Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (77)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Působivé a jednoduše nepopsatelné záběry, které konstatně udivují, vyrážejí dech anebo dojímají, doprovázené nejdůležitějším vzkazem v dějinách lidstva. Teď už není otázka kdy, nýbrž jak hodně bude naše planeta za cca 50 let v řiti. Na smutnější dokument asi v bedně nenarazíte, První a Druhou světovou válku vyjímaje. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný dokument s úchvatným komentářem Davida Attenborougha. Skládá se z více částí a každá se zaměřuje na jiný biotop. Podíváme se například do moří, džungle nebo na poušť. Je to neskutečně dobře udělané a záběry jsou vážně strhující. Vše podtrhává vynikající hudba. Určitě doporučuji. Taky je tu určitý apel na ochranu prostředí, protože vymýcení některých druhů je vážně na spadnutí... ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Něco neuvěřitelného celkem ve třech směrech - a) Fascinující fakta o přírodě a divočině doplněná o nenucené prvky jejího současného stavu a snahy o nápravu; b) Naprosto unikátní 4K záběry, na které bych mohl koukat pořád a pořád dokola a nepřestaly by mě uchvacovat svou donebevolající blízkostí, barevností, autentičností a sofistikovaností; c) David Attenborough jako jediná absolutní jistota audiovizuální tvorby a informační hodnoty. Hokej má Gretzkyho, fyzika Einsteina a příroda Attenborougha. Jeden z nejzajímavějších životů lidských dějin, a to rovnou ve třech úrovních - jako přírodovědec, jako videomaker, ale také - a to především - jako filozof. Neskutečná práce, kterou začneme naplno doceňovat na dvě fáze - v první vlně, až Sir skoná a uvědomíme si, co jsme v něm měli, a ve druhé vlně, až dopady lidského počínání, tak, jak tento vizionář předpověděl, začneme pociťovat sami na sobě. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo skvelých dokumentárnych seriálov o našej planéte z produkcie Davida Attenborougha, ktorý voľne nadväzuje na Planétu Zem. Dychberúce zábery, ktoré sa podarí natočiť naozaj len zriedka a ktovie, dokedy vlastne ešte, robia tento seriál výnimočným. Miestami mi bolo nesmierne ľúto, ako sa správame k vlastnej planéte a ako na to doplácajú nielen rastliny a zvieratá, ale časom na to určite, bez zníženia miery konzumného spôsobu života, doplatíme aj my, čo je dosť na zamyslenie. Our Planet tieto problémy pomenúva veľmi trefne a jasne a preto ho vrelo odporúčam všetkými desiatimi. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Neviem si ani predstaviť koľko času, lásky a trpezlivosti potrebuje natočenie takéhoto seriálu. Seriál je špičkovo zvládnutý. Prekrásne, dych berúce zábery, ktoré sa len tak nevidia. Seriál oslavuje našu planétu, no upozorňuje na to, ako nezodpovedne a chamtivo sa k nej staviame. Krásne, no smutné zároveň. Za zmienku stojí aj rečnícky um  Davida Attenborougha a veľkolepý hudobný doprovod. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama