Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze (79)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada – 95 % je zřejmě jedna z nejuspokojivějších sérií, kterou jsem kdy viděl. Je plná "štěstí v neštěstí" momentů a obsahuje snad úplně všechny konflikty z života běžného puberťáka, tudíž snad úplně každému z této věkové kategorie musí při sledovaní vykouzlit úsměv na tváři. Nebo alespoň zlepšit náladu, protože si uvědomí, že – ať už řeší cokoli – není sám. Pokrytí všech možných témat je vskutku obdivuhodné, a přitom vylíčené obdivuhodně uvěřitelně. I přesto však příběh stojí především na postavách. Každá z nich je vypiplaná do detailu a ty, které nejsou, na ty se oko Mordoru zaměří v jedné z příštích sérií. Jejich kvalitní napsání a ztvárnění pěkně ilustruje fakt, že tvůrci mohou v průběhu seriálu z kohokoliv, kdo měl dosud vedlejší roli, udělat protagonistu (byť jen dočasně) a stejně to bude zábavné, koukatelné a co víc – dokážou nás o hrdinovi / hrdince, které jsme si mysleli, že znát nechceme, přesvědčit, že ji znát chceme a to hodně. Napříč seriálem exceluje britský humor, který je vždy ve správný čas na správném místě. To samé samozřejmě platí i o výběru hudby, jak koneckonců bývá u seriálů zvykem. Zamiloval jsem si ústřední duo Otis & Maeve, ale mám rád všechny výraznější postavy, všechny jsou dobře napsané i zahrané – pokud ne uvěřitelné, tak alespoň komické a Sex Education rozhodně není podívaná pro bručouny. Ti ať si jdou bručet jinam. Já se skvěle bavil. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sexuální výchova je dle mého chytrý seriál. Neukazuje teenagery tím typickým hollywoodským filtrem, který není ani z daleka reálný. Tady jsou dobře vyvážené vtipné scény s těmi vážnými a i když se tu řeší vztahy, jsou poutavé a narozdíl od jiných Netflix projektů mě i zajímaly. Postavy se vyvíjejí a většina si za tu sérii prošla dost změnami. Fakt doporučuju. Důkaz, že originální Netflix projekty nejsou úplný brak. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedofilný fanúšikovia seriálu sa potešili, keď sa 15 ročnému Otisovi nakoniec postavil a aj si nakoniec konečne uľavil. (chápem, že Asa Btterfield už má cez 20, ale starostlivo vybrali tváričku ktorá pedofilov určite poteší). Afroamerický homosexuál má tolerantných rodičov (nech sa páči moji liberálny priatelia, skúste sa v "mužskom" kostýme z najnovšej série Gucci prejsť po tolerantných rómskych štvrtiach Pätoraká či Zabijanec v Rudňanoch, po Krompachoch, Bystranoch či Žehre) zatiaľ čo rodičia jednej bielej rodiny žijú v karavane, ďalší sú rozvedený a posledný otec despota svojho syna šikanuje. Vždy ma rasistické liberálno-pedofilné prasce iritovali a rovnako tak ich pastva pre oči v tomto seriály. Áno, pripúšťam že pre násťročnú generáciu je tento seriál pokrokový, ale pre normálne zmýšľajúceho dospelého človeka je to jedna neskutočná hlúposť s miestami dobrou hudbou a pár vtipnými momentmi čo jevšak na niečo tak neskutočne dlhé príliš málo. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejlepší, co nám mohl Netflix nadělit v rámci novinek roku 2019. Spolu s Černobylem od HBO a His Dark Materials od BBC seriálové top trio roku. Povinně by se měl kouknout každý teenager, již teď je to pro mě kult. Skvěle zahrané, solidně jsem se bavil. Funguje jak jako komedie, tak drama. Už se nemohu dočkat druhé řady. 100% ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Zvyknout si na podivně ahistorické a neukotvené prostředí seriálu (mobily versus osmdesátková estetika, britské přízvuky herců versus americká high school) mi trvalo poměrně dlouho, ale pak mě postavy i děj začaly docela bavit. Ale už jsem asi stará, protože víc než teenageři mě tu bere Gillian Anderson... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (26)

  • Na začátku epizody hraje „Road to Nowhere“ od Talking Heads. (FrankSusta)
  • Závěrečná scéna, kdy Otis (Asa Butterfield) začíná dosahovat orgasmu a „vylítává do vzduchu“, je inspirována scénou z filmu Nymfomanka (2013), kde hlavní hrdinka taktéž poprvé dosáhla orgasmu. (pityty)
  • Na párty Aimee Gibbs (Aimee Lou Wood) sa piesne "Take On Me" a "I Ran" hrajú po sebe, presne ako na párty pri bazéne v La La Land (2016). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama