Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak, že si opäť moralista z Netflixu vzal na paškál neznášanlivosť medzi ľuďmi a chcel vytvoriť dojem, ze cestovaním v čase a vraždami sa predišlo horším udalostiam v budúcnosti so záverečným preslovom o tom ako treba byť tolerantný a klasickým obrázkom blond ženy ochočenej potmavším samcom. Všetko by bolo v poriadku, ak by sám autor nebol rasista a v 2 scénach (demonštrácia proti polícii v 1997 a rozhovor pochôdzkárov v aute s rasistickým podtextom ako chudákovi v kariére bráni farba pleti a nie jeho neschopnosť chytiť páchatela) to nedal jednoznačne najavo. Ďalej poukázal v záverečnom prestrihu na deklaráciu nezávislosti a v podstate tlačil do mysli diváka ústrednú myšlienku liberálneho fašizmu - zrušme krajiny, hranice a vlády a bude dobre. Kam by sa chcel ale autor vrátiť? Určite pred vznik kresťanstva, lebo viac ako nacistov nenávidia liberálny fašisti iba katolíkov. Ale mozgový závit (viac ako jeden určite nemá) ktoréhokoľvek liberálneho chudáka nechápe, že už neandertálci zabíjali členov iných tlúp a že "stádo, roj, tlupa" sú základom prežitia živočíšnych druhov a žiadna ideológia na tom nedokáže nič zmeniť. Opäť pokus hrať sa na niečo viac a opäť prepadák, s niekoľkými lepšími momentami ale v konečnom dôsledku nič nehovoriaca kakofónia... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kotrmelec. Těšil jsem se na temný krimi thriller, dostal jsem absolutně vymaštěnou sci-fi. Úvod ale přitom ještě vypadal skutečně slibně, nekompromisní krvavé vraždy, mladý sympatický policajt, temné ulice, syrový vizuál, prostě vše dle mých představ a očekávání, jenže zhruba po půl hodince došlo k události, která mi naznačila, že tady nebude něco v pořádku a bohužel postupem času se to už jen a jen zhoršovalo, a to vinou kupení se na sebe dalších a dalších vážně nedomyšlených událostí, činů a dějového vývoje, který vůbec, ale vůbec nedávali smysl, tvůrci se tu navíc neobtěžovali ani příliš cokoliv vysvětlovat, načež jsem tedy doufal, že alespoň v samém závěru to pak nějak do sebe všechno zapadne, čehož jsem se ovšem též nedočkal, respektive spíš naopak, pointa to zazdila úplně, a já jsem tak při závěrečných titulcích jen nevěřícně čuměl, jakého blábolu jsem byl právě svědkem. Vždyť to nemělo vážně absolutně žádnou logiku, spousta scén a dějových činů se tam navzájem popírali, no prostě fakt popletené scifíčko, bez hlavy a paty. Alespoň tedy že ten Boyd Holbrook tu hraje poměrně výraznou roli, jinak bych to musel zašlapat do země asi úplně celý. Za mě se tak zkrátka jedná především o scénáristicky velmi zpackanou a nezvládnutou podívanou, kterou jestli někdo pochopil, tak má u mě uznání, i když stejně dotyčnému nebudu věřit, já to přes veškerou snahu každopádně vůbec nepobral, a opakuji, v tomto případě se hrátky s časem katastrofálně vymkly tvůrčí kontrole, a to dokonce až takovým způsobem, že na to doplácí i naprosto veškerý ostatní obsah filmu, který tak nemá ani důvod a smysl jakkoliv dále hodnotit, či rozebírat. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zhruba první půlhodinu jsem sledoval mrazivý thriller s krásnou atmosférou a příběhem, u něhož jsem byl napjatý jak struna. Bohužel, téměř ihned po úvodní půlhodince se to režisérovi začne poměrně značně rozpadat pod rukama. Je to dáno zejména scénářem, který na sebe začne vršit jednu nelogičnost za druhou, přičemž celý snímek vyústí velmi předvídatelným způsobem, o jakém jsem začal uvažovat téměř hned na začátku. Je vážně velká škoda, že snímek In the Shadow of the Moon dopadl zrovna takto. Potenciál na další povedený krystalicky čistý thriller zde vážně byl. Tak snad příště! (Netflix) „You will love, and you will heal. You will teach me how to live, and you will make me who I am - a fighter, just like you. Because right now, both of our lives are about to begin.“ ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská cestuje do minulosti , aby zabila členy jakéhosi hnutí nikde není řečeno, že to je hnutí za práva černých tak nevím co tu každý valí hovna o BLM a rasismu a , že je černá no a co Dahmer taky zabíjel černochy a nebyl žádný rasista prostě zabíjel toho kdo se mu zalíbil a barvu pleti neřešil.  Nicméně zásadní problémy co zde jsou v bodech  1. Proč je všechny nezabila najednou proč cestovala cyklus každých 9 let, když by nemusela chápu, že chtěly natáhnout stopáž, ale i tak?  2. Teoreticky by stačilo zabít toho vůdce třeba dříve než se narodil nebo než došel k těm myšlenkám a bylo by po starostech a nemusela by zabíjet ostatní. Navíc ten film neřeší to, že ti dotyční měly třeba i rodiny a příbuzné a ty mohly jít v jejich stopách  3. Jak to, že do háje žila , když ji v roce 1988  zabil to zabíjely pak její klony nebo jak to teda fungovalo? Však mají i její mrtvolu nebo ta mrtvola mizela taky nebo jak? Sama tam říká, že tam to nemůže už změnit tak, že tím pádem se nevrátila do budoucnosti a nemohla by v tom pokračovat?  4 Proč jich zabíjela tak debilním způsobem stačilo by je třeba zastřelit podělaným revolverem a policie by si to nespojila  5 Ten policajt, když už ji nechtěl zabít stačilo jí tu kapsli  zničit tím pádem by se nedostala do budoucnosti nazpět a bylo by hotovo navíc tím, že ji nezastaví schvaluje vraždy je jedno jakých lidí pořád to jsou vraždy 6 Toho policajta taky zabíjet nemusela už od začátku věděla, že má partnera  a , že všude chodí s ním tak ho stačilo jen střelit do ruky třeba  60 procent ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem tušení, do čeho jdu a neměla žádná očekávání. A byl to vážně dobrý film. Začne to jako detektivka s vážně nechutným způsobem smrti obětí, které nic nespojuje, aby se to překulilo do temné scifi detektivky a taky trochu psycho. Ano, je tam pointa, která není originální, ale berme v potaz, že hlavní hrdina není divák, ale hlavní postava filmu a na mě to chvíli působilo jako hustej psychologickej film o cestování v čase. Možná proto je ta scéna u vody v poslední devítiletce tak silná a dojemná, a je jedno, že "vám to už dávno došlo". Film beru jako příjemné překvapení, který mi byl doporučen. Hodlám za to poděkovat, mě se líbilo :) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Zařízení pro vstřikování izotopů je v podstatě upravená pneumatická přímočará pila používaná především v průmyslu pro opravy karoserií. (DJMaroko)
  • V 40. minúte je vidieť vnútro obchodu s potravinami s americkými vlajkami a filadelfskými novinami. Potom sa záber presunie na pohľad na obchod so zmiešaným tovarom na druhej strane ulice, Jamestown Milk. Ide o torontský obchod na ulici Parliament Street neďaleko ulice Wellesley. Následná návšteva cintorína Lockom (Boyd Holbrook) s jeho dcérou sa natáčala o niekoľko blokov ďalej. (m.a.t.o.)
  • Hlavná výroba filmu v kanadskom Ontáriu sa začala 2. júla 2018 a skončila 27. augusta. (Game90)

Reklama

Reklama