Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V zásadě jde o americkou variaci na vánoční speciály Doctora Who. Je to hravé, má to solidní dravé tempo a na správných místech je to akurátně vánočně jímavé oním specifickým způsobem, který funguje pouze o Vánocích. Ostatně jindy si to ani nemá smysl pouštět. Snad jen je to ke své vlastní škodě neopodstatněně dlouhé a nejlepší scénu (v restauraci) si to vyplýtvá záhy, ovšem Kurt si "macho" Santu natolik užívá, že těch pár (desítek) minut nad rozumnější stopáž zase až tolik nevadí. Tedy až na pasáže s otravně infantilními "mimoňovskými" elfíky, kteří do zvoleného stylu padnou asi tak stejně hladce jako nožka Haliny Pawlowské do Popelčina střevíčku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som úplne niečo iné, ale až také sklamanie to zase nebolo. Nečakal som že to bude až tak veľmi pre deti. A navyše tí malí elfovia sa nemohli páčiť ani malým deťom. Neboli ani roztomilí ani smiešni. Miestami sa mi zdalo že niekto kopíruje mimoňov. Tento film sa nezaradí medzi vianočné klasiky, ktoré si pozriete každý rok, ale Kurt Russell to u mňa vytiahol svojim výkonom dosť vysoko. Lepšie stvárneného Santu ste nikdy nevideli, skoro sa pre túto rolu narodil a páčili sa mi tiež detaily ako napríklad že Santova brada nebola typicky biela, nalepená lepidlom, ale pravá prešedivelá, rovnako ako jeho vlasy a tiež červený - tentokrát kožený - kostým robil z Kurta poriadneho frajera. Veľká škoda že ako som písal vyššie to bolo pre deti, miestami to bolo trápne, hlavne keď sa človek díva na dospelých ľudí ktorí veria v Santu. K tomu sa proste dobrý scenár napísať nedá. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Netflix to konecne dokazal a vyprodukoval dobry film. Dokonca Vianocny, ktory ma presne tu devätdesiatkovu prijemnu atmosferu aku mali filmy Johna Hughesa a Chrisa Columbusa. Ziadne infantilne alebo nechutne vtipy. Taky citlivy pristup k rodinnym hodnotam bez toho, aby to prilis pôsobilo ako nejake ponaucanie. Neskutocne sa vydarili hlavne postavy. Roztomile dve deti a najmä Santa v podani bozskeho Kurta Russella, ktory je trochu neortodoxny, ale zaroven velky dobrak od kosti. Charizmatickejsi Santa ma nenapada. V jadre je film taky klasicky road movie behom ktoreho postavy zaziju mnoho prihod pri ktorych sa poucia a zmenia k lepsiemu. Len niektore epizodky mi pripadali menej zabavne a trochu natahovane. Ale celkovo to je velmi nadpriemerny film, ktory sa u mna pravdepodobne stane Vianocnym evergreenom. 7/10. Edit: On to produkoval Chris Columbus. Tak uz dava zmysel, preco to je v jeho style rodinnych komedii. edit2. Vydaril sa aj CZ dabing a aj na druhé pozretie ma to baví, ale stále je to u mňa za 7/10. Občas to má hluché miesta. Chcelo to trochu doladiť scenár a bolo by to bezchybné. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Je to hodně pro děcka, hodně takové rodinné, místy už příliš sladké a dojemné, ale to asi u takového vánočního filmu musí být, takže docela dobry. Santa je takový akční, žádný obtloustlý nemotorný děda. Docela mi tam vadila ta holčička co pořád musela běhat s kamerou, aby měla o Santovi důkaz. Mimochodem dárky ale Santa rozděloval pouze po USA. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Existuje Santa nebo ne? Dá se stmelit zdánlivě nenapravitelně rozdělená rodina a rozhádaní sourozenci? Výhrou téhle stokrát omleté historky je poměrně věrohodně vykreslené rodinné zázemí, kdy starší sourozenec fakt už je skoro jednou nohou v kriminále. A pak především, zde zcela zářící – Santa Kurta Russella. Jeho elvisovské vánoční vystoupení za katrem spolu s muklovskou doprovodnou kapelou má dokonce i sexappeal. To je asi nejlepší část filmu. Povede se i nějaký ten fórek (zejména na to, jak by měl Santa podle stereotypu vypadat – má bříško nebo ne?). Moc se nepovedli animovaní elfové – tedy po výtvarné stránce – ale zase disponovali pořádnou potměšilostí. SHRNUTÍ: Kdyby vypadal Santa jako Kurt Russell, tak na něj snad i na chvíli uvěřím. Na tu chvíli, kdy by zpíval písničku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno