Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (280)

pepo 

všechny recenze uživatele

One Studio rules them all. Pixar opat zahanbil celu konkurenciu a priniesol krasnu rozpravku. Trojica hlavnych hrdinov je najsympatickejsia partia za dlhu dobu, pribeh je dojak ako sa patri (a v zavere prekvapia iste originalne dramaturgicke tahy), sceny maju spravny drive aj energiu a samozrejme to cele uzasne vyzera. Jediny problem vidim uz tradicne v nevyuzitom potencialy toho uzasneho sveta. Bavil som sa, plakal som, bol som v napati a myslienka o bratskej laske mi dokonale sadla. Pixar natocil sice lepsie kusky, ale s ohliadnutim na konkurencnu tvorbu, dam bez problemov 9/10. Ale mam pocit, ze to nie je tak univerzalne ako inokedy a viac to ocenia chalani ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedený a hravý animovaný snímek od Pixaru, který nám humor a napětí podává v krásném audiovizuálním kabátku. Onward se rovněž může pochlubit i působivě propracovaným světem v němž se celý příběh odehrává, pročež se tedy můžete kochat zajímavými detaily a odkazy. Samotný příběh je svižný s minimem hluchých míst, takže si na stopáži čítající 103 minut užijete pohádkový příběh, jehož morální přesah je krásně zapracován do světa sympatických elfů, jednorožců "suplujících" krysy a nápadité magie. Skvělá práce! „Long ago, the world was full of wonder. It was adventurous. It was exciting. And most of all, there was magic.“ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sa vrátili k originálnym konceptom, novým postavám a príbehom. A hoci nemôžem povedať, že "Onward" je veľmi originálny príbeh, tak vďaka Pixaru si ma opäť dokázal získať. Je to síce veľmi jednoduchý road trip film, ktorý môžeme v niektorých aspektoch predvídať, no zase si nechal v talóne aspoň pár príjemných prekvapení, ktoré na mňa skutočne zapôsobili. Priznávam, že v závere sa mi oči jemne leskli. Pretože film nemal koniec, ktorý som očakával, ale koniec, ktorý si zaslúžil. Nebudem to vysvetľovať nakoľko vám nechcem dávať spoilery, no je to rozhodne niečo, čo je pre Pixar ohromný dar. Vedia malé momenty nechať vyznieť. Film je veľmi srdečný, je príjemný na pozeranie, je vtipný a dostatočne energický na to, aby som pri ňom nezaspal. Má niekoľko fórov, ktoré na mňa nezapôsobili, no dokážu to neskôr inými veľmi dobre vykompenzovať. Postavy sú podľa mňa veľmi dobre napísané a je skvelé ich sledovať. Mimo iné poviem, že Tom Holland a Chris Pratt pôsobia spolu veľmi úprimne. Je to príbeh dvoch bratov, ktorí k sebe nakoniec počas jednej cesty dokázali nájsť cestu. A to je pre mňa pozoruhodné. Nielen oni mali ale dobrý casting. Octavia Spencer ako Manticora je vynikajúca. A dala do toho úplne všetko čo mohla. Plus by ma celkom zaujímalo ako dopadla tá úžerníčka po jej odchode. Možno by mohli Pixar urobiť malý kraťas z tohto sveta. "Pawn Shop Owner" napríklad alebo niečo. Mínusom filmu je podľa mňa skutočnosť, že mohol viac vyťažiť zo svojho fantasy konceptu. Keď som videl tie nádherné animácie krajiny a pozadia mal som pocit, že z toho dá veľmi veľa vyťažiť. Plus je tu fakt nádherný záber na dva mesiace v sebe položené. Nikdy som nič také nevidel a bolo to nádherné. No potom z toho spravili moderný svet. Lenže nič z toho moderného sveta nepôsobí tak, aby sme to mali vo svete fantastických bytostí. A hoci z toho vie plynúť dobrý humor, nevie to poriadne vyprofilovať príbeh ako taký. Ale tá srdečnosť dokáže z neho napriek tomu preraziť. Pixar v tomto smere majú proste ohromní talent. Takže ak máte radi animované dobrodružstvá, komédie a filmy od štúdia Pixar, určite "Onward" nevynechajte. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: A- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracovaná pohádka z atraktivního fantasy magického světa, kde funguje humor, postavy baví a zaujme i akce. Především car chase je velmi povedený. Je to sice opět kvalitní Pixar, ale na zadek z toho nespadnete. Příběh****, Akce***, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí>Ne. 7/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pixar tak, jak ho mám rád. Tedy zároveň nápaditý, vtipný, dospělejší než leckterá konkurence, chytrý i dojemný. Od začátku jsem měl dojem, že sleduji výjimečný animák, a v závěru se mi ten dojem potvrdil. O takové působivosti si může nechat zdát většina hraných filmů, protože příběh elfích teenagerů opravdu frčí. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)
  • Scéna na konci filmu, když Lan a Barley odletí s dodávkou pomocí magie, odkazuje na konec filmu Návrat do budoucnosti (1985). (ČSFD)
  • Známý easter egg Pixaru „A113“ je ke konci vysloven policistou Coltem Bronco, kdy poví: „A113 in progress.“ Autoři tak odkazují na učebnu „A113“ Kalifornského Institutu Umění, odkud vzešla spousta animátorů Pixaru. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama