Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve škole se začalo střílet, na zemi v krvi leží jedna studentka, během chvíle přijedou policejní složky včetně záchranářů, nikdo neví co se stalo, všude okolo mrtvé. Po ohledání místa činu je studentka ve vazbě a obžalovaná z několika závažných činu, hrozí jí desítky let za mřížemi. Nevíme co se stalo, ani proč, jen víme, že tam zůstala jedna zdrcená mladá holka. A tak začíná pouť plná soudních líčení, získávání důkazů a odhalování záhadné střelnice ze školy, vzpomínky na život studentky, seznamování s postavami a získávání souvislostí s tím spojené. Každým dílem zjišťujeme fakta a vidíme, co se vlastně stalo, proč a co tomu předcházelo. Od začátku až do parádního finále. Tohle je další luxusní počin, který sledujete se zadrženým dechem s místy mrazivými a emočně drtivými momenty. ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Bavila ma atmosféra seriálu- zbohatlickí teenageri a ich svet v znamení divokých párty, dovoleniek na jachtách, zaujímavých aktivít a užívaní si života, ktoré potom odhalí aj tienistú stránku toho všetkého..a že vlastne všetko čo sa zdá na pohľad dokonalé vám šťastie neprinesie a nesie sa to ruka v ruke s nezáujmom blízkych, citovým chladom a so vzťahmi, ktoré vlastne neexistujú..plus (mám rada všetko európske a hlavne škandinávske), páčili sa mi flashbacky, výber hercov aj spôsob spracovania- divák je tak nejak prirodzene "lapený" dejom, a s každou epizódou dychtivo čaká na rozuzlenie. A to keď prišlo, tak spolu s ním prišla aj troška sklamania (preto tá hviezdička dole), akoby som čakala niečo prepracovanejšie a s väčšou pointou či nápadom. Záverečná "pravdu odkrývajúca" scéna trvala "5 sekúnd" a bolo...a o tom výslednom rozsudku by sa dalo tiež celkom slušne polemizovať! ()

Reklama

Iktus 

všechny recenze uživatele

No já vám nevim. Atmosféra a nálada severu je tu cítit, to jo,ale už je dost prořídlá yankee vlivem. Takže klasika teenage highschool téma. Bohatej rozmazlenej zmrd a nevinná krasotinka, která jedná a reaguje jak po lobotomii. Chce se nám tu ukázat jak to občas je ve ztahu s alkacem nebo právě smažkou. Zdánlivě vyrovnaná a spoky typka si myslí že má energii a spousty dobrého vlivu který může předat a změnit vyjetýho degeše, který ale ze dna nechce, pač být dole s koxem je lehčí a pohodka, než cesta hore. Fety, párty, bouchačky. Pak prostřelený kebule nebo plíce. No... Je tam prostě příliš premrštěného chování, nebo iracionálních reakcí na věci. (scéna příchodu otce do baráku po party málem srazila mé hodnocení do odpadu) Mám zmrda synatora, tak ho už vůbec nenechám dělat party na baráku. Nemyslím si, že na vazbě se s vámi dozorci budou objímat poté co je vyzvoníte na bzučáku a co máte na krku 2 vraždy slonovkou. Smradi to ale zahráli pěkně a natočený je to na 1. Takže dal bych 2,5*. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tekutý písek má silný námět, ale mně zkrátka v tomto počinu nesedlo dost věcí a tak jsem se jednak místy celkem nudila a druhák jsem se fakt těšila, až to dokoukám (chtěla jsem fakt vědět, jak to bylo). Poslední dvě epizody jsem chvilkami trochu posouvala děj dopředu, ale na to, že jsem myslela, že to proklikám celý, to nakonec nebylo tak hrozný. Rozhodně to není můj šálek čaje - teď myslím tématem a pustila jsem si to kvůli účasti Felixe Sandmana, který mě moc bavil v Na Vánoce u našich... nebo tak nějak se to jmenovalo. Ale ty brďo... tady to byl takovej labil, že si nejspíš ty Vánoce budu muset pustit znovu, abych z něj zase udělala sympaťáka. :D Doufám, že se mi to ještě podaří!! Jinak bych uvítala víc severské atmosféry a rychlejší tempo vyprávění. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Solidní TV prdukce, která poukazuje na toxický vztah mladých lidí, jenž vyústí v tragédii. Právě vztah Maji a Sebastiana patří k přednostem seriálu, což už nelze tvrdit o násilném činu, který částečně postrádá logiku (např, chybí forenzní vyšetření vypálených kulek aj.). Celá vězeňská část pak ztrácí na dramatičnosti i díky dlouhé stopáži jednotlivých epizod. Pár věcí je podáno zkratkovitě a jsou jen řečeny u soudu jako vliv médií na svědectví. A tým obhájců mi už nesednul vůbec, klidně to mohlo zůstat u jednoho. Ale jako varování nebo poučení, kam se může dostat "slepá láska" , nabídnutá story funguje dobře. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)
  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)

Reklama

Reklama