Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři komedie Na samotě u lesa, Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, humornou formou popisují různé typy tzv. chalupářů. Většinu postav napsali přímo pro jejich představitele, mezi nimiž vyniká především Josef Kemr v roli dědy Komárka. Manželé Lavičkovi, půvabně ztvárnění Danielou Kolářovou a Zdeňkem Svěrákem, jsou sváděni touhou po získání chalupy dědy Komárka, kterou však majitel, jak se zdá, jen tak neopustí. Vše nakonec vyřeší jejich děti, které si starého Komárka zamilují a začnou ho považovat za svého skutečného dědu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (813)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Všechno už bylo asi napsáno, takže já to napíšu velmi stručně. 1* Zdeněk Svěrák + 1* Daniela Kolářová + 1* Josef Kemr + 1*Jiří Menzel + 0,5* Ladislav Smoljak + 0,5* Jan Tříska = Jedna z nejlepších českých komedií všech dob. "Václave proč nejsi moje žena?" ()

Wancohoff odpad!

všechny recenze uživatele

nudny trapny stary film v ktorom som nenasiel jeden vtipny moment.a vzhladom na to ze je oznaceny ako komedia, nemozem dat inak ako ODPAD (tv joj ma to donutila pozerat) ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Výborná vtipná česká komedie plná humoru, řekla bych možná taková ta povinnost, kterou by měl každý Čech aspoň jednou za život vidět. Legendární hlášky, které nikdy nepřestanou být vtipné ani ohrané pořád baví generace diváků a tak to má být. Rozhodně pětihvězdičková záležitost. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milý film, který kromě vyčerpávajícího množství klasických hlášek přináší i výstižnou konfrontaci vesnického života s chalupařením. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jedno z vrcholných děl naší komedie vůbec. Komedie opravdově lidská, hřejivá, cituplná, příjemná, s řadou nesmrtelných hlášek (Chčije a chčije. Dneska bych tě, Toníku, nepřepral. To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou. To já až všechno najednou. A žížala je had?). Tenkrát měl ještě Zdeněk Svěrák pro obyčejné lidi pochopení a zdálo se nám, že je jejich mluvčím... Tenkrát... Trošku úsměv nad chováním Pražáků, Oldřich Lavička, věčně poučující své děti i o věcech, o nichž sám neměl páru (nádherná scéna při dojení krávy)... Trošku sentimentu - petrolejové lampy (někdy na to noční scény filmu pozapomněly a světla je tam nějak dost, například při nočním honu na blechy), vesnické posvícení, pohřeb... Moc pěkné, taky jsem celý život prožil na samotě u lesa... I když u ní vyrostlo rekreační středisko a pak už to nikdy nebylo ono. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost. Svěrák prostě nedokáže napsat kravinu. Za normalizace, každý prchal z města na chalupu nebo alespoň na chatu. Toto je nádherná ukázka toho jak to vypadalo. Svérázné postavy a postavičky a nad nimi ční Josef Kemr. Jeho děda Komárek je geniální postava plná takové obyčejné vesnické moudrosti. Pokaždé, když film vidím, těším se na poslední scénu- jak přijedou Lavičkovi na chalupu a bojí se zda je děda ještě naživu a děti ho uvidí na poli a vítají se sním a s Jitkou krávou- to mě vždycky dostane a slza ukápne..Za mě 100% ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

"A chčije, a chčije." --- "Jitko, krávo." --- Tohle je prostě klasika, kterou musí mít každej rád. Moje hodnocení: 90% ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu cítím vůni koz, trávy a toho dědy, kde prostě chčije a chčije. Na legendárnosti tohoto díla již nikdo nic nezměníme. Leda by jsme ho dali do trezoru. Souhlasím s umístěním na 75. místě a sám ho podporuji. Plné hodnocení alá Radim Fišer. Za cit a emoce, které tento film přenáší...mňam. Slepice a maminka, která se propadne do postele. Stalo se mi to taky. Film o mládí, který budu ukazovat svým dětem. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelná klasika české kinamatografie a jedna z mých nejoblíbenějších komedií. Upřímně dost pochybuju o tom, že se u nás ještě někdy natočí lepší film. Nejlepší je samozřejmě děda Komárek a jeho nezapomenutelné hlášky (které už téměř zlidověly) a jeho krásně uklidňující pohled na svět. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Členové divadla Járy Cimrmana v období své největší slávy a charismatický J.Kemr, vše pod taktovkou Jiřího Menzela. Tak z této kombinace nemohlo vzniknout nic jiného než skvělý film. Vlastně ani nevím proč jsem nedal 5. Snad mi tam jenom chyběla nějaká "šťabajzna". ()

andaa 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný a nostalgický film, který zobrazuje střet mezi mětským a venkovským životem; mezi mládím a stářím. Všichni skvěle hrají, film není ani na minutku nudný, upřímný, přesto inteligentní humor. Nesmrtelné hlášky a moc příjemá atmosféra. Pro mě je to klasika, která se neomrzí, jak už jsem jednou psala, mám ráda filmy, které nějak zvláštně zpodobňují stáří; a tenhle patří mezi ně. Plus velká poklona panu Kemrovi, to byl taky PAN herec... ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Vrchol české kinematografie a jeden z mála filmů, kterému bych nevytkla ani ň...Cimrmanovský humor, vtipný, veselý i smutný, inteligentní a nejlepší čeští herci své doby vytvořili pro mě naprosto skvělou podívanou. A když si spočítam, kolik hlášek už zlidovělo, filmu Na samotě u lesa se mohou vyrovnat jen Pelíšky.. ()

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama