Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Potter se naštve kvůli neustálým stížnostem Hawkeye a B.J. na kvalitu kulturního života ve 4077 a jmenuje je 'důstojníky přes morálku'. Těm se nakonec i přes hrozící fiasko podaří uspořádat večírek ve stylu pikniku na pláži a nálada v táboře je zachráněna. Mezitím má Charles starosti se svým pacientem, kterému sice zachránil nohu, ale jeho ruka zůstala necitlivá, a tak nemohl pokračovat ve své kariéře klavírního virtuosa. Charles mu sežene noty skladeb Maurice Ravela pro pianistu, který přišel o ruku v první světové válce. (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krabí žranice né až tak zajímavá, leč vedlejší linie s další náloží za Charlesovo ego geniální. Jeden z nejsilnějších momentů seriálu. Mnohovrstevný muž mnoha tváří, Charles, muž který občas umí opravdu překvapit až dojmout - velké oživení  a víc než grandiosní náhrada za slabošského a nudného kuního ksichta... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devätnásta epizóda z ôsmej série amerického komediálneho televízneho seriálu „M.A.S.H.“ sa volá "Morale Victory" (Morálne víťazstvo). Plukovník Sherman T. Potter vymenuje kapitánov B. J. Hunnicutta a Benjamina Hawkeye Piercea za dôstojníkov, ktorí sa majú postarať o zvýšenie morálky členov mobilnej armádnej nemocnice M.A.S.H. 4077. Chopia sa tejto funkcie a zorganizujú výborný piknik. Doktor major Charles Emerson Winchester III. sa intenzívne venuje pacientovi, ktorý kvôli komplikovanému zraneniu ruky, príde o schopnosť hrať na hudobný nástroj. Je to klavírny virtuóz, ktorý už nedokáže hrať oboma rukami a preto je z toho značne frustrovaný. ***** ()

Zajímavosti (2)

  • Klavírista Sheridan (James Stephens) hraje „Klavírní koncert pro levou ruku v dur D“, který složil Maurice Ravel mezi lety 1929 a 1930. Příběh tvorby díla jednorukého klavíristy Paula Wittgensteina (1887–1961), jak jej vyprávěl major Winchester (David Ogden Stiers), je skutečný, Paul byl bratrem slavného filozofa Ludwiga Wittgensteina. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno