Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dánové prostě umí. Film upoutal mojí pozornost trailerem a obsahem. Byl jsem dost natěšený, jelikož poslední filmy, které jsem viděl z Dánska byly velké pecky. A totéž platí i pro Srdcovou královnu. Je to parádně natočené a zahrané drama. Režisérka May el-Toukhy má obrovský cit pro vyprávění. Je to poznat z úvodu a hlavně z konce. Režisérka krásně buduje napětí, parádně pracuje s postavy a cele zápletku moc dobře prodává. Jediné co, jí lehce podraží nohy je to, že film, krom závěru nemá čím překvapit a celé je to čekání na nevyhnutelné, které musí přijít. Trine Dyrholm je výborná a odvádí perfektní a velmi silný výkon. Gustav Lindh neměl snadnou roli, ale zvládl jí hodně dobře. Film má působivé scény a dokáže tnout do živého. Je to působivé, ale nekouká se na to snadno. Srdcová královna je zajímavý a hlavně dobrý film, který jen tak z hlavy nedostanete. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V tomhle nepříjemném trojúhelníku jsem nedokázal fandit absolutně nikomu. Srdcová královna představuje plytký, pro sever typicky chladný náhled do problematiky, která dneska bohužel hýbe i reálným světem. Nalijme si čistého vína - za tuhle zhýralost lze vděčit jedné ze statisticky nejvyhledávanějších pornokategorií. [viděno v Edisonline 4.2.2021] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa námetu si režisér chcel zrejme uspokojiť svoje granny chúťky a tendencie k incestu. A k tomu chcel stiahnuť podobne ladených úchylákov. Ale našťastie tu bol priestor aj pre skutočnú zápletku a koniec ako z tradičnej škandinávskej drámy. Nie krimi ale čistej nefalšovanej drámy. A tiež ukážka, že ženy dokážu mužmi sakra účinne manipulovať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Presvedčivejšiu postavu ako Anna som už veru dlho nezažil. Vlastnú vinu dokázať obrátiť vo svoj prospech, to je priam majstrovské umenie manipulácie. Mohli by sa od nej učiť aj tí najväčší manipulátori, lebo takto vykonštruovať krivdu z krivého obvinenia, to sa len tak nevidí. Trine Dyrholm bola v tejto úlohe výborná! Avšak, aby som len nechválil, prvé fázy filmu boli na môj vkus trochu mdlé a bez dynamiky. Potom sa to postupne rozbehlo a záver už bol maximálne vypätý a fascinujúci. Gradácia na severský spôsob určite nesklamala. Skôr ma mrzí ten nenápadný začiatok. A musím uznať, že tie necenzúrované intímne scény to poriadne okorenili. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní dánská divočina. Téma je jasný – vážnost především. Dánové se opět nebáli otevřít nějaké to vážné téma a tentokrát na paškál šla milfka, která to rozjela se synem jeho současného manžela. Jelikož jsme ale v Dánsku, tak tu Skandinávci nešetří s příběhovými výkruty a nevěřili byste, kam až postava Trine Dyrholm je schopná zajít. Po tom množství shlédnutých skandinávských dramat mě to vlastně ani nepřekvapuje. Jediné, co mě ale opravdu překvapilo byla jistá explicitnost v jedné scéně, která mi asi zase uvízne v paměti. Jak jinak. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama