Reklama

Reklama

Silný válečný příběh je připomínkou nedávné minulosti, války v Jugoslávii. Odehrává se v r. 1999, kdy se po bombardování Bělehradu NATO jugoslávská armáda stáhla z kosovské oblasti a zanechala tak srbské občany nechráněné před útoky, drancováním, znásilňováním a vražděním albánských banditů. Ruská speciální jednotka dostala příkaz převzít kontrolu nad kosovským letištěm Slatina a udržet ho, dokud nepřijdou posily. Vojáci si uvědomují, že musí využít veškeré své síly a odvahu. Není jisté, zda se dožijí dalšího rána. (TV JOJ)

(více)

Recenze (129)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Niečo ako keď Rambo oslobodzoval Afganistan, ale tu je za najsprávnejších správňakov partia ruských žoldnierov a zopár Srbov. Akciou sa vôbec nešetrí, pátosom tiež nie, takže je všetkého akurát, len tých Albáncov priveľa. Našťastie tí kosovskí hrdlorezi dostanú, čo si zaslúžia a ja si idem pozrieť nejakú ďalšiu legendu o ruských mierotvorcoch. –––– Já nejsem vrah. Já zkrátka čistím své území od vás všech. Od Rusů, Američanů, i vás Srbů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) BALKANSKIY RUBEZH je pro mě vítaná filmová změna. Ruské filmy jednak moc nevyhledávám a jednak jich moc zkouknutých nemám. Ve výsledku jsem příjemně překvapen, trochu jsem váhal, jak to mám celé zhodnotit, ale ty slabší a rozhodně zasloužené 4* nakonec s radostí udílím a i se na to někdy znova vrhnu. Akci to má drsnou a realistickou. Je rozložená po celém rozsahu filmu, zejména poslední 40 minutovka mě opravdu bavila. To bylo skoro jako expendables. Ale to zas nechci přehánět, je to válečný film, takže v tomto žánru to bylo vše takové, jak má být. Nicméně to shrnu. Co se týče příběhu, tak ten mi přišel takový chaotický, mohl být lépe pojat a k tomu asi tak první hodinku tu bylo moc velké řetězení postav, tak jsem se v tom hůře orientoval, ale to byl spíše můj problém, nic zásadně nelogického tu není. Akorát délka 150 min mi přijde moc, aspoň tak o 20 min bych to zkrátil – což je asi tak vše k záporům nebo spíše k nedostatkům. Jinak veškeré scény mi přišly dost dobré a reálné – sem tam i dostatečně drsné + ta skvělá akce, ať už menší kontakty tak ta dlouhá a závěrečná. Nebo impozantní začátek, kde padal jeden výbuch za druhým v té nemocnici. Hudbu složili rusové opravdu dobře, v závěru se opakoval strašně podobný soundtrack Interstellaru, jak si všiml všímavý uživatel sniper18. No, určitě by se toho dalo víc vylepšit, zejména příběh, některé zbytečné scény s dialogy ubrat, přidat jiné atd. Vychvalovat to do nebes nebudu, ale i tak je to výrazný nadprůměr a ty 4* jsou u mě tak adekvátní. Dobrá práce. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rusi vojnove filmy miluju - mno ale ja nejsem Rus, ale cechoslovak a zasadne sa im nebranim, tymto vojnovym filmom, ale ich ani nevyhladavam. Reziser Andrej Volgin mi nic nehovori, a jaxom si pozeral filmy co natocil, je to jeho 5. ci 6 -ty film, takze reziserske skusenosti uz mal kde zbierat. A ked tak nad tym rozmyslam, moze byt nieco pravdy na tom, ze je to Volginova odpoved na film 13 hodin- Tajni Vojaci z Benghazi od rezisera Zaliva. mam brutalne zabrany hovorit o zahranicnej politike USA, na tu jebat. Ale nemam, opakujem nemam zabrany hovorit o vojenstve velkych statov. Tam patri Rusko i USA. jestvuje na tejto planete taka hra ze Rant Korporejsn kde USA sytematicky s totym Ruskom prehravaju - letiska horia, hajzly horia, bojove plavidla idu ku dnu jedno za druhym - jo a aj ty legendarny stelfy F35 z jakejsi pice musia startovat, ze jo.USA maju stroje stare, ak aj boli dajake moderne, brutalne zastaravaju a hrdzave to je jaxvina. Jak to doprdele zrobit zeby stat co rocne vydava cez 700 mld USD - zeby mal aj daco vyhrat ne ? Kapitola na samostatny clanok, ba i seriu clankov - to tu ale nepatri. Po dlhej dobe sa tu zjavil 78 rocny Gojko Mitic - herec znamy zo serie Synove velke medvedice  a  v Mayovkach hral kaskaderske vedlajsie ulohy. Nadpriemer za ten akcny masaker pri obrane letiska v Kosovske Mitrovici a za par silnych zaberov : 89 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kulisy se změnily, ale v jádru je to pořád ta "stará, dobrá" válečná story, na jaké nás nutili chodit v rámci Klubu přátel sovětského filmu. Dokonce se v jednom dialogu objeví povzdechnutí nad zaniklým Sovětským svazem a kdo by nepochopil, jak v něm všem národům bylo dobře, tomu je explicitně vyjmenováno mezinárodní složení týmu. Podívaná je to velkolepá, nechybí samozřejmě ani soldát, který "zalehne kulometné hnízdo", a na samém konci na všímavého diváka mrkne ve zpětném zrcátku taxíku Emir Kusturica. Něco jako čínský spektákl Operation Red Sea (včetně vražedné délky), ale tohle bylo filmařsky o fous stravitelnější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROZHODNUTÍ POMOCT BRATRŮM V PRIŠTINE, BYLO SCHVÁLENÉ. VÁŠ ÚKOL JE OBSADIT LETIŠTĚ PŘED SPOJENCI A NEDOPUSTIT ÚNIK INFORMACÍ DO NATO.…“ /// Rusáci jsou svou propagandistickou filmografií proslulý. Ale co, když se člověk nad nějaký ty věci povznese…Tady máme pohled na tzv. Prištinský incident. Není těžký bejt na straně těch „správnejch“, když ti druzí dělají takový zvěrstva. Prostě na výkřiky „Ve jménu Velké Albánie“ se tady moc radostně neodpovídá. Jinak se zde politika nějak extra nerozebírá, spíš jde o takovou misi ve stylu „Postradatelných“. Včetně akce. Má to přes dvě hoďky, takže nechybí takový ty kecy před bitvou… o bratrství.. no a tak podobně. Ovšem mezi Srby a Rusy to bratrství celkem funguje. Film pro ty, co píšou kosovo s malým „K“ a nebojej se Sputniku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sloužil jsem v SFOR. 2.) Chcu poznat týpky, co dohráli hru „Vyděržaj pioněr“ až do konce. 3.) Thx za titule ,,wauhells“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Písnička, která hraje ve 45. minutě, je „Coco Jambo“ od Mr. President. V 73. minutě hraje „Further We Will Operate“ od Kino and Viktor Coy. (Duoscop)
  • Gojko Mitič se odmítl nechat zaskakovat kaskadérem a i v 77 letech vše odehrál sám, jak byl zvyklý už od 60. let. (chamonix)
  • Útok na letiště začíná přes den, ale v dalších záběrech je už noc. (Duoscop)

Reklama

Reklama