Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný festival nevkusu a především trapnosti a nevtipu. Fakt nevím, kdo se tomuhle může smát a ještě vydržet ty neskutečně úchylné nastrkovávání product placementu do každého záběru. Co je pozitivní, že od posledního filmu této dámy, se našel člověk, který alespoň trošku ví, jak snímat film, ačkoliv to stále vypadá jako z Ulice, ale tak alespoň ta Ulice. Ovšem nenašel se rázný dramaturg, který by té paní řekl, že ten vypečený děj stojí za starou bačkoru. Navíc někteří herci (ano, mluvím hlavně o tobě Jitko) potvrdili, že jsou prodejné děvky. Konec roku bude opravdu požehnaný na české filmy rozhodně. 5% P.S. Za vznik tohoto filmu viním Filipa Renče! ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to celkem líbilo. Nutno říci, že celý film táhne Marek Vašut se svým šarmem. Na druhou stranu realita je někde jinde. Muž, který se ve svém pokročilém věku vodí do společnosti s maminkou za ruku nám bude něco říkat o gerontofilní generaci, absurdní, směšné..... Občas trefné a vtipné hlášky, někdy přehnané. Dost mi tam vadila celá Decastelovic rodinka. To nejsou žádné herečky. Pokud tedy nepočítáte porno u jedné z nich... Ale účel film celkem splnil. Občas jsem se bavila. A ten do očí bijící a dost častý PP mi tam taky vadil. ()

Reklama

makuk1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dno české kinamtografie se podařilo prorazit. Je neuvěřitelné, že když už je to sr***cka tak, že se producent distributor nestydí parazitovat na názvu filmu Román pro ženy. Který je po všech stránkách ale úplně jinde scénářem, režii vším. Tohle mi přijde jako opravdu přes čáru. Stejně jako kdyby někdo poslal do kina Čtyřlístek a pojmenoval ho Já, padouch 6. Tohle dělají akorát Větnamci v tržnici. V životě by mě nenapadlo, že se to stane u filmu. Kdyby to aspoň dosahovala té kvality OK, jinej režisér, scénář není od Viewegha ale napsal to někdo jiný, tak to překousnu. Ale tohle je podvod normálně podvod, vždyť ani ty herci nehrají! Zvuk je jak ze záchodové mísy , střih stylem tak ty záběry dáme za sebe ať to má aspoň 90 min bez titulků. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat stádovitost hodnotitelů. Ptám se v čem je tenhle "Román" horší než předchozí odnože Románů pro...? V ničem. Dokonce mi příjde poctivější, taková plytká komedie s prvoplánovým dějem, která je pojatá velmi levně a lowcostově. Aspoň si nehraje na nějaké umělecké dílo. Když to natočil Renč, mělo to o 30% více. Asi významný vklad režiséra. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krušná česká filmová zastavení pokračují. Marka Vašuta oškubala exmanželka, přesídlil proto do hor, kde společně s bratrem vlastní hotel. Stárnoucí pantátové popíjejí, paří a užívají si zvláštního zájmu mladých dívek. A ještě soupeří s majitelkou konkurenčního horského hotelu, se kterou se navíc Vašut tak nějak seznámí po síti. Proč duo Vašut a Etzler slaví u žen tak velké úspěchy, netuším. Prostě Pažout se vrací a zdaleka neoplývá takovým šarmem a intelektem. V praxi to totiž v jejich podání místy vypadá, jako když banda dědků (kteří si mylně myslí, že na to mají) sedí v létě na zahrádce u pátého oroseného a komentuje kolemjdoucí mladé maso slovy „ty vole, tu bych pořádně vohnul“. Já si holt mužnost představuju jinak. Tvůrci nám předkládají mdlý humor, strojené dialogy, spoustu zbytečných scén a buranskou prvoplánovost. A „těšení se“ na jednu zásadní zpravodajskou reportáž. Každopádně myslím, že u nás v posledních letech vznikly závadnější kusy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nabídku na ztvárnění jednoho ze dvou bratrů obdržel nejprve Ondřej Vetchý, který však roli odmítl. (klukluka)
  • Dominika Myslivcová se nechala slyšet, že nejtěžší na celém filmu pro ní bylo zvládnout scény, ve kterých lyžuje, protože není moc dobrý lyžař. (Duoscop)

Reklama

Reklama