Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bezúhonný mladý muž jménem Evžen Macík (J. Bartoška) se jednou při čekání na milenku Marii stane svědkem loupežného přepadení spořitelny. Pachatel na útěku upustí kufřík s uloupeným půlmilionem korun. Ten shodou okolností dopadne právě před Evžena. Muž neodolá, sebere kufřík a zmizí. Je si vědom, že ho na místě mohl někdo vidět, a tak se raději přihlásí na policii jako svědek. Zanedlouho se mu však ozve lupič, který v telefonu vyhrožuje a dožaduje se „svých“ peněz. Vyšetřující kapitán Richter (F. Němec) zároveň vytuší, že Evžen něco tají. A tak se Evžen ocitá mezi dvěma mlýnskými kameny, pod tlakem, kvůli kterému musí časem nutně udělat nějakou chybu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (60)

ALchemik 

všechny recenze uživatele

Pro mne mají všechny filmy z tohoto období zvláštní kouzlo, jakási atmosféra prázdnoty, která v té době panovala. Umění bylo tu prázdnotu nějak zaplnit. Tomuto filmu se to povedlo tak na půl. Děj byl jakýsi kostrbatý, ale pádem samotného lupiče-vyděrače ze střechy to začalo mít trochu grády...Stabilní kvalitu měla puze Ursínyho hudba, která celý film podkreslovala. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za detektivku jako takovou- za atmošku, herecký výkony, slušnou muziku, ty dvě hezký ženský, mezi kterýma pan Macík Bartoška poletoval, a jedna pecka za ty historický atributy- rodiče, co kouří dítěti kašlajícímu ze spánku ve společné ložnici, za mistry, kteří běžně popíjejí se svými učni, za všetečný sousedy, kteří se člověku bezostyšně pletli do života, za připomínku toho, že půl milión byl balík, kvůli kterýmu by se někdo nechal třeba i oddělat. A co mi na tom naopak vadilo? Pro vyděrače číslo 1 bylo prakticky nemožný, aby si na Macíka sehnal telefon. Možná mi něco ušlo, ale jak by se mu to mělo podařit? Pamatoval si všechny poznávací značky kolem vykradené spořitelny? A když už si je pamatoval, jak postupoval dál- ve snaze kontaktovat Macíka? A chování mistra Macíka, když mu zavolal vyděrač číslo dvě..? Těch logických lapsů tady bylo moc, nemohl jsem na ně nemyslet. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená detektivka s kvalitním hereckým obsazením. První polovina filmu trochu taková neslaná nemastná, ale potom se to celkem rozjelo a mělo to i určitý spád a napětí a dalo se na to se zájmem dívat. A to finální vyústění, které měl na svědomí Macíkův kolega, kterého ztvárnil Boris Rösner, tak to bylo povedené. Hodnotím na 60 %. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, výstavba paneláků měla jednu nespornou výhodu. Přidala do repertoáru scénáristů detektivek nový a hojně využívaný způsob smrti, totiž pád z výšky. V podstatě se dá říct, že paneláky přispěly k rostoucímu procentu objasněnosti případů, protože v autě nebo běžmo se dá v pohodě příslušníkům uniknout, ale gravitaci jen tak někdo neoblafne. Jinak se jednalo o film, kde nikdo nebudil v divákovi sympatie: Bartoška radši než svoji zcela přijatelnou manželku brousil hodně postarší Brousilovou, která měla svá nejlepší léta už velmi dlouho za sebou (pokud tedy vůbec někdy nějaká měla). Navíc v závěru ztratí nervy a místo aby nahlásil jen vydírání, přizná se i k těm penězům. Příslušníci VB se projevili jak totální joudové, jedou k nahlášenému únosu a vesele zaparkují před hlavním vchodem a ženou se v pěti nahoru, takže padouch, pozorující je z okna, má spoustu času uniknout. No a v neposlední řadě jsem naštvaný na scénáristu, to sakra to nemohlo jednou skončit tak, že si ty peníze někdo ve zdraví užije? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jirka Bartoška nejdřív uvěří přísloví, že s poctivostí nejdál dojdeš, ale nepoctivě tam budeš rychleji, pak několikrát dostane Čočku a na závěr zjistí, že někdy není nic horšího, než v nouzi poznat přítele.. Jedna hvězda nad standard socialistických detektivek je právě za ten konec, kdy si ironie osudu pohraje s Evženem stejně jako servírka Brousková s jeho přirozením.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Praze v Kobylisích. (honzikP8)
  • Evženova milenka Marie (Helga Čočková) bydlí v panelovém domě v Praze - Bohnicích, ulice Hlivická čp. 418. (rakovnik)
  • Byt Evžena Macíka (Jiří Bartoška) je v domě v Praze v ulici Gotthardská, přímo u brány do Stromovky. Tu lze v několika záběrech také vidět. (rakovnik)

Reklama

Reklama