Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (9)

  • V jedné scéně Anh (Ha Thanh Špetlíková) odpovídá v legraci Křížovi (David Novotný), že ve Vietnamu mají moře, pro změnu Žlutý. Ve skutečnosti však Vietnam omývá moře Jihočínské (ve Vietnamu se užívá jméno „Východní moře“, Biển Đông). Žluté moře se nachází zhruba o tisíc kilometrů severněji mezi Čínou a Korejským poloostrovem. (Stan Borowitz)
  • V úvodní scéně někdo nasprejuje na zadní pravé dveře policejního auta kosočtverec. Pěkně velký, barva je i na horním rámu dveří. A v další scéně, v příjezdu na „slavnost“, je kosočtverec zřetelně menší. (Franki69)
  • Kapitán Kříž (David Novotný) jezdí bílou Škodou Octavia třetí generace. Když jsou však záběry na jeho vůz projíždějící krajinou, objevuje se v nich bílá Škoda Rapid. (FIAT 500)

Reklama

Reklama