Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Recenze (1 097)

stuj 

všechny recenze uživatele

5 hvězd možná hlavně díky atmosféře v kině, smích je přece jen nakažlivý :). Byla to zábava i díky dobrému hereckému obsazení. Povedená konverzačka. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se z ukázky může zdát, že se jedná o oddechovou komedii, je příběh spíše tragikomický. Jeho největším plusem jsou rozhodně herecké výkony hlavních protagonistů. Vzhledem k tomu, že je film spíše statickou "divadelní hrou" odehrávající se téměř celou dobu v jediné místnosti, mají herci hodně prostoru a rozehrávají skutečný herecký koncert. Některé scény jsou velmi vtipné, jiné spíše smutné, ale rozhodně jsem se nenudila. Nejlepší byli Jiří Lábus a Dagmar Havlová. ()

5Se 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, taká z reálneho života..😁 oveľa viac pochopiteľná pre ľudí, ktorí musia absolvovať presne takéto domové schôdze. Trocha som sa zo začiatku obávala, že sa celý dej bude odohrávať v jednej miestnosti, ale postupne sa dej začal rozvíjať a v konečnom dôsledku to vôbec nebolo zlé. Fakt som sa nasmiala na veľmi veľa scénach, ale súčasne mi bolo miestami zle, že takéto veci sa fakt reálne dejú. Klobúk dolu pre toho, ako herci zahrali všetky typy ľudí, s ktorými sa môžeme na schôdzi stretnúť. Odporúčam a určite si ešte niekedy pozriem znova.. ()

Rindi 

všechny recenze uživatele

Jako komedie lepší průměr, několikrát jsem se upřímně zasmál. Docela dost situací je ale nepřirozeně přitažených za vlasy, mnohonásobně opakované vtipy tomu taky moc nepřidají ("mám takovou firmičku" by úplně stačilo třikrát), závěr taky slabší. Očekával jsem víc ... ()

Amasonia 

všechny recenze uživatele

Pro skutečné vlastníky bytu je tento film na vlastní nebezpečí - pravděpodobně budete odcházet brutálně naštvaní, tak bacha, ať Vám nepraskne žilka. :D Pro nevlastníky to může být ale slušná podívaná. Kotek s Melíškovou a Lábusem předvedli skutečně moc dobrou práci. Postava paní Horváthové (která měla obrovský potenciál) se držela ale dost zpátky - paní Havlová je na takový typ jedubab s odpuštění příliš měkká a jemná. Baby BISky (těm tak říkáme u nás v baráku), jsou daleko větší saně, navíc netolerují potulování neznámých lidí po chodbách a pro shánění informací se neštítí vůbec ničeho (ani prohrabování popelnic). A aby si nevšimly krádeží ve sklepích, to je téměř vyloučeno :D. ()

Blanche13 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Skvělé herecké obsazení a odvážné téma nemožnosti obyčejných lidí, hrdých vlastníků bytových jednotek se na čemkoli dohodnout. Když se dvanáct vlastníků pere, někdo si na nich namastí kapsu. Nadlimitní dávka předsudků na malém prostoru jedné místnosti. Konec skvělý ! Hned vedlejší vchod po výbuchu plynu, aneb radši život než prachy. ()

Sez 

všechny recenze uživatele

Přidám se ke kritickým komentářům. Scénář s dobrým potenciálem totálně zkoněn. Celé se to pohybuje mezi absurdnem a tragikomedii. Je to celé těžko uvěřitelným příběhem, kde občas prolétne dobrá hláška. Hláška nemůže vyniknout, protože o vteřinu později se znovu brodíte scénáristickými splašky SVJ. Opakované vtipy odrážející charaktery postav mohou fungovat na divadelním pódiu, ale už ne ve filmu. Víc než film mě poznamenaly reakce diváků, kteří se smáli takto laciným repetetivním scénkám. Bylo by možné s tím naložit o dost líp, jedna hvězda jako útěcha pro štáb za to, že se museli podílet na takový kejdě. ()

petruska777 

všechny recenze uživatele

Možná, i díky komentářům zde, jsem měla asi velká očekávání, ale ta se tedy nenaplnila. Začátek vypadal celkem slibně, svižně, ale pak se děj začal nějak divně táhnout a konec tomu vůbec nepřidal. ()

vinson003 

všechny recenze uživatele

Po zhlednutí dobrého hodnocení jsem očekával něco jako dvanáct rozhněvaných mužů, což do jisté míry splnilo očekávání, ale scénář nebyl až tak příliš dobrý, dalo by se říct, že dvě třetiny filmu bylo opakování stanov vlastníků a hysterie, ovšem ve zbývajícím čase koncert lábuse, jisté úsměvné momenty, i když pořádný úsměv nastal jen jednou, což je na českou komedii málo, usměju se vždy tak dvakrát třikrát, no a zábavná až bláznivá koncovka, která napovídá, že se nejedná o film z této doby, dnes už by to bylo nemožné...nicméně vzkaz pro pana havelku: není to zbytečná komedie, protože se kolem lidi smáli, musíte si vážený pane uvědomit, že společnost se dělí na pracující a bavící, chléb a hry, pane, vy máte, jako šoubyz, obstarat zábavu, my dodáme všechny ty služby a produkty, nepodceňujte prosím vaše řemeslo, my všichni ho milujeme, makáme do úmoru a film nám udělá radost..vzhůru do dalšího, třeba s lepším scénářem...a lepším postojem k řemeslu...ať u toho vytváření potíte krev jako my... ()

RealNasgharet 

všechny recenze uživatele

Nevšední film, který se prakticky celý odehrává v jedné místnosti. Herci hrají skvěle a nebýt toho konce....já vlastně ani nevím co to mělo být. Posledních cca 20 minut jako by ten scénář dopsal někdo jinej či co.......škoda. Ale rozhodně doporučuji si na to zajít. Je to velmi netradiční počin, který stojí za to vidět. ()

samo151 

všechny recenze uživatele

Vlastníci sa hodnotia veľmi ťažko. V momentoch keď sa to drźí komediálneho žánru mi to takmer pripomínalo Carnage a zúfalo (a neúspešne) som sa v kine snažil aspoň trochu krotiť svoj smiech. Na druhej strane, vo chvíľach keď to chcelo byť seriózne to prechádzalo do trápnosti. Zlomovým momentom pre mňa bola pôrodová scéna kedy sa to v priebehu pár sekúnd preklopilo z úžasnej komédie do veľmi trápneho diela ktoré si netrúfam odporučiť nikomu kto ma osobne pozná. Na konci dňa som sa úžasne bavil, preto 4*, ale jedna nevyhnutne musí ísť dole, kvôli niekoľkým vyslovene zlým momentom ktoré tam vôbec nemuseli byť keby tvorcovia nemali ambíciu robiť z toho viac než kvalitnú komédiu. ()

Unclassified 

všechny recenze uživatele

V nedávnych minulých rokoch sme sa mohli presvedčiť, že skvelé konverzačné komédie vedia spraviť napr. francúzi (Le Prénom), taliani (Perfetti sconosciuti), ale aj američania (Carnage). Že sa niečo na podobnej úrovni niekedy natočí v našich podmienkach by ma ani vo sne nenapadlo. Bravó! ()

karyon 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme se s manželkou takhle nezasmáli. Geniální a přitom velmi "jednoduché". Celý film se odehrává v jedné místnosti, u jednoho stolu. Sice zhruba v polovině filmu, mě začaly postavy neskutečně s*át, když se nedokázaly dohodnout na tom nejmenším, ale po další salvě humoru, ta chvilková protivnost (postav a filmu) zmizela a stojí za to film vidět. ()

Jirkush 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jací my Češi jsme... jací jsme. Bohužel mi však i přes kratší stopáž chyběl nějaký děj, zejména na konci se film doslova rozpadne a je po všem. Ale jako polodokumentární zachycení reality slouží Vlastníci velmi dobře. ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ. KONEČNĚ FILM, KTERÝ JE OPRAVDU VTIPNÝ A FUNGUJE. ANO, DALO BY SE TOMU VYTKNOUT MNOHÉ, ALE JÁ JSEM RÁDA, ŽE JSEM SE V KINĚ NESTYDĚLA A STRÁVILA 90 MINUT S FAJN HERCI, INTELIGENTNÍM SCÉNÁŘEM A NAPADITÉM SEDĚLENÍ PRAVDY. ()

Borea 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Přiznávám, že jsem nejdříve viděla výborné divadelní představení, které bylo předlohou filmu. V kině pak celou dobu převládal pocit špatně adaptované divadelní hry i kulhavých hereckých výkonů. "Ve filmu není nic falešnějšího než přirozený tón divadla, kopie života a plagiát nastudovaných citů " - Robert Bresson ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Jakokžto letitý člen predstavenstva malého bytového družstva jsem si nemohl ujít tento opěvovaný kousek. Děj mi několikrát dokonale připomněl mé vlastní zkušenosti, jak jsem řešil nicotné, administrativní i zásadní záležitosti družstva, ale i mezilidské vztahy a kolize priorit různých generací. Ještě dnes si vzpomenu na anonymní dopisy, kdy jedna sousedka haní druhé sousedce záclony nebo když bývalá předsedkyně družstva odpírala nutnou opravu komína jiné družstevnici, jen proto, že se vzájemně nesnášely. A mohl bych takto popsat další 2 odstavce... Dospělí jsou často jen velkými dětmi, kterým chybí nadhled a chuť se zapojit, protože to obvykle něco stojí - čas nebo peníze a často i tvář. Konec filmu, kdy vyhořel sousední dům, byl jasnou alegorií, ukazující, že stejné nikam nevedoucí diskuze na téma oprav vedli neúspěšně taktéž, stejně tak jako se děje u vás, u nás a kdekoliv jinde. Dovolím si tvrdit, že Vlastníci svým stylem a trapností, kdy nevíte jestli je to ještě k smíchu, představují v české kinematografii neformální pokračování formanovského Hoří má panenko. Dávám 80% s nutností dát repete. ()

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama