Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, koho mi ve filmu bylo nejvíc líto. Jestli stárnoucí Anne, která zase po letech našla lásku a špatně to dopadlo. Nebo jejího muže, který nebyl žádný anděl a chvílemi byl i dost macho a hrubý. Nebo jeho nezletilého syna, kterého Anna skutečně svedla a který se z toho docela pomátl. Ke konci jsem stále čekala, kdy a jak to celé praskne a ono to dopadlo docela jinak a nečekaně. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem co napsat k tomuhle severskému dramatu,které obsahuje i scénu né zrovna pro tenhle žánr. Nakonec napíšu jen ,že celý film si pro sebe ukradla Trine Dyrholm ,protože její výkon je fenomenální. Takže pokud chcete vidět skvělé severské drama a perfektní herecký výkon Queen of Hearts je to co si chcete pustit. 84% --- 8/10 IMDb ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Nie náhodou tvorcovia filmu sú synovia a dcéry Švédska a ,,potomkovia ,, Ingmara Bergmana. Ten bol v tejto oblasti psychológie ľudskej duše majstrom svojho remesla. Pojatie, alebo i kamera Svena Nyquista mi jeho filmy pripomínala. ... Samozrejme bez tých explicitných scén, ktoré ale tu ale mali svoje opodstatnenie. Zámerom sa film nesnažil byť erotický, príťažlivý , ale skorej tou psychologickou drámou vyplnenou soft-pornom, ktorá ten kontrast ukazuje viditeľnejšie. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Trine Dyrholm jako Anne je vynikající, pracuje jako nemilosrdná dětská právnička a tím pádem umí skvěle manipulovat. Holt, tihle lidé někdy usoudí, že jim díky penězům a vzdělání všechno projde a když je potřeba, klidně někoho vyšoupnou ze hry. Tohle provokující drama nadhazuje otázku, co udělá člověk, aby něco získal a pak když se to zesere, co udělá, aby si nezničil reputaci. Tenhle typ filmů dánům prostě sedí. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Film dost překvapivý pár věcmi. Vlastně přímo dvěma. Neuvěřitelně nečekanou expresí, kdy najednou je péro venku a huba na něm. Stejně jako kozy venku a klobina v mušli. To už ani moc vidět není, ale to je vedlejší. Ta druhá věc je dosti zajímavé a nečekané rozzuzlení, které se dá čekat, ale asi ne každý by byl připraven. Občas musíte jít cestou, která je nečekaná a možná kontroverzní a dostanete o něco originálnější dílo. To je asi i tento případ. Film je na mě dosti pomalý. Až moc se snaží ukázat jaké jsou vlastně postavy, co dělají a jaké jsou. Asi v pohodě obecně, za mě dlouhé jak finská zima. Poté už to naopak jde docela svižně dolů. A je co by se dělo. Jde to rychle. Jenže i přes ty překvapení mám občas menší pochybnosti jakým způsobem na mě film dělá dojem. Obecně jde asi o dobrý film. Objektivně. Za mě velice zajímavé, ale něco na, co asi dosti efektivně časem zapomenu. A nebo taky ne. To ukáže čas. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama