Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi Vánoční kronika připadala nevynalézavá snad ve všech ohledech. A že bych přitom od filmu s takovou tématikou a ještě s očividným zaměřením na děti čekal, že autoři trochu povolí uzdu své fantazie. Kurt Russell si roli Santy sice očividně užívá, ale to je asi jediný důvod, proč bych toto vánoční rádoby dobrodružství někomu doporučil. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Netflix šlápnul na plyn a na konec roku 2018 si pro nás přichystal nálož docela dost očekávaných filmů. U mě to začalo s "The Christmas Chronicles", o jehož existenci jsem až donedávna vůbec nevěděla. Musím ale říct, že tak milý a velice dobře natočený film jsem už dlouho neviděla. Úplně to naladí na vánoční atmosféru, navíc má poměrně originální příběh. Hodně se mi líbilo, že si do role Santy zvolili Kurta Russella, kterému to šlo nejen po herecké stránce, ale taky vážně dobře vypadal. Body dávám i za roztomilé a nově pojaté skřítky a rozhodně za finální scénu s paní Clausovou, jejíž herecké obsazení mě vážně moc potěšilo :). ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná vánoční pohoda v čele se Santou, který zásadně nedělá "hohoho" a i přes velkou spotřebu vánočních sušenek zůstává fit. Jistě, že zde najdete hromadu svátečních klišé, ale to děcko ve mě jásalo. Efekty byly povedené (moc se mi líbil způsob doručování dárků) a Kurt Russell jako cool Santa ("Nick")válel. Hlavně ve vězení :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčnejšie ako by jeden čakal, čo je len a len dobre a v niektorých sekvenciách bohužiaľ aj omnoho infantilnejšie ako by jeden čakal. Škriatkov akoby vytvorili dizajnéri Chipmunkov a ak by tu tieto "bytosti" neboli, asi by sa málokto hneval. Naopak pani manželka mohla do príbehu povedať viac, než len prekvapiť tým, kto ju hrá. Poteší originálne roznášanie darčekov, avšak trochu nepochopiteľne pôsobí fakt, že darčeky dostávajú iba deti z USA, Kanady a Mexika. Možno je tých Santov viac, každý na nejakých 500 miliónov obyvateľov alebo tak, mohli nám to trošku lepšie vysvetliť. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Opravdové překvapení a vynikající feeling good počin pro celou vánočně naladěnou rodinu. Na Kurta v červeném pláštíku, bílém plnovousu a při ani kilu navíc se kouká parádně, skřítci mají své kouzlo a i ta děcka nejsou nejhorší. Má to slušný spád a spoustu povedených nápadů, které dokážou udržet pozornost vánočního mrzouta jako jsem já. Goldie jako paní Clausová už je jen třešnička na dortu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)
  • Na konci závěrečných filmových titulků je věnování pro Peggy. (Rominator)

Reklama

Reklama