Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (945)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Místy nevtíravě a sofistikovaně vtipné/cynické, občas pořádně zamotané a herecky parádně odehrané. Snad jen Daniel Craig iritoval svým šíleným para-přízvukem. Z jedné vraždy v jednom luxusním okázalém domě se tady ale vytřískalo zřejmě naprosto všechno co mohlo. Většinu ze 40 milionového rozpočtu předpokladám dostali herci, jelikož vizuál byl maximálně úsporný, někdy až moc (automobilová honička). Jednohubka dobrá, žádný deal-braker. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chytrých detektivek není nikdy dost. Jméno Rian Johnson mě začíná stále více a více zajímat. Daniel Craig stvořil podobně výživnou postavičku jako svého času Johnny Depp, když poprvé přistál v přístavu na potápějící se lodi. Osobně mám radost, že podobný film dokáže komerčně uspět v tom moři tupých Myšákovských kopírek. 80% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Luxusní práce. Společně s Tenkrát v Hollywoodu a Irčanem jediný film roku, u něhož mě tak moc bavil samotný proces dávkování informací a okázalého odkrývání fabule. A není to opravdu jen záležitost na jedno zhlédnutí, jejíž půvab by po znalosti vyústění uvadal - v krátké době jsem film viděl dvakrát a právě na podruhé jsem si ještě více užíval celkový koncept, žánrové odkazy a jednotlivé vtipy, které často tvoří perfektní střih a promyšlené střídání zamlčovaných a obměňovaných hledisek vyslýchaných aktérů. Ona také není dominantním vypravěčským prvkem zvědavost nad identitou vraha (přeskočte závorku kvůli spoileru - což podtrhuje fakt, že ve finále onu vyšetřovanou vraždu vlastně nikdo nespáchal), nýbrž zábavné vedení pozornosti skrze flashbacky, ironicky laděné vztahy mezi aktéry a odhalování samotného pozadí, nikoli pachatele. A rovněž díky úžasným hercům a chytlavým dialogům nemám obavy, že to nebude srovnatelná sranda i při dalších projekcích. A nebo v rámci pravděpodobného pokračování.. 90% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Že mě bude Craig bavit jako málomluvný, ujetý detektiv jsem nečekal. Celý film je lehce praštěný a bláznivý, byť jasně odkazuje na tradici detektivek ve stylu Agathy Christie, co se sakra stalo v tom zavřeném pokoji. Každý měl přece z povedené rodiny excentriků motiv, toho bohatého staříka odpravit. Film má perfektně promyšlený scénář a twisty, navíc nabírá ještě větší tempo i napětí v druhé polovině. Film má několik hlavních postav, Ana de Armas jako posluhvačka starého spisovatele je pouze jedna z nich. Moc elefantně vymyšlená a provedená detektivka starého střihu. Kromě Craiga, Any, mě nejvíce svým výkonem dostal Chris Evans. Musíte se povznést nad trochu ospalý úvod, protože poté jízda začíná... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Inteligentná komédia so scenárom, obsadením a réžiou, ktorá pohladká filmové zmysly. A ajkeď sa príbeh ku koncu trošku zúži, čo je u podobných detektívkach bežné, Knives Out je film, ktorý nemá čím uraziť, a tiež si ho ale nepustíte každý rok znovu. Taká čéesefdácky rudá, osemdesiat percentná záležitosť. Ps: Je radosť vidieť Craiga, jak si herecky svoju rolu užíva - a je vidieť, že je oborovo širokospektrálny. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Čas na všech hodinách a telefonních displejích byl velmi přesně nastavený. Pokaždé se někdo na place Riana Johnsona zeptal, kolik hodin má v dané scéně být. Bylo velmi důležité udržet diváky v přesné časové lince. (TaNya_)
  • Oficiální název filmu je Knives Out, zatímco pracovní název byl „Morning Bell“. Oba názvy jsou zároveň písničkami britské skupiny Radiohead z jejich alba „Amnesiac“ z roku 2001. (MeanWhile)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama