Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Potter je zralý pro psychiatra. Najednou má strach vstoupit na operační sál. Ale Sidney Freeman mu dokáže pomoci... (TV Nova)

Recenze (7)

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Potter (Harry Morgan) ve svém rekapitulačním, neveselém rozpoložení poslouchá píseň „Along The Santa Fe Trail“. Píseň byla napsána pro film Cesta do Santa Fe (1940). (sator)
  • Kapitán Schnelker přichází učit MASH, jak se vypořádat s fosforem už v epizodě Rozděleni zůstaneme (1973), takže Pottera (Harry Morgan) to nemohlo překvapit. Navíc během druhé světové války byl bílý fosfor používán všemi stranami. Vypořádání se se zraněnými z těchto zbraní by pro americké lékařské sbory nebylo nic nového. A plukovník Potter, který sloužil ve druhé světové válce, je dozajista musel znát. (sator)
  • V této epizodě plukovník Potter (Harry Morgan) říká Sidneymu Freedmanovi (Allan Arbus), že je mu 62 let. Podle historických reálií se epizoda odehrává v první polovině roku 1953, což znamená, že poslední rok, co se Potter mohl narodit, by byl začátek roku 1891. Potter však uvedl, že lhal o svém věku, aby mohl bojovat v první světové válce. Americké síly začaly bojovat v první světové válce až v polovině roku 1917, což znamená, že by Potterovi bylo nejméně 26 let, a proto by nebylo nutné, aby lhal o svém věku. (sator)

Reklama

Reklama