Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je úkaz. Dokáže dát dohromady projekty, na které si profíci netroufají. Nebojí se témat, která v hlavním proudu chybí. A nezapomíná na herce na sklonku kariéry. Je neuvěřitelné, jak jsou ty magnuskoviny film od filmu lepší, pořád to není úplně ono, ale nikdo jiný nemá koule na to, aby dal dohromady takovou partičku. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Magnusek je sympaťák, jeho posledným filmom ma celkom potešil, ako aj v úlohe Shoky a Morthy, kde bol dokonalý. Ale tady viacej ako 2* dať je maximum. Film začína celkom sľubne, ale postupne divák zisťuje, že film postáda z dejovej linky a všeobecného konceptu takmer všetko. Zmar dovŕšil záver, ktorý bol doslova  ukážkou trápnosti a nevkusu, tak že aj Troška by sa červenal. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pozitivni je, ze se zde objevili slavni herci Krampol, Hrusinsky, Sobota, Frej, Preucil. Ale casto propaguji sponzorske vyrobky ("Jsme pojisteni na celou dobu cesty"). Dej je ridky, k nemu lazenske historky, sentimentalni klavir. Tema posledni panske jizdy se objevilo v mnoha filmech. Napriklad Nez si pro nad prijde, Supernova, Frajeri ve Vegas. Zde jsou protagoniste nenarocni. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Magnuskovi se za poslední půlrok podařilo díky geniální kreaci v Shokym & Morthym získat nějaký umělecký kredit, hodně zhubl, v rozhovorech pobaveně vzpomíná na své naivní filmařské začátky, kdy nevěděl ani kam postavit kameru, až jsem v krátkodobém pomatení smyslů čekal, že se fakt trochu vzpamatoval a jeho nový film nebude úplná sračka. LOL. Kameru už sice postavit na místo umí (dokonce se naučil přeostřovat mezi lidmi v popředí a pozadí), takže ten film už nevypadá jako úplné bláto, jen jako podprůměrný seriál na Barrandově, scénář je ale zase z úplně jiného vesmíru. Očividně ho napsal člověk, který viděl pár filmů a zná modelové situace, ale jakmile je má vyplnit nějakými lidskými interakcemi, tak je to jakoby právě poprvé v životě vylezl z atomové krytu. Což je největší plus tohohle veledíla a zařazuje se tím mezi ty dobře špatné filmy, kde jsou filmaři prostě úplně mimo a naivní, než že by jim to bylo jedno - takže do kolonky s The Room, hned vedle podobně mimózních českých majstrštyků jako Muzzikanti a Miluji tě modře. Toto je svět, kde se dvacet minut dělá nábor gerontů jako v Armageddonu na výlet v okruhu asi 40 km, jehož vrcholy jsou 1x vyhlídkový let vrtulníkem nad polem, 1x projížďka tankem, 1x projížďka formulí, návštěva ZOO a noc na zámku. Mají na to ale ještě dost sil? A kdo tohle safraporte všechno zaplatí???? Bohužel je to přes všechny bizarní výjevy celé takové low energy, zdechlé, Magnusek má ty staré herce tak strašně v úctě, že je v podstatě vůbec nerežíruje, jen je nechá repliky odříkat na první jetí bez sebemenší energie - částečně aby je neurazil, částečně aby mu na place neumřeli. Nakonec je tak na SNPS nejzajímavější Magnuskův pokus o očištění svého jména. Po Bastardech byl za nácka, v roce 2022 se přidává k progresivistům. Ano, je to tak: Magnusek has gone woke a Přeučilova postava je gay žijící v láskyplném vztahu s Ivanem Vyskočilem. Přeju jim to. 2/10 ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tu všechno postupně vyhejtíme, na druhou stranu, tohle je taková pocta starým bardům, kteří nám postupně odcházejí, nahrazovaní hereckými dřevy. A upřímně – uteklo to docela příjemně a i když scénář je blbý jak troky, vlastně to bylo docela fajn. Hrozně dlouho jsem neviděl pana Přeučila v něčem hrát, tak děkuji, že jsem ho mohl vidět v celovečeráku po letech. P.S: O Burešovou se neperte kluci. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama