Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh vesnického faráře, který bojuje se státními úředníky i vyššími církevními představiteli za záchranu kostela, se odehrává na sklonku 80. let. Pro faráře Holého představuje víra v Boha neotřesitelnou hodnotu a navíc zápasí s pocitem vlastní zbytečnosti a bezmocnosti při setkání s chorobou milované Marjánky. Stejně bezmocný je i před socialistickým režimem, který arogantně likviduje hmotné i duchovní hodnoty. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (17)

Babí léto (2001)

  • Vlastimil Brodský (František) řekl k režisérovi Vladimíru Michálkovi: "Setkal jsem se dokonce s něčím, co se mi v životě nestalo. Byl jsem na jeho filmu Zapomenuté světlo, pak jsem šel z jeho Sekala a jen tak lehce si uvědomoval, že je mým přáním s takovým režisérem dělat. A strašně mě překvapilo, že byl osud tak příznivej a splnilo se mi to." (NIRO)

Rok ďábla (2002)

  • Záběry zdevastovaného interiéru kostela byly točeny v Kostele svatého Václava ve Výsluní západně od Chomutova. Kostel byl vystavěn v letech 1851–1857. V roce 1997 byla založena nadace Kostel sv. Václava, jejímž cílem je kostel zachránit. V následujícím roce byla zahájena jeho rekonstrukce, byly postaveny nové krovy i střecha, obnovena věž. Objekt je vyhledáván hojně filmaři, točily se zde filmy:  Zapomenuté světlo (1996), Lenya (2001), Jindřich IV. (2010), objevil se i v seriálu 30 případů majora Zemana (odr. 1974), a to v epizodě Vyznavači ohně (1974). V roce 2020 se v kostele natáčela kriminální sériál Zrádci (od r. 2020), v kostele byl situován policejní štáb. V roce 2020 zde natáčela americká produkce scény pro seriál Kolo času (od r. 2021). (sator)

Bella Mia (2013)

  • Natáčení probíhalo v Roprachticích v Jizerských horách, které Martin Duba znal už z filmu Zapomenuté světlo, na němž spolupracoval jako kameraman. (Zdroj: Cinemart)

Související novinky

Karlovarský festival ocení Bolka Polívku

Karlovarský festival ocení Bolka Polívku

26.04.2022

Dnes dopoledne proběhla tisková konference k 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V pražském hotelu Four Seasons se sešli prezident festivalu Jiří Bartoška, umělecký ředitel… (více)

Reklama

Reklama