Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám prostě citovou vazbu. Milovala ho moje máma a já ho miluju taky, vždycky sme se spolu u toho tak strašně nasmály, že to ani nebylo možný. Takže pokaždé, když "Svetr" dávají, ho musím prostě vidět, i kdyby nevím, co bylo. Herecká nádhera v podání Péti Nárožnýho je neskutečná. S jeho "Formuluj přesně" bych ho teda asi brzo usmrtila! :-) Ano, přiznávám, že tento film má i slabší místa, ale já jdu vždy do kolen už u scény s Trabantíkem..."Tam je Žatecká, tam!". Další mrtvolná scéna pro mě nastává v okamžiku balení do lázní: "Neříkej soustavně králíkovi kočka, já to prostě nesnesu!... A dej sem tu kočku!" :-D U nás v rodině se ujala ale i hláška od paní Zázvorkové: "Nestůj nade mnou, vydýcháváš mi vzduch." O polykání dcerunky Bydžovské, raději pomlčím. :-) No, a jakéže ponaučení plyne z tohoto filmu? Netelefonujte tak náruživě. "Ty telefonisto!" No a ještě jedna...dámy, měly bychom si taky pořídit zálohy! ;-) ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Dvě až tři hvězdičky. Dal bych vyšší hodnocení, kdyby namísto Zuzany Bydžovské, proti které osobně nic nemám, hrála o trošku přitažlivější herečka. Film ze života a o životě. Žádné intriky, klebety, bizarnosti a úchylky. Rodinka se dusí v malé garsonce, dceruška čeká dítě, její kluk pro ně není lumen a ke všemu manželství skřípe. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Formuluj přesně. Sympatická komedie s jednoduchým přímočarým dějem, kterou do vod nadprůměru vynáší především skvělé herecké výkony všech příslušníků rodiny a dobře napsané postavy. Scény z lázní a závěr jsou bohužel poněkud slabší, ale jinak jsem se nad očekávání výborně bavil. Jo a Krampol je ♪švihák lázeňský, není na chlapy je na ženský…♫ ;-) ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to, aj napriek tomu rýchlemu záveru. Čakal som, že "vysvetľovanie" bude trvať dlhšie ako len posledné 3 minúty filmu. Kľudne by som zniesol aj o 30 minút dlhšiu stopáž.... Ale nič to nemení na tom, že som sa skvele bavil. Zaujímavé je, že som tento film objavil až po 42 rokoch od jeho vydania, a videl som ho prvý krát v živote. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli se mi to před 40 lety líbilo, ale v kontextu dnešních českých komedií se jedná o nadprůměrnou zábavu u které jsem se výborně bavil. Výborné dialogy především v podání Nárožného a Janžurové, ale i Bydžovská se Zázvorkovou byly skvělé. Vladyku jsem nedávno potkal na pivu v Bredovském dvoře a vypadá víc než dobře. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku filmu, ještě před titulky, jedou Míša (Z. Bydžovská) s Tomášem (M. Vladyka) po jezdících schodech a ze schodů jedoucích opačným směrem je pozoruje babička (S. Zázvorková). Přitom ale oboje schody mají vedle sebe na stejné straně zeď. (DžejPý)
  • Točilo se v Praze v Letenských sadech a Františkových lázních. (M.B)

Reklama

Reklama