Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (73)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument, ktorý chronologicky sleduje misiu Apollo 11. Veľká časť záberov pochádza z formátu Super Panavision 70 a oplatí sa to pozrieť už len kvôli nim. Ide o najkvalitnejšie zábery aké boli doteraz zverejnené a navyše zachytávajú misiu z nevšedných uhlov. Často zobrazujú divákov a veľmi dobre zachytávajú atmosféru roku 1969. Pristátie je zobrazené priamo z modulu a tiež ukazuje doteraz málo známe zábery. Atmosfére pomáha aj originálna hudba a vďaka primeranej stopáži dokument určite nestihne nudiť ani "nenadšencov". PS: pozerajte to na čo najväčšej obrazovke alebo plátne 100 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hozená rukavice všem těm přiblblým konspiračním teoretikům kteří si myslí, že přistání na měsící byl jeden velký fake a že to celé natáčeli ve studiu. Parádní atmosferická věc, dokonale zrestaurovaná tak, aby držela pozornost i moderního diváka zaměřeného na kvalitu obrazu, zároveň však mistrovsky pracující s dobovými záběry a všemi nezbytnými propriety ukazující maximální autenticitou "the real thing". ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Náhled do průběhu mise Apollo 11 skrze autentické záběry - jak jsem pochopila, tak jde nejen o vyčištěné a restaurované záběry, ale také o záběry nikdy neuveřejněné. Chápu, že to samo o sobě má velkou hodnotu. Zážitek je to tak veskrze autentický, ale musím říct, že právě svou formou mířený na již zasvěceného diváka. A právě v tom vězí ten malý háček. Myslela jsem si totiž, že půjde o více klasický dokumentární styl, kde budou i nějaké ty komentáře a vysvětlení. Nic takového v tom ale nenajdete. Mohla jsem tak sice nasát atmosféru toho tehdejšího dění (ať už z pohledu samotných kosmonautů, techniků a dalších pracovníků NASA nebo zkrátka jen lidí, kteří té události přihlíželi jako diváci), ale místy jsem jednoduše nechápala, na co to vlastně koukám a co se aktuálně řeší. Pro lidi, které vesmírné mise vysloveně zajímají nebo jsou technicky založení, značka ideál. Stejně tak si dovedu představit nostalgii někoho, kdo tuto událost třeba v dětství sám zažil a koukal na to v televizi. I pro takového člověka může být tento dokument skvělým zážitkem. Pro mě jde však ve výsledku pouze o lehce nadprůměrný zážitek, jelikož na mě byly tyto záběry možná až moc syrové a nedovysvětlené. To, co jsem do teď o první misi na Měsíc věděla, bylo rozhodně nedostačující k tomu, abych si tento dokument mohla naplno užít a docenit ho. Subjektivně proto hodnotím takto. ~(3,3)~ ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že tohle musí mít buď 5* nebo nic. Buď se o to zajímáte, zažili jste to, fascinuje vás to - pak není co řešit. Nebo to jde mimo vás, pak taky není co řešit. Některé komentáře tady jsou docela mimo. Stěžovat si, že to není v HD, když se to točilo na 70mm film je... no zvláštní. Srovnávat s First Man je úplně mimo. Je to geniální, skvělý, úchvatný... ale jen pokud vás to zajímá. Jinak budete hodinu a půl zbytečně trpět. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film spíše pro nadšence do tématu než pro smrtelníka (ten ať si pustí loňského Prvního člověka). A narozdíl od mnohých si ani nemyslím, že je to film do kina. Většina filmu jsou beztak jen záběry na inženýry z NASA napjatě koukající do monitorů. A většina zvuku jsou rádiová hlášení v nesrozumitelném technickém žargonu (navíc v retardovaných amerických měrných jednotkách jako "námořní míle" nebo "stopy za sekundu"). Záběry na startující raketu/na blížící se Měsíc/na povrch Měsíce jsou sice hezké, ale tehdejší kamery nebyly zrovna HD, takže velké plátno by to stejně moc nevylepšilo. Takže buďte v klidu, domácí kino stačí bohatě (a do kin to stejně nejde, haha). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Skladatel Matt Morton napsal a také nahrál veškerou hudbu pro film i upoutávky výhradně za pomoci hudebních nástrojů, které byly dostupné v roce 1969, kdy se mise Apolla 11 uskutečnila. Použil nástroje Moog Synthesizer IIIc, Binson Echorec 2 a Mellotron. (D.Moore)
  • Logo štúdia Universal použité na začiatku filmu je rovnaké, ako v roku 1969. (Enceladus)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama