Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 10

Recenze (945)

Nin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je fakt super, jaká je to vyvedená detektivka, která nejen že jasně následuje klasiky Arthura Conana Doylea a Agathu Christie (např. vynikající "excentrický detektiv" v podání Daniela Craiga), ale úspěšně se snaží také předvést i něco nového. Konkrétně tu jde především o zvraty, které si Rian Johnson (těžko se mi věří tomu, že je to nejen dobrý režisér, ale i tak dobrý scenárista - tohle by bylo naprosto super i jako knížka) nenechává jen na konec, ale začne je chrlit už uprostřed. Také záhadou tu není jen to, kdo je vrah, ale spíše další věci, které se zločinem souvisí - např. kdo najal detektiva a kdo manipuluje s kým... Je to napínavé, stylově natočené a parádně zahrané. Nemám tomu vlastně skoro co vytknout, ale přesto možná přeci jen kvůli velkému množství postav se film místy trošičku táhne a rozplétá se občas příliš pomalu, občas příliš komplikovaně. Celkově však skutečně povedený film, který moc doporučuju. (8/10) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně nejsem typ člověka, který by si užíval detektivky a také se mi za život doopravdy líbil snad jen ten Sherlock Holmes Guye Ritchieho. Tam je však spousta akční výplně. V druhé řadě mám ještě v oblibě seriál Columbo. Nicméně mohu s jistotou říci, že toto byla asi nejlepší detektivka, jako taková, kterou jsem kdy v životě viděl. Spletitý příběh, sympatické postavy, zajímavá hudba a hlavně ten konec, který byl ve všech směrech překvapivý i originální. 90% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO PRO TEBE TO NEJLEPŠÍ...“ /// Dialogy odsejpají, atmosféra na starým panství je parádní a herci si ten svůj – byť třeba krátkej part, dostatečně užívaj. Není to žádná konverzační nuda, protože slova jsou převedeny na filmový obrázky a podezřelých je prostě tolik, kolik je třeba k vytvoření tý správný nálady starejch detektivních příběhů. Jde o malej film a kromě herců zde hraje jednu z hlavních rolí nadsázka. Navíc má krásnej příběh, protože zvítězí postava s dobrým srdcem (což musí citlivou osobu pohladit na duši). Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak má vypadat pocta Agátě Christie. 2.)Když lžu, tak bliju (když kouřím, tak taky). 3.) Thx za titule "olasek". /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Luxusní moderní detektivka hrající si s žánrovými pravidly. Johnson je pan vypravěč, ani na chvíli divák neztratí nit. Napětí se dá krájet téměř celý film. Herecky jde o neskutečný koncert. Craigův vyšetřovatel nechá zapomenout na Bonda během chvilky a Ana de Armas na svých bedrech nese srdce celého příběhu. Ten film je jako kobliha s dírou, ve které je další kobliha... s dírou... kterou vyplňuje skvělá pointa. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Krásný to film. Nápaditý případ s pořádnou hrstí zajímavých postav, z nichž některé si zahráli velké herecké osobnosti. Nutno dodat, že i ty méně známé nebo pro mě naprosto neznámé jim s přehledem stačí a ladí s nimi. Celé to diriguje Daniel Craig, který nechal Bonda kompletně doma a rozjíždí to jako velmi charismatický detektiv. Takový ten s opravdovým nadhledem, kterému věříte, že to nakonec rozlouskne, přesto musíte vidět jak to udělá. Pro mě v podstatě dokonalá podívaná. 5* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 30. října do 21. prosince 2018 v Bostonu ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Počas filmu bolo spomenuté, že nikto nevie, koľko rokov má babička. Ale keďže jej syn Harlan Thromby (Christopher Plummer) oslavuje 85. narodeniny, mala by mať okolo 100 rokov. V skutočnosti je herečka K Callan ešte mladšia ako Christopher Plummer. (a_hofferson)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama