou a hravou poctu žánru detektivek ve stylu „whodunnit“ a svou efektivní režijní zručností a chytře napsaným scénářem u mě vyhrál na celé čáře. Herci zde nejsou obsazení jen jako komerční lákadlo pro okořenění mnohokrát viděné premisy, ale opravdu se stoprocentně hodí a vtělují do svých postav a vytváří tím humorné panoptikum v originálně navrženém schématu. Jinými slovy - vše, s čím jsem měl problém v nedávné nablýskané Vraždě v Orient Expresu, zde tvůrci svým správným přístupem přetavili v naprostá pozitiva. Daniel Craig a Ana de Armas, vau. A dvojka? Sem s ní. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Oficiální název filmu je Knives Out, zatímco pracovní název byl „Morning Bell“. Oba názvy jsou zároveň písničkami britské skupiny Radiohead z jejich alba „Amnesiac“ z roku 2001. (MeanWhile)
  • Severoamerické tržby dosáhly 165,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 312,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Reklama

Reklama