Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (498)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že se mi Lék bude líbit, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Ano, všechna ta podobnost s jinými snímky (Léčba šokem, Smrtící léčba, Prokletý ostrov, E.A.Poe:Podivný experiment...) tu je, blízkost mystery a horrorům italským, španělským, francouzským, podobnost s kanadskými filmy rodiny Cronenbergů i podobnost s osudy barona Frankensteina...Mně to však nevadilo. Skvělý vizuál, atmosféra, napětí, tajemné sídlo, děsivé podzemí, touha po věčném životě. Lehce zadumaný film, kdy z letargie vytrhne až jelen přes cestu nebo závěrečný boj. Ano. Ten už spadl do horroru - ale pro mne fajn. V podstatě artový snímek sedne zřejmě jen menšinovému publiku...a já bych se s chutí vydal na hrad Hohenzollern. ,,Už jste měl v zadku třiceticentimetrové čérné péro?",,?",,Jestli už jste byl někdy ve vězení...?" ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hudba, příběh, nápad, herci a prostředí jsou na jedničku. Ale některé scény jsou jako z déčkového rádoby hororu. Možná kdyby se to trochu zkrátilo a ubylo tím nepotřebných scén, bylo by to lepší. Také by neuškodilo trochu víc vygradovat napínavé scény. Konec naprostá zmatlanina, ale jinak hodně originální film. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Byl jsem přesvědčený, obzvlášť podle ohlasů, že se mi Lék na život bude líbit. Ale bohužel cítím jen respekt k tak svéráznému dílu, i když mě místy ukrutně nebavilo a rozhodně mám pocit, že všechno, tedy co do scénáře a struktury, v něm mohlo být lepší. Verbinského režie samozřejmě skvělá, i když jen na úrovni zvládnutí jednotlivých scén. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Verbinsky na drogách? Tretí klon Shutter Island, zmätenejší než Stonehearst Asylum, a ešte bizarne krížený Dr. Phibesom? Zámer strihnúť si obsahovo béčkové guilty pleasure s luxusným rozpočtom chápem. Tajuplnosť a nepredvídateľnosť fungujú minimálne prvú polovicu parádne. Ale ku koncu je to všetko k smiechu. DeHaan sa isto tešil na prvú veľkú hlavnú rolu, ale touto neprerazí. Zaujímavé plagáty, nejasná cieľovka, a výsledok fiasko. Chcem komornú verziu bez CGI od Polanskeho. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si Lék na život projistotu dvakrát za sebou, protože se mě zprvu zdálo že se mě někdo snaží pěkně opít rohlíkem. Snímku se musí nechat krásné kulisy, budovaná atmosféra "něco není v pořádku", navíc i Dane DeHaan se snaží seč mu síly stačí a člověk lituje že Jason Isaacs nehraje ve velkých produkcích záporáky zase o něco častěji. Jenže, když on je ten film trošku zbytečně dlouhý a při druhé projekci toho nabízí o něco méně než prvně. V době kdy jsem viděl Prokletý ostrov bych možná hýkal větším nadšením. Tedy solidní kousek a alespoň po delší době jeden z těch zajímavějších Verbinskiho kousků. 60% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2016 na filmovém festivalu Butt-Numb-A-Thon v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama