Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (498)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Viděno v kině. Velmi často chodím do kina, na toto jsem se dostal spíše náhodou (lístek zdarma jsem chtěl využít). Narychlo jsem si k tomuto pustil trailer, který mě moc nezaujal. Film byl teda daleko lepší, než jsem čekal. Oceňuji, že jsem dostal, co se týče filmového světa něco snad nového, netypického atd. Gore Verbinsky u mě doposud žádný bombastický rejža nebyl. Piráti z Karibiku je série, která mě nikdy moc nebavila, ani původní Kruh. Jen Osamělý jezdec mi sedl. No, nyní k tomuhle dílku, abych se moc nerozkecal. Stopáž je dlouhá, toho jsem se obával, ale nakonec jsem s tím neměl nejmenší problém. Rozjíždí se to pomalejším tempem, což mi nevadí, seznamujeme se tu s postavami, prostředím a i různými prvky filmu (postupem času tíživá až depresivní atmosféra atd). Celé to působí moc tajemně, depresivně – podobnou atmosféru jsem dlouho nezažil. Nevím, jak to mám dále popisovat, abych určité scény nevyzradil. Musí se to vidět. Zvláštní jak se občas divák těší na film, ke kterému viděl tak 30x trailer a nakonec ho třeba snímek zklamal. Zde jsem viděl narychlo jednou trailer a vůbec se mi na to nechtělo. Herecké obsazení je výborné, včetně hlavního mladého herce. Mě ale nejvíce zaujal a snad i doslova nadchnul Jason Isaccs. Toho jsem většinou znal jako postavu Luciuse Malfoye z Harryho Pottera. Zde sehrál opravdu zajímavou a zápornou roli. Co bych vytknul? Nevím, možná bych více obohatil scénář, ale trochu bych pozměnil úplné finále. Bylo tu pár prvků, které mi spíš napovědělo, že by měl mít film žánrovou vsuvku sci-fi s nádechem fantasy. Ale rozhodně to nebyla chyba. Jen mi to tak připadalo. Plný počet hvězd nedávám, ale daleko jsem k tomu neměl – toto se vážně nedá moc kritizovat. I bych řekl, že záleží na jednotlivém divákovi, jak se k filmu postaví, nebo jak mu výsledně sedne. Nechápu některé komentáře lidí, kteří tvrdí, že konec nepochopili – nic složitého v celém filmu není. Rko je zde určitě nezbytné a dobře podané. Pár mrazivých scén se tu najde. Hudba krásně ladí tíživou atmosféru. Takže se určitě těším na další shlédnutí. Velký palec nahoru. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Doufám, že za deset let budou někde v hospodě, tak ve dvě ráno ve Varech, nad pivem sedět NextGen Rob Roy a NextGen Tsunami_X a řešit, že tuhle chybu v systému, Verbinskiho odpustek společnosti a životní výkon famáka Bojana Bazelliho musí vidět i lidi, kteří za chvíli přijdou z večerní projekce. A pak se všichni hrozně zlijou a možná za rok si to ten zbytek stáhne. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejaké tie Hammerovské a Cormanove horory som videl, napriek tomu má táto ich najnovšia pocta nedostala. Zámerná béčkovitosť je síce v poriadku, lenže práca s motívmi a témami nie je presvedčivá. Množstvo stopáže tvoria zdĺhavé Lockhartove prechádzky po sanatóriu, aby sme spoločne s ním zisťovali, čo sa v jeho útrobách schováva. Časom to už začne stále viac a viac nudiť a dej sa popritom v podstate nikam nevyvíja. Lockharta chytia a napriek tomu mu nechajú voľnosť aj na ďalšie takéto manévry. Film neprichádza ani so žiadnym šokujúcim odhalením, záver iba spĺňa štandardné kritériá žánru. Určite treba pochváliť aspoň výpravu, herci ale okrem Mii Goth nepredvádzajú nič zapamätania hodné. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zprvu inteligentní thriller protkaný skrz na skrz tématy a zájmem stvořit kult, záhy až obyčejná lehce přehnaná - byť stále ne úplně hloupá - pohádka s prvky zvrácenýho hororu. Jakoby scénárista tak rychle hledal finále, až se sám ztratil v změti toho všeho, co v úvodu nastolil. Každopádně vizuálně nic lepšího v rámci žánru dlouho nevzniklo, atmosféra je skvělá, herci přesní, soundtrack správně tajemnej a Verbinski by už konečně zasloužil dolar na Bioshock! Škoda filmových pitomců (čti kritiků), kteří relativně originální filmy (kterým "A Cure for Wellness" rozhodně je) strhávají z očí tolika diváků a připravují nás tak o potenciální budoucí nářezy! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vizuální slast ověnčená vypravěčskými finesami, za které by se nestyděl držitel Oscara, to vše hýřící stylovou dark fantasy atmosférou s herci, kteří si příběh evidentně užívají a dokáží jej prodat. Verbinskiho odloučení od podmořského Rapture bolí zase jednou víc, Bioshock by totiž podle mého nenatočil líp snad ani Villeneuve. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2016 na filmovém festivalu Butt-Numb-A-Thon v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Vlaková stanice v horách, na kterou Lockhart přijíždí a ze které je následně odvezen autem do lázní, je Oberhof Bahnhof. (TheMergar)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama