May el-ToukhyKamera:
Jasper J. SpanningHudba:
Jon EkstrandHrají:
Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, Frederikke Dahl Hansen, Diêm Camille, Mads Wille, Preben Kristensen, Peter Khouri, Ella Solgaard (více)VOD (3)
Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)
Solidní dánská divočina. Téma je jasný – vážnost především. Dánové se opět nebáli otevřít nějaké to vážné téma a tentokrát na paškál šla milfka, která to rozjela se synem jeho současného manžela. Jelikož jsme ale v Dánsku, tak tu Skandinávci nešetří s příběhovými výkruty a nevěřili byste, kam až postava Trine Dyrholm je schopná zajít. Po tom množství shlédnutých skandinávských dramat mě to vlastně ani nepřekvapuje. Jediné, co mě ale opravdu překvapilo byla jistá explicitnost v jedné scéně, která mi asi zase uvízne v paměti. Jak jinak. ()
Spokojená rodinka složená z právničky Anny,lékaře Petera a jejich dvou dcer obdrží trhlinu velkou jako kdysi Titanic od ledovce brzy po té co si Peter nakvartýruje do své moderní vily problémového synáčka Gustava.Postupné sbližování neukojitelné Anny a jejího nevlastního syna dává tušit,že dojde k sexuální explozi.Chtěl bych věřit,že jsou takové případy ojedinělé a možné převážně ve filmu,ale jednou jsem slyšel pořad v rádiu něco jako TEST VĚRNOSTI kdy jedné ženě volali z rádia a ona se do éteru pochlubila svým milostným vztahem k nevlastnímu synovi,ale k její smůle u telefonu seděl na druhém konci její manžel který chtěl otestovat její věrnost,který také všechno slyšel a když ho přepojili do rádia tak ženě v tom afektu vzkázal,že si může přijet pro svoje věci které bude mít v kufrech za dveřmi,prostě přirozená a pochopitelná reakce.Anna si párkrát s Gustavem v posteli zašpásuje a pak se rozhodne radši vztah ukončit a brát to jako uzavřenou věc a ještě víc je o konci přesvědčená po tom co její manžel Peter odjede s Gustavem na chatu a ten mu celý svůj milostný poměr vyžvaní.Peter se sice Anny na to po příjezdu zeptá,ale ta všechno popře a ještě víc se cítí ukřivděná.Petera jsem docela litoval,protože on podvědomě cítil,že mu Gustav řekl pravdu,ale nechtěl si to připustit.Gustav se nakonec z vily odstěhuje,protože cítí,že citovou válku prohrál,ale několikrát Annu navštíví i když ona už nechce o své milostné avantýře ani slyšet.Peter je nakonec policií povolán do Stockholmu s tím,že se našlo zmrzlé Gustavovo tělo v lese a Anna tak vyvázla ze svého milostného karambolu bez trestu a osud to tak bez cizí pomoci vyřešil za ní. ()
Surový severský reál, bohužial, aj toto sa deje v živote. Sexuálne zneužívanie mladého zajačika dámou v rokoch, ktorá sa profesijne sama stará o týrané deti. Téma ťaživá a desivá, zložitá na strávenie. Film Srdcová kráľovná otvára diskusiu, že sexuálny agresor nie je len úchylný typ pobehujúci v plášti po parku a nie vždy je mužského pohlavia. Agresor potrebuje mať nadvládu, práve pocit mať moc sa stáva slasťou. Krásne to bolo možné vnímať vo vzťahu Anny k nevlastnému synovi, ale aj v pracovnej sfére, kde potreba dostať čo potrebuje dominuje nad konvenčnosťou a dodržiavaním zaužívaných pracovných pravidiel. Okrem iného sa mi páčila ako bola vykreslená rovina prijatia informácie o zneužívaní rodičom od syna. Kde je pravda a čo je vlastne pravdou. Záhada o pravde a lži sa rozlúskne až tým najsmutnejším činom. A zostávajú obete. Zranené a usmrtené mladé srdce. ()
Být padesátiletou ženou, tak ho fakt ve filmu nevykouřím svému nevlastnímu synovi! Nicméně naše hlavní hrdinka (úspěšná advokátka a MCBP v jednom) se ničeho neštítí a klovne manželovi syna, aby ho následně vystrnadila ze svého hnízda a ponechala jeho ostatky hnít v nedalekém lese. Definitivně se nejedná o film pro každého, nicméně mé srdce z toho hnusu plesá. 78 % Celosvětový příjem k 4. 3. 2020: $415,969 ()
Trine Dyrholm jako Anne je vynikající, pracuje jako nemilosrdná dětská právnička a tím pádem umí skvěle manipulovat. Holt, tihle lidé někdy usoudí, že jim díky penězům a vzdělání všechno projde a když je potřeba, klidně někoho vyšoupnou ze hry. Tohle provokující drama nadhazuje otázku, co udělá člověk, aby něco získal a pak když se to zesere, co udělá, aby si nezničil reputaci. Tenhle typ filmů dánům prostě sedí. ()

- Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)