Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassianova zoufalá snaha uniknout zatčení ho přinutí spojit síly se záhadným cizincem. (Disney+)

Recenze (62)

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl...? Tak to ani omylem. Tohle je (za mě) PRVNÍ díl ANDORA. A ten se opravdu povedl. Na to , že jde o první díl, tak funguje v podstatě vše. Hudba, scénář, herci, akce. Režisér si krásně pohrál s napětím a také s vyvážeností linek které nám představují Andorovu minulost a přítomnost. Doufám, že celý seriál bude pokračovat v tomto old school napětí, které se během tohoto dílu vybudovalo. Za mě 5* a 90% ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až tento díl upřímně považuji za začátek seriálu, protože zde teprve začíná ta pořádná emoční jízda. Charaktery si během tohoto jediného dílu u mě získaly mnohem více sympatií než za předchozí dva díly, a doplnila je postava, která už zde o sobě dává vědět, že zanechá ve Star Wars světě pořádnou stopu, ať už to s ní dopadne jakkoliv. Vážně skvělý díl, který sice postrádá onu "pohádkovost" SW, která je pro tento svět tak typická, ale rozhodně nešetří silnými momenty a emocemi. V žádném případě ale nehodlám tvrdit, že Andor je vyspělejší a lepší než jiné projekty. Ona rozmanitost ve filmech a seriálech, které ve Star Wars nyní vznikají (Book of Boba Fett se zaměřením na tradice a kmenové soužití, Kenobi jako vztahová, emocemi nabytá záležitost založená na vlně sentimentu, Andor jako špionážní thriller, Mandalorian jako rodinná westernově laděná podívaná a Ahsoka ve stylu samurajských filmů) mi upřímně hodně sedí a já jen potají doufám, že většině lidí, kteří už ve Star Wars světě jsou nějaký ten pátek, dojde, že žádný z žánrů není o nic víc nebo míň než jiný. Vždy je asi na místě soudit ten daný projekt sám o sobě, a nikoliv jej (za každou cenu) srovnávat s jiným. ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně první epizoda kdy jsem se neunudil k smrtí. Děj měl logiku, zápletku, akci. Ale Diego Luna mě prostě nebaví. Ale jeslti to udrží tuto laťku, bude to super. Se sw je tam sáule hrozně málo. Nevím proč tam nejsou třeba Stormtroopeeři místo "policajtů". Stále z toho více cítím Blade runnera. Ale bavil sem se. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 2020, Disney odhaľuje množstvo nových Star Wars seriálov o ktoré nikto nežiadal, ale všetci sa na nich tešili. Boli nám sľúbené epické návraty starých postáv a ďalšie napínavé príbehy z tejto úžasnej Preďalekej Galaxie. Potom prišiel rok 2022 a Star Wars sa z jednej z najlepších filmových/seriálových sérií presunulo do odpadkového koša. Avšak teraz, keď už sme túto vesmírnu ságu dávno zahádzali šupkami od banánu a obalmi od čipsov, prichádza Tony Gilroy, aby ju z toho odpadu statočne vytiahol a predložil nespokojným predplatiteľom Disney+ to, na čo celú tú dobu (už od vzniku tejto platformy) čakali: poriadny seriál. Seriál, ktorý má sympatickú hl. postavu, ktorej strastiplná cesta nás baví pozerať. Seriál, ktorý sa nesnaží byť len predĺženým filmom, ale skutočným seriálom so zaujímavým príbehom a množstvom prepracovaných postáv. Seriál, ktorý je konečne dospelejší, drsnejší a temnejší. Seriál, ktorý nebúra konzistenciu sveta v ktorom je zasadený. Skrátka seriál, ktorý sme potrebovali. Well done Disney+, aspoň jeden seriál, ktorý ste za svoju existenciu vyprodukovali nestojí za prd. 9/10 ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žeby konečně scénář, co nepsalo 5letý děcko? Podobně jako u Rogue One je vidět, že hlavní cílovka nejsou děti/dospívající, ale spíš dospělí. Motivy i postavy jsou mnohem realističtější, než v ostatních SW od Disneyho. Typická "výchovná" politická agitace ustupuje do pozadí a dává přednost ději. Výprava a kostýmy jsou podle mě super, hlavně uniformy "korporátní bezpečnosti". Takhle nějak si představuju vykreslení aspektů technokratickýho fašistickýho impéria. Líbí se mi celkově i casting a to, že i vedlejší postavy se chovaj jako skuteční lidi, a ne jen jako kompars na pozadí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bezpečností síly se na planetu Ferixx dopravily pomocí transportérů Mobile Tac-Pod. (Veskoslav)
  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama