Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (498)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to mierne priblblé rozuzlenie a záverečná konfrontácia je možno až céčková... ale nemôžem si pomôcť, potešil ma staromódny horor o mladíkovi z civilizácie v odľahlom sídle, ktorý nie je postavený na ľakačkách, ale na postupnom budovaní mystéria a solídnom príbehu. Navyše je to vizuálne jeden z najúchvatnejších filmov posledných rokov (skutočne každý záber je precízne komponovaný) a má to skvelý soundtrack. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Doufám, že za deset let budou někde v hospodě, tak ve dvě ráno ve Varech, nad pivem sedět NextGen Rob Roy a NextGen Tsunami_X a řešit, že tuhle chybu v systému, Verbinskiho odpustek společnosti a životní výkon famáka Bojana Bazelliho musí vidět i lidi, kteří za chvíli přijdou z večerní projekce. A pak se všichni hrozně zlijou a možná za rok si to ten zbytek stáhne. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu zábavně konspirační film o super luxusní klinice, kde je něco shnilého. Graduje to velice mírně, což jen umocňuje pocit z přestřeleného finále, které naopak působí dost urychleně. Přišlo mi, že tvůrci nevěděli, jak z toho ven, tak zvolili šestákovou variantu. Ale co, mě to náhodou pobavilo. Dane DeHaan zahrál výborně a je škoda, že Gore Verbinski dál nic netočí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Panna je stará dvě stě let, incest s ní není žádný med. Fotr chce dcerušku šustit, já z nudy plyn si chci pustit." Pche. Trpělivost prý růže přináší. Teď jde jen o to, za jak dlouho. Aneb kdyby si každý potenciální prznič vlastní dcery na její "zprovoznění" musel počkat 200 let, řady incestních prasáků by nám dost prořídly. Dojmy z filmu, odborný výcuc: Krajně nesympatický, nedomrlý vlček z Wall Street versus ovečka s kozičkami ven, tied for use na svatebním loži, plus (i mínus) žabák, zde značně ohořelá švýcarská verze MUDr. Mengeleho se žabákoidním ksichtem v rozkladu, jehož vykouknutí po sloupnutí kůže definitivně zkazilo nevěstě Ovečce romantiku svatební noci. Bohužel, vlček a žabák spolu soupeří o titul otravný blbec roku dlouhých 146 minut, přitom 90 by bohatě stačilo. Na druhou stranu v tom bylo více než malé množství vody i zábavných lázeňských procedur, sanatorium bylo fajn, s atmoškou jak švýcarský cyp, jelen skokan taky zabodoval a hadů se tu urodily tři prdele a ještě jedny necky k tomu. Úhoře mám rád, mňam! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Solídne psycho so skvelým soundtrackom, zaujímavou zápletkou, krásnym prostredím a mysterióznou atmosférou. Miestami síce film nedával príliš zmysel a ku koncu sa desivé pozadie akosi vytrácalo, ale inak nemám čo kritizovať A Cure for Wellness mi veľmi sadol. Podobné námety z tajomných sanatórií odrezaných od sveta jednoducho môžem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu měla být původně i scéna, kdy je hlavní hrdina ponořen do nádrže s vodou a hlavou se mu míhají vize. Nakonec byla z filmu vystřižena. [Zdroj: refresher.cz] (pornogrind)
  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)
  • Část natáčení probíhala ve Studiu Babelsberg v Babelsbergu na východním předměstí Postupimi. Studio vzniklo v roce 1912 a je nejstarším filmovým studiem na světě. (noelcoward73)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama