Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívat se na své spolužáky z výšky nemusí být vždy jen příjemné. Radkovi přezdívají Bidlo. Je mu čtrnáct let, je dobrý žák, ale bez zájmu o tělovýchovu a sport. Právě se konají místní kola spartakiádních soutěží a Radek by rád zaimponoval své spolužačce... Tvůrci filmu zabloudili v povinném branně výchovném tématu jen velmi lehce a "spartakiádní" film přežil svoji dobu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Standey 

všechny recenze uživatele

Nevědět předem že se jedná o film z roku 86, myslel bych si, že Bloudění je porevoluční snímek. Narážím samozřejmě na neskutečně amatérké herecké výkony hlavního hrdiny a jeho otce. Nevím, kde tyhle lidi pan Matula našel, ale na DAMU to určitě nebylo... ()

jose77 

všechny recenze uživatele

Neni to žádnej filmovej trhák, ale má to svoje kouzlo.Pro někoho nuda, ale pro mně pohodovka. Je vidět, že se dá udělat pěknej rodinnej film za málo peněz a bez hvězdnýho obsazení. Hlavní hrdina looser, ale nakonec to dobře dopadne. Fackovací scéna na konci nemá chybu.Za mně 95%. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

V amerických filmech se odehrávají dramata dospívání ve školních chodbách a v autech, tady se točí teenagerské filmy ze sportovního prostředí. Proti orienťákům nic nemám, ale všudypřítomná kulisa spartakiády byla opravdu až moc. Další výchovně vzdělávací film o naší mládeži, ke které jsem v té době patřil taky. Nicméně tohle mi nic z té doby nepřipomínalo. ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem podobné věci zažil ve stejném věku i ve stejném roce, je tenhle film pro mne dost osobní. A navíc vlastně všechno dobře dopadne... ()

Buxholka 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin osmdesátkového pubescenta. Aerobic, Dalibor Janda, spartakiáda, Iveta Bartošová. Prequel k Ženám v běhu. Vadí neherci u většiny dospělých rolí, především rodičů hlavní postavy. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

"Je to dobrovolný, takže musíme všichni". Sympaticky nahláškovaný film z prostředí konce základní školy, kdy už děcka působí docela dospěle a proto se to obejde bez nějakých infantilních bejkáren. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Záver ala Rocky Balboa. Inak veľmi pekne natočený film a zaujímavý práve vďaka hereckým výkonom účinkujúcich nehercov. ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodový civilní filmeček, občas i docela vtipný (otec: "Víš, jak se pozná dobrý hospodář?", syn: "Že jí celý život nahnilý jabka?"). ()

czprava 

všechny recenze uživatele

Film s nehercem v hlavní roli ukázal, že i tak to lze natočit. Recenze a popisky filmu tvrdí, že šlo o státní objednávku v rámci propagandy spartakiády a branné výchovy mládeže. Dokud jsem si to nepřečetl, tak jsem to nevěděl, rozhodně mi tento snímek nepřipadá jako nějaká okatá propaganda, to znám daleko okatější filmy. Možná i proto, že já jsem v této době vyrůstal a připadala mi z pohledu malého kluka tak nějak správnější, než ta dnešní. Když se řekne orientační běh, naskočí mi každoroční klání s názvem "Kufrování s dominem" pořádané po vánočních svátcích pro širokou veřejnost naší základní školou. Mě to prostě bavilo a strašně rád na to vzpomínám. Filip Toušek ztvárnil roli geniálně a jeho "hlody" mě baví. Třeba to s tím bolením hlavy a postelí je dokonalé. Jeho styl běhu mě vždy rozesměje a připomene jednoho bývalého spolužáka, musím se prostě smát. Jeho otec, hromotlucký chraploun, to je taky naprostá bomba. Úžasné výkony neherců doplňují profesionálové. Dokonce tvůrci zesměšnili už tehdy dotěrného "pojišťováčka" z tehdejší Státní české pojišťovny, což mě bavilo snad ještě víc. Osobně mě zaujala i role tělocvikářky Dany, protože my nikdy takovou sympatickou tělocvikářku neměli. Líbí se mi i hudba Uhlíře, pěkně to zapadá do celého filmu. Je to prostě pro nás nadcházející padesátníky obrovská vlna nostalgie, která je, soudě dle mnoha zdejších komentářů, k pochopení filmu asi potřebná. Nejde o žádné super drama či přepychový scénář, ale nám to prostě dává smysl, tak promiňte, mlaďoši se smetanou na bradičkách. My zase kolikrát nechápeme ty vaše filmové perličky. A tak je to správné , tak to mát byť. ()

Reklama

Reklama