Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (73)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Při sledování fantasticky vyčištěných, do HD restaurovaných autentických záběrů předstartovních příprav a samotného vzletu rakety jsem bezmála pocítil ono vzrušení z dějinotvorné události, která (na moment) spojila celé lidstvo. Následná plavba i přistání již viditelně bojovaly s tím, že nebylo moc z čeho brát, loď ani modul holt "GouPróčky" oblepené nebyly a atraktivních obrázků se nedostávalo (a často tak nezbylo než sestavit slide show ze statických fotek). ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film spíše pro nadšence do tématu než pro smrtelníka (ten ať si pustí loňského Prvního člověka). A narozdíl od mnohých si ani nemyslím, že je to film do kina. Většina filmu jsou beztak jen záběry na inženýry z NASA napjatě koukající do monitorů. A většina zvuku jsou rádiová hlášení v nesrozumitelném technickém žargonu (navíc v retardovaných amerických měrných jednotkách jako "námořní míle" nebo "stopy za sekundu"). Záběry na startující raketu/na blížící se Měsíc/na povrch Měsíce jsou sice hezké, ale tehdejší kamery nebyly zrovna HD, takže velké plátno by to stejně moc nevylepšilo. Takže buďte v klidu, domácí kino stačí bohatě (a do kin to stejně nejde, haha). ()

Reklama

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že tohle musí mít buď 5* nebo nic. Buď se o to zajímáte, zažili jste to, fascinuje vás to - pak není co řešit. Nebo to jde mimo vás, pak taky není co řešit. Některé komentáře tady jsou docela mimo. Stěžovat si, že to není v HD, když se to točilo na 70mm film je... no zvláštní. Srovnávat s First Man je úplně mimo. Je to geniální, skvělý, úchvatný... ale jen pokud vás to zajímá. Jinak budete hodinu a půl zbytečně trpět. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Skvělý zrekonstruovaný formát jednoduchého odvyprávění, kde vypravěč je sama akce a aktéři činu. Není potřeba žádného doprovodného textu, hlasu, který nás uvede do děje. To vše v uchvacujících záběrech, které nemá v ruce přímo žádný profi štáb. To vše jde ruku v ruce s geniálním a perfektně atmosférickým soundtrackem neznámého Mortona. To vše v mapě velkolepého aktu 20. století. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Osvěžující nahlédnutí do zákulisí nejslavnější vesmírné mise, postavené výhradně na odosobněném sledování faktů a vyprávění prostřednictvím autentických zvukových i obrazových záznamů. Pro nezainteresované sice kvůli neemocionálnímu přístupu nepříliš vtahující, ale přesto velmi hodnotný dokument z jiného úhlu pohledu, než jsme u podobných projektů zvyklí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je velká faktografická chyba při samotném přistání. Jedná se o chybný údaj aktuální výšky lunárního modulu. NASA zveřejnila přistávací profil Apolla 11, a ten vykazuje daleko pomalejší klesání. Záběr přistání ve filmu začíná přibližně 4 minuty před přistáním a údaj o výšce ukazuje 49 000 stop (asi 15 km). Tou dobou bylo skutečné Apollo 11 ve výškce zhruba 6 500 stop (necelé 2km). (papuchalk)
  • Dokument vznikol z novoobjavených záberov na 65 mm filme a z viac ako 11 000 hodín zvukových záznamov. (Gothar)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama